Thursday, November 19, 2009

Sabar...Itu Semua Dugaan...

selamat pagi semua...ari ni lambat aku sampai ke opis...sebabnya pagi2 tadi dugaan datang melanda...alahaii...kereta tak bleh nak start....bater kong...naperlah bateri ni kong masa tengah sesak ni weii...tapi cam aku kata tadi lah...ini seme dugaan...sabar...sabar...nak tak nak, kena ar dahulukan dulu ar duit yang aku simpan tuk beli pampers anak tu...sib baik la aku ada simpan...kalu idak, terpaksalah aku menumpang bas or kawan ke pejabat...oh ya...bateri kat sini sangat mahal ok...tapi dah lam kes emergency gini, tutup mata jelah bayar tadi...alahaii...tak pelah, paling tidak pun, sib baik kete berjaya dihidupkan semula...dah nak jadi kan...

sib baik time tu my hubby lum p keje lagi...so dialah yang dok tukar bateri baru...fyi, bateri ni dah lama...lamanya seusia kete aku tu...so maknanya lum pernah tukar la kan...gi pun bateri ni bateri kering, dan bateri baru tu bateri basah...
tukar bang jangan tak tukar...
ha...betul pun cara pasangnya...tu dah nyala lampu tu...
aku ngan irfan yang sabar menunggu....anak bujang aku tu dah ngantuk...si kakak plak wat hal sendiri...layan junk food pepagi...sabar jelah...
ok dah siap...dah leh p keje...bateri yang mahal ni...
tu jelah kisah dugaan di pagi khamis nan indah ini...gajiiii...mana kau...bila nak menjengah maybank aku ni...huwaaa....

19 comments

Thursday, November 19, 2009 10:24:00 AM

lorrr kijam betol bateri wat hal disaat2 genting ni weh... isshh xpe sabo sabo... xlama je lg

Thursday, November 19, 2009 10:27:00 AM

muka cam nak nangis je zan??hahah..
ni kira dugaan..kalu aku pun, cam nak nangis..

Thursday, November 19, 2009 10:33:00 AM

noj-memang kijam...tapi kena sabo...dugaan tu...

cik geli-ha lah...saper tak rasa cm nak nangis...sedih wooo...sambil kesat airmata dah ni...

Thursday, November 19, 2009 10:48:00 AM

alahai kesiannyer..tapi ada eh kedai kete bukak pepagi gitu?

Thursday, November 19, 2009 11:00:00 AM

ayang-bukan beli kat kedai kete...tapi beli kat petronas itu bateri...huhuhu...tu yang mahai nak mamposss...

Thursday, November 19, 2009 11:23:00 AM

eh.. sama lak citer kita pagi tadi... aku pun lambat arini... bateri kong gak.. tapi sbb tak tutup lampu dalam kete tu.. mujur la umah mak mertua aku dekat.. suh dia datang bawak kete.. kuarkan bateri dia.. barulah aku le g keje tadi.. ni kes takde jumper la ni..

Thursday, November 19, 2009 11:29:00 AM

penah terkena gak batery kong tgh2 jem huwa...rasa nk nanges.

Thursday, November 19, 2009 11:34:00 AM

sya-ok la gak, bateri ko masih leh jumper...bateri aku jenis bateri kering so dah tak makan jumper dah...dah sampai hayat dia...huwaaa....

nana-memang nak dah nangis tu...:p

Thursday, November 19, 2009 12:19:00 PM

sian ko..aku phm prasaan ko..sbb aku pun pnah kene nasib yg same.tepaksa gak bli kat petronas tu.mmg mhl beb..merungut laki aku sbb dia yg kene kuar duit.hahaha..

Thursday, November 19, 2009 12:40:00 PM

beteri keta wil pun baru kong....sib baik hubby pegasuh iman & sofea tolong tukar kan...

Thursday, November 19, 2009 1:02:00 PM

Sama la..bateri saya pun kong. Gaji lum kuar lagi plak tu. Memang mencabar sungguh..

Thursday, November 19, 2009 1:42:00 PM

takpe mot, ada hikmahnya. at least ko spent more time dgn anak masa tu kan? aku smlm lg naya.. tayar kereta pecah alhamdulillah tak jd pape. trs melayang 3++ tukar 2 bijik tayar huhu

Thursday, November 19, 2009 2:12:00 PM

aduh mesti tepuk dahikan time2 sesak gini dia buat hal.. sabor jerlah

Thursday, November 19, 2009 3:29:00 PM

le...memang sedih jer nengok muka korang anak beranak....tak per ar zan....mungkin ada hikmah di sebaliknye kan...sabo jer lah...

Thursday, November 19, 2009 4:33:00 PM

Salam..

Bende nak jd kan.. Dugaan di tengah bulan yeh! huhuhu.. Sbnrnyer sm kes ngan sy tp sib bek dah sampai umah..lau tak.. uwaaa...

Friday, November 20, 2009 12:20:00 AM

ler pe hal ek ramai tul org bateri kong tgh2 bulan ni..mmg Tuhan tu menguji keimanan kita wei..

actly aku pung...tapi tak terpk plak nak buat entry bateri kong mcm ko ni..ehehhe...tapi aku tu lain skit kes...sib baik ada kete lagi satu (kami bawak asing2 kete walau keje setempat ye)....kes aku tu bateri tu baru je ganti (kes sama dgn echa, tak tutup lampu dlm kete, bkn luar ye)...waranti masih ada...so workshop tu just charge bateri je la....dah selamat..bayar rm3 je wei...aku tak tahu itu bateri kering ke basah ke...yg pasti tgh bulan ni gini mmg hati dah kering.....eheheheh

Friday, November 20, 2009 9:20:00 AM

sha-ko kaya...ada dua kete...aku satu kete jek...kurang uwang nak kai 2 kete...lalala...

Monday, November 23, 2009 5:05:00 PM

hmm nak wat gena dh nak jadi..aku lagi la dua bulan lepas tk silap aku..kt ofis ar..time tuh aku odw nk pi UUm ngan kawan aku submit asgment..time aku hidupkan enjin keta aku tak semena2 telah meletuppp cam meriam buluh..serius tekejut cipanzi..then pe lagi..mr anuar pun mai la tukaq bateri..tp aku len skit dri bateri basah ke bateri kering..huhuhu..alkisahnya..sekian tima kasih..

Wednesday, December 02, 2009 10:41:00 AM

Zan, haru ek keje rosak dgn 2 budak..tp nasib ar ko baru nk kuar umh..

akak penah kena gak keta tetiba enjin mati kat traffic light..kat depan bomba tu..haru jerk dh ler dgn baby (hanna masa tu baru berapa bulan tah)..dugaan betol..

Post a Comment