Thursday, August 27, 2009

Pembedahan Caesarean

hurmmm...even aku beranakkan si kakak dengan kaedah caesarean...tapi sampai sudah aku tarak tau gimana perutku itu ditoreh...ni aku dapat gambar ni dari email yang diforwardkan...so pada meke yang pernah senasib denganku itu, ayuhlah kita saksikan...
para² petugas yang telah bersiap sedia dengan segala mala perkakas... sesi torehan...giler nyilu aku ni...rasa cam perut sendiri jek kena toreh... tak lama kendian kuarlah bb yang terkandung lam perut tu...salin kat gomen tak leh nak amik gambar, bidiyo cam gini...hurmmm...tapi kalu leh, sanggup ke aku nak nengok ek??? yang ni aku tak tau derang ngah buat apa kat bb tu... potongan tali pusat...
hurmm...bb girl...uikss...cam kisah benar aku jek ni...hahaha... tu dia rupa bb setelah dibersihkan bagai...
so korang yang beranak secara caesarean ni kat sepital swasta tu, leh ke amik bidiyo or gambar bagai...kalu ada mesti beh kan sebab leh wat memori sepanjang hayat...hurmm...takpelah, yang pasti aku dapat merasa dua² sekali...c-zer pun ye...normal pun ye...

19 comments

Thursday, August 27, 2009 2:43:00 PM

mcm ni la rupenye adik nad kua dr perut mak.. huhu..
takott..

Thursday, August 27, 2009 2:44:00 PM

erk.. takutnye~!

Thursday, August 27, 2009 2:46:00 PM

nadd-dan macam tulah akak beranakkan anak sulung akak...lagi takut...perut sendiri yang kena toreh tu...huwaa...

shifa-kalu kamu takut ce try beranak normal lagiii takut...hahaha...

Thursday, August 27, 2009 3:09:00 PM

erk,kite bedah sbb cyst adela pglmn,tp idakle amik gambo bagai,hahahah

Thursday, August 27, 2009 3:18:00 PM

erk..seram lak.. ;p

Thursday, August 27, 2009 3:22:00 PM

zety-kita pun dulu sebelum kawin ada gak bedah buang cyst...

ieda-mau tak seram...yang dok alami ni lagi seram...dah ler bius separuh jek...

Thursday, August 27, 2009 3:23:00 PM

zana dua2 anak c-zer.. mcm tu rupa nyer ye...

Thursday, August 27, 2009 3:41:00 PM

cenggitu ek dorg kejekan perut kita?..pepun alhmdllh,slmt sdh aku melahirkan danish..

betol kata ko zan,beranak normal lg takut kot..tp aku dua2 sakit aku rs,cm xrasa time push jer...

Thursday, August 27, 2009 3:43:00 PM

ngeri, tgk sikit2 je smbil ttp mata.haha..

Thursday, August 27, 2009 3:47:00 PM

wah mot..ini rupanya waktu perutku di toreh...tp besalin kat gomen xdptla nak tgkppic bagaikan...mmg xleh lupa masa kat dlm lr 2...takut 2..

Thursday, August 27, 2009 3:57:00 PM

tulah pasal kan...ni dah rasa dua2...mang dapat tau la perbezaannya...normal takmo dah...sakit tutttttttttttt...nak buang air besar pun makan masa...giler gerun...

Thursday, August 27, 2009 4:37:00 PM

kak...atie igt lagi camne perut kene belah..sbb atie tgk dr cermin atas.....rase cam dorg tgh siat lembu korban jek....

Thursday, August 27, 2009 4:52:00 PM

saya juga bersalin secara C section, sebab baby songsang dan mempunyai 2 uri. baby keluar punggung dahulu..
On that time, saya kena bius separuh badan, punya susah nak keluarkan baby, dia tarik baby sampai satu badan ni bergoncang, sampai termuntah2lah...tapi dapat tengok sikit2 baby keluar dari pembiasan lampu operation tapi x jelas sangat..
Tapikan lepas operate dalam seminggu tu, saya sakit kepala teramat sangat kesan dari ubat bius.
Awak ceritalah pengalaman awak sikit.
Tapikan sampai sekrang ada masanya saya rasa sakit sangat kat tempat bekas operation tu wp saya jaga makan semasa dalam pantang hingga sekarang.

ross
Thursday, August 27, 2009 5:27:00 PM

izan..mamaQaseh senasib dgn aku..aku pas operate sampai la dah dekat 2mgu,jln pon xberapa btl..berdiri jer rasa nk tumbang..penin pla sgt2..pehtu perut lak peh dia cuci taik2 si kyrin tu,punyer la sakit sgt..bongkok sambil pegang perut kalo aku berjalan..dah baring kat katil jgn hrp bleh bgn mcm biasa..kena slow2 tolak bdn kat dinding..mmg sakit gila kt perut..bengkak dalaman..dh la ada darah beku mlm pas operate tu..eee seramm...

Thursday, August 27, 2009 8:11:00 PM

akak pun c-zer zan. sekali kat spital gomen,sekali kat swasta.. tapi masa besalinkan emilly, asben tak masuk sebab tak de sapa nak jaga farhan. so kalau ngndung lagi, time nak c-zer tu akak nak suruh dia masuk la, amik gambar.. ntah berani ke tak dia agaknya. heheh

Friday, August 28, 2009 7:49:00 AM

waaa...macam2 pengalaman..pengalaman ku sama ngan aLoNg@Na dua2 rasa tpi sempat push tpi bby tak mo kuat sib baik tak terkuyak tututttt..klu idak dah tentu2nya rasa sakit dua2 tmpt tu kan..tpi ntah cam mane masa c-zer tu saya tertido tak tau la ape yg diaorang uat tau2 dak aikal dah kuar..alhamdulillah semuanya selamat..

Friday, August 28, 2009 11:35:00 AM

kalo kt swasta pun xleh amik pic..hubby pun xleh masuk..kalo normal bole..tp ni separa bius kan..dee full biused..hahaha..mintak pengsan terus..2x caesar..dua2 pompuan..

Friday, August 28, 2009 3:49:00 PM

tamoooo takooottt....

Saturday, August 29, 2009 10:40:00 PM

salam kenal..
mcm 2 la rupenye yek..br dpt tgk yg benar2 nye ..actually sy pon first bb kua ikot tingkap n yg sec ni normal..mmg mase tu tak dpt le nk tgk proses kluarnye bb tu camane..da tgk ni da tau ler..
tq for sharing yek..hanye kite kite yg dibedah je la tau camana perasaan kena toreh tu yek...

Post a Comment