Tuesday, August 4, 2009

Alhamdulillah...Hasil Untuk Hari Ini

hari² pada waktu bekerja kan, aku akan pam susu aku ni tuk dijadikan stok EBM...skang dah masuk bulan baru...dan nak masuk bulan ramadhan...so makin giat aku tuk kumpul stok² EBM yang terkini...hehehe...so pada tiap hari waktu bekerja aku akan pam susuku ini lebih kurang jam 12 tengahari...sebabnya pepagi dalam kul 6 aku dah pam...kendian anto irfan ke taska...kat taska aku kasi dia direct...so tak perlulah aku nak pam lagi dalam 9 pagi tu kan...sebab masa tu kilang² susu sedang beroperasi...makanya aku amik keputusan untuk mengepam pada jam 12 tengahari kekdahnya...ni hasil susu yang aku pam tuk hari ni...

see...susu² sedang memenuhi botol yang berskala 8 oz itu..

pam kesayangan aku...pam S3 ni aku tinggal jek kat opis masa work day...kat umah aku guna pam cap tollyjoy jek... tara...nilah hasilnya....8 oz penuh...tapi...

memandangkan susu masih ada untuk dipam, makanya aku pindahkan 5oz ke dalam plastik dan selebihnya aku pam semula...dan sebenarnya hasil ari ni hanya 10 oz sahaja...alhamdulillah...cukuplah tuk dijadikan stok EBM tuk hari ini...lalala...sangat suka ok...
dan ni aku attach gambar irfan dengan kawan sebelah dia kat taska..si alif harith... alif ni lahir pada 24 mac 2009...beza 4 hari jek ngan irfan...tapi dia dah pandai meniarap dengan jayanya...hehehe...
Sekian cerita tuk hari ini...selamat berhari rabu...

13 comments

Tuesday, August 04, 2009 2:52:00 PM

wah semangat memerah.. besh la gini.. irfan pun semakin bersemangat.. nak bergusti gamaknya.. brp umo kawan seblah tu??

Tuesday, August 04, 2009 2:54:00 PM

sebaya...beza 4 hari jek...sila baca semula...hahaha...

Tuesday, August 04, 2009 3:00:00 PM

td x salah baca..kes baru update r tuh.. td xde hahah...

Tuesday, August 04, 2009 3:38:00 PM

mmg semangat..jgn lawan2 ye..kawan2 je tau...

Tuesday, August 04, 2009 3:40:00 PM

kawan kawan saper mau lawan mama..hahaha...

Tuesday, August 04, 2009 4:22:00 PM

alhamdulillah rezeki dak irfan...mesti dak irfan ni besar dari kakak dia sikit hari lagi nanti nih....

Tuesday, August 04, 2009 4:51:00 PM

bagus zan...teruskan lagi menyimpan stok-stok ebm di dlm freezer baru tu..hhehehe

Tuesday, August 04, 2009 5:08:00 PM

Wah..bestnyer susu banyak camtu!! Moga terus melimpah ruah.. :)

Tuesday, August 04, 2009 5:23:00 PM

tgk gambar pam tollyjoy tu..mana bagus machine or manual?

Wednesday, August 05, 2009 8:25:00 AM

tu dia....banyak dapat
rindu plak pam spectra gua yg dah di let go kt budak pcm.hehe...

Wednesday, August 05, 2009 8:28:00 AM

untung irfan dapat minum susu ibu...abi die ada minum tak?hehehehe

Wednesday, August 05, 2009 11:51:00 AM

bertambah maju dgn adenye dep freezer yer izan, best2..will folo uuu

Wednesday, August 05, 2009 11:26:00 PM

hai...saya ni kwn kak na. hurm, sy ske tgk EBM tu...sgt byk dan sgt cemburu...mcm mn nak lebatkan susu ekk? leh x kongsi ngn saya...

neway slm perkenalan.

Post a Comment