Saturday, July 4, 2009

Sedih La Gini!!!

sius...buat pertama kalinya aku rasa sangatttttttttt sedih tuk bulan Julai ni...sebabnya...alahaii...hotel yang kami inapi ini tiada kemudahan freezer dalam biliknya...aneh???yelah...walhal kami buking standard room...nak jimat punya pasal kan,tu yang gagah jugak p buk otel seri mesia yang dikenali otel tuk orang2 gomen cam haku ni...tapi mang aku sedih la...yelah...dah 3 hari aku ada kat penang ni...3 hari jugak la aku tak dapat wat stok susu tuk dak irfan...punyalah kobar2 aku semangat nak wat stok tuk irfan even aku berada di perantauan...tapiiii telah dispoil oleh ketiadaan freezer ni...sedih giler...cam sedih putus cinta lak...huwaaa...tak sabar aku nak balik ke pangkal jalan tuk menambah koleksi stok2 susu buat irfan yang terchenta ini...hahaha...

skang kan, oleh kerana tak pat wat stok kan...makanya aku pam pastu terus kasi kat irfan...selebihnya aku campur ngan susu kakak...tu jelah jalan penyelesaiannya...tapi ada satu malam tu, susu yang aku pam sebanyak lebih kurang 6 oz tu terpaksa dibuang...nangis aku weii...huwaaa....yelah kalu takde freezer manalah susu yang aku pam tu nak bertahan lama kan kalu aku tak buh lam peti dan kalu dak irfan tak isap terus...alahaiii...yang jadi tanda dan tanya aku skang kan....memang otel seri mesia ni tak provide ice boks ke dalam standard room???ada sesape leh huraikan kekusutan yang bermain di benak pikiran aku ni???hurmmm....

9 comments

Saturday, July 04, 2009 9:55:00 PM

mot...tak leh tumpang freezer dapur hotel ke..akak pernah terbaca satu blog...pasal ada hotel yang tak de icebox...diorang tumpang freezer hotel...tapi bungkus elok2 dan tandakan bebetul la...try tanya...

Saturday, July 04, 2009 10:00:00 PM

tak ar plak...segan...skang dah berada di rumah makcik hubby kat bukit mertajam ni...tak nyempat dah nak buat stok...sedih giler bila nengok susu yang diperah sebab tak dapt nak storage dibuang begitu sahaja...huwaaa...cam buang duit jek tau...

Sunday, July 05, 2009 9:32:00 AM

takpalah pegalaman ...sok2 call dulu hotel tu ..ade icebox tak...jgn la sedih

Sunday, July 05, 2009 10:57:00 AM

akak pun pernah dengar gak, ada orang tumpankan susu kat icebox hotel.

tak pun lenkali kau standbykan box yagn selalu orang isi nasi or airbatu tu.. so nextime isikan airbatu bebanyak. kat 7e selalu ada jual airbatu.. rasanya tu pun penyelamat gak .. tapi untuk sementara waktu jer la

Monday, July 06, 2009 9:31:00 AM

isshhh

Monday, July 06, 2009 9:48:00 AM

takpe mot..susu ko melambak2 kat umh tu..insyaAllah cukup utk adik montel tu minum..sabo je la ek..niat kite baik nak susukan ank..insyaAllah makin btambah susu ko tu..

Monday, July 06, 2009 11:06:00 AM

utk pengetahuan smua.. aku salah satu penumpang susu tegar kalau g hotel.. hehe
1st time tumpang susu perahan kat segamat.. mmg hotel murah arr.. mmg arr malu.. tp hubby yg tolong tnyakan.. 2nd time plak masa g mersing aritu.. nak buat mcm mana.. xkan nak dibuang plak kan.. n biasanya klau g cuti kat hotel ni.. susu bleh bnyak plak.. sayang wwoooo nak buang.. izan.. ilangkan sifat malu tu demi anak yg disayangi....

Monday, July 06, 2009 11:09:00 AM

aku mmg tmpangkan susu aku kat kitchen hotel tu.. maklumlah sesetengah hotel bila kt kuar je dari bilik otomatik letrik shutdown.. ada keja giler klau dibiarkan dlm peti ais tu kan.. so .. conclusion tmpang kitchen..

Monday, July 06, 2009 12:17:00 PM

tulah amie...tak terpikir lak aku...huwaa...memang sedih ar bila dibuang begitu sahaja...

Post a Comment