Thursday, December 3, 2009

Nenek-Nenek Si Bongkok Tiga...Siang Mengantuk Malam Berjaga


hurmm...korang ada layan citer nenek kebaya tak???kalu kat tv3 bersiaran jam 4:30 petang hingga 5:30 petang...kalu kat TV9 aku tak sure ar...sebab ni ulangan punya..tapi malam hari ar...so far, aku layan jek...sesambil time balik keje tu kan...tapi dapat layan pun lam setengah jam ar...aku sampai umah jam 5 petang kan...sesambil nak mandikan anak, sesambil suap anak makan dsb aku layan jek citer yang ada kat tv tu sampai ar waktu maghrib...dah abis maghrib seme lam jam 8 malam tu haruslah masuk 'sarang' kan...hohoho...dah namanya anak² aku seme tido awal...so layankan aja ar...ngan aku² pun tertido...tapi lebih kurang jam 12 tengah mlm tu aku akan terjaga semula, sambung balik keje² yang tak pernah abis...dah rutin kan...hohoho...eh tapinya aku bukan nak citer sal rutin² ni...aku cuma nak kongsi citer Nenek kebaya lakonan diana rafar tu...hehehe...layannn...

so far ok jek citer tu...kisah jelmaan yang nak balas dendam sampai 7 keturunan...si intan sari tu...eh lupa lak, pelakon utamanya ayah siti sarah, si raisudin hamzah...beh ar dia berlakon jadi somi isteri ngan si diana rafar tu...tapi bini muda dia pun memang muda trang tang² kan...tak silap aku umornya 25 tahun kut...tah ar...citer nenek kebaya ni banyak mistik ar...kejap² adanya flashback bagai...ekseli aku tak pasti sangat ngaper si intan sari bangkit for revenge...tah...tapi dek kerana takde citer nak dilayan, so layankan aja...hohoho...plot citer pun leh tahan kan...takdelah merapu benar...

ek, nur kasih dah abis, pasni ada citer baru...aku ni kalu citer baru nak mula, amik masa gak ar nak jadi penonton setia...nak² citer pada waktu malam...tak gagah la mata ni nak nunggu...kang silap haribulan tv nengok aku...tapi aku ni jenis yang susah nak tido merata...kalu tido mesti nak kat lam bilik...takdenya aku tido depan tv ke apa...hohoho...oklah...malas dah...

p/s: aneh plak aku rasa, sejak dua menjak ni ada blog kawan ni rajin tul di update...dulu kalu idak makan berbulan² nak di update...skang dia lebih rajin dari aku...ada apa² kah yang aku ketinggalan???hurmmm

4 comments

Thursday, December 03, 2009 10:34:00 AM

aku ke? bukan kan... jadi aku tau sape itu... ade la mende ko tertinggal tu... sibuk duk lam kebun, bawak2 la keluar ke bando sket

Thursday, December 03, 2009 10:38:00 AM

hohoho...takde wang p bando...

Thursday, December 03, 2009 12:20:00 PM

huhu..aku layan beb cite ni.dr mula smpai akhirnye.cewah..da byk da cite2 mistik ni.bakal menjelma cucu betong..bila musang berjanggut..best2..eh awal nye ko tdo ek..aku ingt aku yg plg awal..rupanye ko plg awal..ank aku sume tdo lmbt la..sll kul 10 br tdo..

Thursday, December 03, 2009 12:45:00 PM

aku ke? aku rasa bukan kot..sambil mata menjuling kiri ke atas dn kebawah..aku tgk gak kadna2 citer hantu kebayan tuh eh nenek kebaya..sbb pia nak tgk...aku nih citer2 mistik2 antu2 nih aku tak sukerrr.sbb aku kan penakut huhuhuh

Post a Comment