Wednesday, November 18, 2009

Suatu Masa Dahulu

satu masa dahulu...yakni 10 tahun yang lampau, 2 buah buku dibawah ni lah yang amat2 berguna buat aku dan kawan2...tapi buku apa ek???hurmm...buku apa lagi kalu bukan buku shorthand dan trengkas tu...ishh...tul2 mencabar kewibawaan aku time tu...tulisan cacing...huwaa...nangis aku bila tak pat catch up...at lastnya...ber extend la aku lam erti kata lain uitm dihatiku selama 2 semester di itm nan tercinta itu...demm...aku rindukan saat2 itu...
bila buka buku tersebut...nilah menda yang ada lam buku tu...punahhh...kalu suh amik balik, sure outlines sendiri akan keluar...sib baik la aku wat pengecualian dari menduduki exam kelajuan mengambil trengkas atau shorthand ni...hahaha...

korang, masih ingat lagi tak...peh...beh...teh...deh...ceh...bla...bla...bla...
ni contohnya...
dan kalu korang masih terer, silalah terjemahkan passage di bawah ni...

daaa...kenangan itu milik kita...

11 comments

Wednesday, November 18, 2009 4:24:00 PM

sekarang ni aku masih amik trengkas..bos aku selalu bagi dictation...

lepas amik dictation, harus terus taip ok..kalu dibiarkan, mau berpinar bijik mata..

Wednesday, November 18, 2009 4:25:00 PM

hehehe...bagus ar...aku lama tak amik weii...bos aku suka deraf or taip surat sendiri....tak pun aku kena taip deraf surat dari tulisan cacing dia...terjojol biji mata aku baca shorthand dia...giler ar...sib baik aku bos dia pa...lalalala

Wednesday, November 18, 2009 4:33:00 PM

Salam..

Mcm2 ader2 ekk.. sy x tau pun trengkas tu camner.. hikhikhik..

Wednesday, November 18, 2009 4:34:00 PM

hehe..kita pun blajo shorthand time kt kolej dulu, exam dapat A sebab nye lecturer dah bg 10 soklan antara 10 tu xtau mana kuar so hafal je la heheh

Wednesday, November 18, 2009 5:23:00 PM

Ena-eh ada...tu yang ujud tu...sebelum amik subjek ni, haremm saya pun tak tau adanya trengkas or shorthand ni...

nana-uikss...mana aci gitu...ini tak adilllll

Wednesday, November 18, 2009 6:34:00 PM

sonok klu tingat blik time blaja subjek ni..tp2 lm satu page paper A4 tu assgmnt stu outline jer kn..tp sonok...

skang ni kt ofis aku sbok dok cari buku cam kita guna dlu..dorang kna amik ujian trengkas ni utk confirm..advantage kita xyh amik dh sbb dlm transkripsi kita dh cover seme..sng gak nk dpt elain dwi bahasa kn...

klu skang ni disuruh amik dictation n translate blik,mau tkeluar bjik mata kot..tp still la bleh...

Thursday, November 19, 2009 10:01:00 AM

ha aku quote mula ayat ko tu...apa ko kata..,kalu korang masih terer?'of coz ler terer beb (riak tak riak tak? ehehe)...sbb kami menggunakan hampir setiap hari...dan mmg berbaloi baloi kerajaan membayor elaun trengkas tuk kami..so elaun tu halalan toyeeba la kiranye...alhamdullillah...keberkatan (kap ba ro kap alif ta nun <--ye ke? tibai je la) sentap tak? sedikit? byk? ops sori...

Thursday, November 19, 2009 10:09:00 AM

yolah sentap la ni...tapiii...ada aku kesahhh...hahaha

Thursday, November 19, 2009 10:28:00 AM

dear sir,
im referring to your letter dated 12 november regarding blablablabla

Thursday, November 19, 2009 10:32:00 AM

noj-hehehe...terngiang2 sore cik naliza tu...ok warming up passage...80 word/minute...hahaha...terkangkang2 nak kejor...

Thursday, November 26, 2009 11:22:00 AM

woit zan!..ko xnmpak aku ek?...

Post a Comment