Tuesday, December 29, 2009

Susu Oh Susu

hurmm...pe nak citer di kala petang begini ek...ekseli dah lama aku tak citer sal susu aku kan...bukan pe, sejak kebelakangan ni, susu yang ter'produce' makin lama makin kurang...sedihlah aku, dah tak meriah cam dulu...tapi syukur alhamdulillah...setakat jam ini, saat ini...irfan masih lagi fully bf hingga ke saat ini...bagi aku tempoh 9 bulan tu dah lama kan, tapi aku harapkan aku leh fully bf kan dak irfan hingga 2 tahun...doakan ye...so tadi member virtual aku telah perkenalkan aku dengan produk yang leh tambahkan penghasilan susu...hatiku sangat berbuka riang ok...

memula sekali aku nak try cuba pil ini dulu...kebetulan kakak yang jual pil ni tinggal berdekatan dengan umah aku...so p beli terus la...tak yah order² bagai kan...tuk keterangan lanjut berkenaan dengan pil ni...silalah jangan segan tuk klik di SINI...ataupun SINI
pastu salah sorang member virtual aku jugak perkenalkan pil dibawah ni plak...alahaii...ni siap ngan pakej² bagai...hati ni meronta² nak cuba jugak...bagi aku, apa jual menda yang leh tingkatkan penghasilan susu aku tak segan nak cuba...aku cuma inginkan yang terbaik tuk anak²...tak sampai ati nak suakan susu tepung tuk irfan sebab dia bf dari lahir hingga kini...so tuk keterangan lanjut berkenaan produk di bawah lak, sila klik kat SINI...
buat masa sekarang, aku cuba amalkan minum air longan kering, makan jantung pisang, minum air pucuk betik yang pahit itu, dan macam² lagi la...hopefully sesangat usahaku ini mendatangkan hasil yang berbaloi-baloi...insyaAllah...

semuanya hanya untuk dak irfan...
Fakta kes: ekseli aku kesal sebab tak dapat fully bf kakak dahulu...time tu, aku kurang ilmu, tak kuat mental dan fizikal dan aku naif bab² bf ni...so tuk mengubat kekecewaan aku yang lemah itu, makanya aku telah nekad tuk cuba fully bf si adik selama mana yang aku mampu...itulah yang aku harapkan...

12 comments

Tuesday, December 29, 2009 3:51:00 PM

terlalu byk kesilapan ejaan di sini... tidak sesuai tuk murid murid sekolah...

btw, aku x mkn ape2 pil pn tuk bykkn susu... just mkn makanan yg berzat, buah2an dan sayur2an je... alhamdulillah daryn dh setahun 4bulan ++ menggigit puting aku sobsob utk susu

Tuesday, December 29, 2009 3:54:00 PM

hahaha...tau tak per noj...si irfan pun dah pandai menggigit skang...masalahnya susu aku cukup kalu + susu formula...tapi irfan ni sepenuhnya susu cap gantung...so kenalah cari alternatif weii...

Tuesday, December 29, 2009 4:03:00 PM

xpenah pon try makan menda yg membanyakkan susu.sebabnye malas nk pam hehe..dulu2 pam 2x je kt opis dapat 8oz dah malas

Tuesday, December 29, 2009 4:05:00 PM

nana-kalu ada penyakit M, mang tak pat nak tolong ar...speechless...hhohoho

Tuesday, December 29, 2009 10:10:00 PM

antara byk2 produk, yg mana agak2nya hasil susu yang lumayan?

Wednesday, December 30, 2009 5:10:00 AM

mcm kenal je kwn2 virtual ko tu hehe.. btw, ko try dulu fenugreek tu. mcm biasa la harus pulish testimoni kasi tlg kwn2 yg seangkatan menoreh ni tau.

izan, aku doakan moga kita sama2 diberi kekuatan & dipermudahkan utk bf anak kita.

chaiyok!!!!

f
Wednesday, December 30, 2009 9:27:00 AM

salam mot...mot berapa kali perah susu dkt opis?

Wednesday, December 30, 2009 9:59:00 AM

Salam perkenalan,

Saya notice ada banyak 'traffic' dari blog ini ke bolg genkimomma. Hence, visiting here. Thanks a lot for linking my blog, dear. :)

BTW, we're having a contest. Kalu tak beli pon takpe, u can blog about it. Here's the link : http://genkimomma.blogspot.com/2009/12/share-your-shaklee-ostematrix-story-31.html

Feel free to join ya. Who knows, your luck to win the mystery gift! ;)

~ Genki Momma ~

Wednesday, December 30, 2009 10:15:00 AM

hm..aku pun stakat ni stil fully bf ank aku..cume aku da tak pam je.direct trus kat dia.tp tula..kang klu nak gi kursus ke ape mane dia nak dpt susu kan..gi pun aku tak lehla nak mkn ubt2 herba nak tmbh susu ni..maklumla aku n amsyar ade G6PD..so ko yg boleh mkn ubt tmbh susu mkn jela mane yg leh tmbh yek..

Wednesday, December 30, 2009 10:16:00 AM

f-skang dua kali jek...tak baper nak meriah cam dulu...

mummy harith hannah-hehehe...sori tak minta permission lak nak linking ur blog...tapi sharing is caring kan...

Wednesday, December 30, 2009 10:20:00 AM

teruskan niat murni hang tuh izan..
aku dulu pun tak la full bf kak pia..cilok ngan susu formula gak..tp kira hg konsisten..bagus sgt...

Wednesday, December 30, 2009 10:26:00 AM

lia-lor, ye ke ko ngan amsyar ada G6PD ni...dulu dak irfan pun ada, tapi lepas umur dia 3 bulan buat cek up balik dah clear dah...sangat sonok ar...kiranya dia takde da nyakit tu...

pjot-mekasih weii...doakan aku ek...

Post a Comment