Monday, September 7, 2009

Irfan 1st Solid Food

hai kengkawan...agak lama gak aku tak hapdet ini blog kan...kalu dulu leh dikatakan hari² aku akan hapdet...tapi skang aku sebuk la...sebuk berkebun...lalala...k lah rini aku nak citer sal anak bujang aku tu...memandangkan irfan dah 6 bulan kalu ikut bulan....so, skang ni aku dah suapkan dia makan tau...so first solid food irfan ritu aku suap dia dengan nasi bubur + kurma...fyi aku lum try lagi suap nestum yang ada di pasaran...lum berkesempatan nak p beli...leh kerana irfan dinasihatkan oleh doc supaya menjauhi makanan berasaskan gandum...so aku kena hati² la dalam pemilihan nestum tersebut...

hurm...dah panjang aku bebel, korang layan jelah gambar yang ada kat bawah ni...


alhamdulillah, first try, irfan makan dengan jayanya...dan menyusu pun jayanya lagi...
nilah rupanya...aku blend halus²...ni bubur ngan kurma...kekadang aku wat ngan brokoli, kentang, carrot, kismis...oh ya irfan alah pada ayam...aku ngah cari sumber protein yang lain selain ayam...nanti nak try buh ikan plak...
makan dan makan lagi...
close up sikit...



sekian, tu jelah...kang kalu aku rajin kang, aku hapdet lagi...daaa....

3 comments

Anonymous
Monday, September 07, 2009 12:12:00 PM

salam mot. this is so cool~!thanks for sharing.oh ya, after our conversation that nite, f terus buat porridge utk umar.heheheh.blend rice plus raisins plus dates plus kangkong plus hard boiled egg yolk.hehehe makan umar motttttt~! hepi f.hehehe.nnt f nk gi beli banana..try kasi umar makan pisang lak.hugs n kisses to hadif n insyirah~!

Monday, September 07, 2009 12:16:00 PM

wahh...bagusnya f...pes time buat campur seme...gud2...nanti buat puri plak kan???

Monday, September 07, 2009 12:33:00 PM

cm kenal jerk mangkuk tu. heheheh.. makin debab la si hadif pas dah setat makan ni.. makin berketak2 peha dia nanti..

Post a Comment