Monday, August 10, 2009

Kemana Kami???


ye...kami ke zoo negara sabtu lepas...alhamdulillah...akhirnya hari yang ditunggu tiba jua...ekseli dah lama sangat kami plan nak bawa kakak ke zoo...rasanya dari aku ngandungkan dak irfan lagi...tapi memandangkan keadaan aku yang tidak mengizinkan time tu, so niat kami di carry forward hinggalah ke sabtu lepas...yelah dan janji ngan kakak nak bawa dia ke zoo kan...mulanya ragu² gak nak p sana, sebabnya wabak tengah menular kan, tapi tawakal jelah...mudahan kami sekeluarga dijauhi dari wabak yang leh membawa maut itu...seronok tul kakak dapat p jejalan cam gini...hari minggu kan hari bersama keluarga yang tersayang...kebetulan la si abhi tak keje, kalu keje makanya dok berkurung jelah aku tiga beranak lam umah...hehehe...

so layankan ajalah gambar² yang ada...punyalah ramai orang weii kat zoo tu...tapi takdelah sampai kami berhimpit² kan...time we all pergi tu ada rombongan kanak² tadika la...ada orang wat aktiviti mencari harta karun la...macam² lagi la...

memula sampai...belok kiri...kita nengok zirafah dulu ye...


pastu nengok swan itam ni ha...sangat banyak...dan baunya sangat busuk...
giliran dua beranak ni plak...
sib baik...ada gak yang sudi snap gambar kami 4 beranak...
irfan dan abhi...beza???memang berbeza...huhuhu...
memandang dari kejauhan saje...masa ni lum ada show lagi...
tiba giliran ibu dan irfan plak...gilir² la...aku tak larat nak dukung irfan ni lelama...lenguh...
burung apa ni ek...lupa dah...ke swan???ke bangau...tah ler...
kakak...
gajah yang bernama siti...ke sibol...lupalah...
kami tiga beranak...
ni masa kat kandang kancil, rusa, pelanduk dan yang sefamili dengan mereka seme ni...
erkk...aku lupa la sama ada ni sang kancil atau rusa, atau pelanduk...tah ler...yang aku tau, derang dari spesis yang sama...tapi bukan satu pak or mak...
nilah cipan yang kita selalu sebut² tu...haiwan ni pemalu...tu yang tak pandang kamera tu...kalu idak mesti cipan ni pandai tunjuk 'peace'...hahaha...
lama tak dukung kakak cam gini...giler berat...tak sanggup aku....
pastu p kat kandang singa lak...apa daa...kakak ni...nangis sebab takut kat patung singa tu...aihh...
aiseymeng...terlindung lak harimau kat belakang tu...
manakala irfan plak sedang lena diulit berlian..
ni zirafah spesis lain...
zirafah yang tinggi melangut..betullah orang kata tinggi cam zirafah kan...
tu dia...kura² ni punyalah beso...lagi beso dari nora tau...umur dia rasanya dah cecah 100 tahun dah...
ok sekian citer ujung minggu aku ni...ekseli banyak gambar lagi...tapi beselah asik gambar pusing² jek...g pun kami balik agak awal, sebab matahari dah meninggi..cuaca pun agak panas...kurang sesuai tuk anak² kecil teruskan riadah...daaa....

9 comments

Monday, August 10, 2009 10:04:00 AM

wahhhhhhhhhhh....aku nampak sesuatu yang menarik di situ..

ini kali pertama aku rasa izan ni letak gambar dia senyum nampak gigi...

kalu tak asik letak gambar kerut kening je...tak caya pegi la chek page lain..

betul tak?

Monday, August 10, 2009 10:06:00 AM

uikss...salah ker weii???pelik aku???

Monday, August 10, 2009 10:29:00 AM

waaa...bestnya dak kakak ngan dak ifan g zoo..ape pun ibu dia tetap nampak cun dengan mengayakan tudung sebergitu..heeheee

Monday, August 10, 2009 10:45:00 AM

waahh,bestnye dah smpi zoo negara, xsabar lak nk bwk umar g sane :)

Monday, August 10, 2009 11:34:00 AM

gemuknye budak itu....(leh ke guna perkataan gemuk?)

Monday, August 10, 2009 11:46:00 AM

hehehe...budak mana yang gemuk??yang pakai tudung tu ker???hahaha

Monday, August 10, 2009 12:59:00 PM

itulah.. aku baru nak tanya budak mana?? kan ade kembar 4 tu weii.. hehehhe

Monday, August 10, 2009 8:43:00 PM

oi pegi zoo tk ckp dgn aku.. leh kita jumpa-jumpa.. dh dkt beno dgn rumah mak aku wehhh

Tuesday, August 11, 2009 9:26:00 AM

budak paling kecik umurnye..tapi paling gemuk...yg lain2 menten....yg pernah ku lihat sblm ni sama la...menten..budak gemuk tu takpernah lagi aku lihat live...

Post a Comment