Tuesday, January 5, 2010

Baruku Tahu Rupanya Longan Dan...

buah mata kucing adalah menda yang sama...cuma nama jek berbeza...hahaha...naifnya aku ni...baru aku tau...sian kan...alkisahnya ku ni bukan penggemar tegar buah mata kucing tu...malahan jarang sekali aku memakannya...tapi seperti yang kita tahu, longan kering adalah sangat berkhasiat tuk para ibu yang berusaha untuk menambahkan pengeluaran susu mereka...termasuklah aku...dah kata aku bukan penggemar tegar tapi demi anak, ku gagahkan jua meminum air longan kering yang tidak enak itu...hehehe...tapi air longan yang dalam tin tu sedap plak...aneh tul...hehehe...

11 comments

Tuesday, January 05, 2010 10:03:00 AM

zan,

bukan longan ngan mata kucing tu lain ke?...mata kucing tu buah kampung..;)....nipis jer isik dia...longan ni tebal sket...

klu nak lagi sedap....beli yg dah siap2 campur kurma...senang keje...bancuh terus takyah nak rebus2....hahahahha....akak ni malas sket....sume nak cepat...

cuba tgk sini :

Tuesday, January 05, 2010 10:05:00 AM

ek lain ek???tapi ada yang kata sama jek...ishhh aneh lagi ni...dan pelik jugak...kak ooo kak...nak nengok kat mana...puas dah nengok tapi tak kuo pun link suh nengok...lalala...

Tuesday, January 05, 2010 10:09:00 AM

ha ahla..mata kucing kcik je.isi pun skit..longan tebal isinye..tp dorg tu adik badik la kiranye..hehehe..aku tak pnh mnum pun air longan kering tu.nak dpt mane ek..klu buah longan tu aku mknla..sdp..tp mkn byk leh batuk..

Tuesday, January 05, 2010 10:15:00 AM

ooo lain ek...tapi adik badik lain mak lain pak...kiranya derang ni sepupu sepapat ngan laici kan...agaknyalah...lia, aku li longan kering ni kat kedai sensei...tapi ritu aku nengok kat tesco pun ada jual...sekilo baper tah...lupa...ko rebus buah ni, minum ar airnya...

Tuesday, January 05, 2010 10:36:00 AM

rebus kosong2 gitu je ke wei... pastu minum tawar? ape gile ni

Tuesday, January 05, 2010 10:55:00 AM

mate kucing n longan ni kire satu family yg same la kak izan...dalam banyak2 benda yg leh tambahkan susu badan, ni la yg paling org suke...akak rebus longan kering ni ngan gula batu n kurma merah(kurma cina)sampai kembang...sedap...kalo rebus longan kering semate mmg ler tak sedap... ade gak air longan yg siap dalam tin, brand season...tp x sedap cos manis sangat..

Tuesday, January 05, 2010 10:58:00 AM

noj-yup, gitulah, giler tak gila ar...aku pejam mata minum weii

Tuesday, January 05, 2010 10:59:00 AM

nak nyampuk sket....

nak senang...beli jer kat giant....setakat ni baru jumpa kat giant....klu malas beli online.....longan + kurma.....klu nak tengok....klik kat nama saya kat first komen tu...;)

Tuesday, January 05, 2010 11:05:00 AM

kak lyn-hurmm...tulah tu, tadi dah klik, baru nampak...ritu ada gak member pomot suh beli, tapi tadi dah suh asben cari kat giant...takat ni cuba cari kat c4 or tesco mang takde...tapi kan, kalu akak p giant, kirim ar beli tuk saya sekali...lalala...

Tuesday, January 05, 2010 11:20:00 AM

wei ni buat logan ke..nampak beza je..nampak mcm keropok bulat2 tu...tul ke ni wei..

Tuesday, January 05, 2010 11:22:00 AM

asha-yup...ni longan kering...kedai ubat cina banyak jual...

Post a Comment