Wednesday, December 2, 2009

Macam-Macam La

GAMBAR SEKADAR HIASAN SEMATA...TIADA KAITAN DENGAN PENGCERITAAN DIBAWAH!!!
*************
ekseli aku mengantuk ar semalam ngan ari ni...dua hari ni asiklah aku bangun awal...kul 4 pagi dah bangun...mengerjakan rumah yang rasa aku asiklah berselerak...mana taknya...tukang kemas aku sorang, yang tukang sepah tu...3 beranak tu...alahaiii...tuuuu...sambil menunding jari ni ada 2 beg yang berisi baju balik beraya dari kampung ritu lum aku kumbah(kuarkan dari beg)...mak aih..ni betul2 amik masa weii...dah ar baju bertimbun² lam bilik toys pun amik masa gak aku nak melipat...cam aku cakap, tukang lipat baju aku sorang gak... sebanya aku tak harap en somi melipat baju...sure balancing baju tak sama...kang makin nyakitkan mata jek..tu yang amik masa tu...ngan lantai melekit tak bermop, situ sepah, sana sepah...huwaaaaaa manyaknya keje surirumah ni...alahaiii...

petang ni cam biasa tak berapi lagi ar dapur umah aku ni...sebabnya en somi outensen kat jelobu nuh...(dating ngan koling agaknya, tu koling nyepi skang) sampailah ari jumaat...minggu ni tak tau lagi apa aktiviti kami...sabtu depan nak ke puchong, member sekolah menengah aku kawin...tahniah sham, kawin gak kamu...sori ek sebab kenduri kat uj tu tak pat nak p la, sebabnya petang 17hb ni hubby ajak balik penang...i polo jelah kan, g pun dia pun lama dah berhajat nak balik sana...patutnya raya haji kami beraya di penang, tapi memandangkan pagi raya kedua aidilfitri lalu terus pulang ke penang, so tak acilah kan dok umah aku kejap jek, so by hook by crook aku nak gak beraya di jengka...hahaha...

eh lupa lak...26hb ni, achap kawin...dia ada jemput kat fesbuk tu, tapi kadnya takde...tah² invite² ciken agaknya...ekseli aku ni cam keberatan tul nak p kenduri kawin ni bawak anak² kecik...ngan keadaan cuaca yang tak menentu...nak nak lagi kalu panas terik...sure ngamuk bujang ngan dara aku tu...ishh...tapi dek memandangkan old fren yang nak kawin kan, so kena ar gagahkan diri gak...kan???

eh rajin lak aku menaip rini???kalu idak hareemmm kan...hahaha...ni seme aku ngah tunggu fesbuk dok loading ni..punyalah lama..hampir terlelap dah aku ni..k ar...dah la ek...daaa....

9 comments

Wednesday, December 02, 2009 4:11:00 PM

sampai skrg aku msh terasa penat ngemas. blk kl hari isnin tgh mlm. selasa trs keje. blk keje kemas beg, basuh baju segala. ni kt opis rasa cam nk amik bantal tido kt meja haha

Wednesday, December 02, 2009 4:14:00 PM

afne-tau tak per...aku ni pai ari ni lum abis ngemas...huwaa...saper yang sudi menolong weiii...aku ngantuk...i need a resttt...

Thursday, December 03, 2009 8:33:00 AM

inikah izan yg aku KENALi? uhuhu setahu aku la..yg kenal izan selama 10 tahun ni...kalo dia penat mcmana pun pakaian di dlm beg yg pulang dari mana2...dia akan settle kan juga pada waktu balik tu, tidak di next day...ermmmmm penat kan jadi org pmpuan ni...uhuhuhu....kadang2 keinginan nak berjalan pun terbantut bila tgk umah tak kemas lagi...

Thursday, December 03, 2009 9:33:00 AM

betul..betul..aku hari ahad lepas...begotong royong ngan anuar..mop lantai, sapu sampah kt luar dlm umah...bsuh baju hmpir 4 kali pusing la washing machine tuh..
hg nih zan..biaq la aligment baju lari..asal laki mau tlg lipat..pastu baju tu bukan pi kemana pun sorok lam almari gak..hehe

Thursday, December 03, 2009 9:48:00 AM

asha-hohoho...memang niat nak buat dan2 tu jugak..tapi mata minta ditutupkan buat sementara waktu...mang penat giler ar...ko tau la kan, kalu balik beraya takkan nak dok lam bilik jek tak wat keje...nak kena kemas umah gak kat sana kan...hohoho...penat???usah cakap ar...

pijot-mana buleh ma...even baju tu disorok lam gobok pun, alignment kena betul gak...kalu idak sakitkan mata jek...hahaha

Thursday, December 03, 2009 12:39:00 PM

super perfecto woman la hg nih zan..tabik spring..

Thursday, December 03, 2009 3:29:00 PM

baju kat umah aku pun sudah diajar izan dulu, cara lipatan..tq izan...skrg ni aku duk hari2 bebel..sbb ditarik nye baju tu ikut suka..so hari2 kena betulkan alignment tu balik

Thursday, December 03, 2009 3:57:00 PM

asha-aik...aneh ni...bila pulak aku ajar ko cara lipat baju ni...ishhh...anehhhhh

Thursday, December 03, 2009 10:49:00 PM

ko tak ingat ke masa jaman kita jadi lesi terhebat dulu...terhebat diranjang....hua hua hua...

Post a Comment