Tuesday, January 19, 2010

F4


hurmm...ada sesapa layan citer ni???boys over flowers???hehehe...ekseli pada mulanya aku pun tak layan jugak...ye ar, stat tayang jam 8:30 malam kan...bukan ke itu masa aku beradu...tapi sejak dua menjak ni aku dah terjebak dah...ni seme gara2 adik aku la...kalu idak takdenya aku nak layan seme...hahaha...leh tahan gak citer ni...memang superb...so far bagi aku takde lagi citer melayu yang leh lawan citer luar gini...dulu pun aku dok layan nur kasih...tu pun sebab jalan citer dia beh...kalu idak jangan harap la kan...eh...berbalik pada citer Boys Over Flowers ni...citer ni kesinambungan citer Meteor Garden dan Hana Yori Dango...jalan cerita yang sama...tetapi terbitan negara yang berbeza...cuma kat Malaysia jek belum ujud lagi F4 ni..huhuhu...

rasa aku la kan, ni citer kedua aku layan habis...sebelum ni aku pernah gak layan citer Autumn In My Heart...bagi aku time tu, citer ni memang feeling abis la...dan aktor dan aktress nye cung ensem dan cumel...hehehe...jalan citer pun beh...memang layannn...naper ek kat mesia takde citer2 yang leh celen citer2 gini...ni idak, alih2 citer yang sama jek...pastu bila kita tak nyokong citer kuaran negara sendiri nilah sebabnya...sebab kurang kualiti...hohoho...



METEOR GARDEN-TAIWANShan Cai, a lower middle class citizen, is attending Ying De University, the private school made exclusively for rich citizens. Besides being looked down upon by rich classmates, she has angered the leader of F4, Dao Ming Si. F4 comprises of Dao Ming Si, Hua Ze Lei, Xi Men, and Mei Zuo, who are the heirs to the four richest families and they donated a lot of money to the school so nobody dares to challenge them. This poor girl dared to attack DMS, which nobody has done before, and made DMS sprout an interest toward her. However, his constant torture of her has made her hate him, but made her fall in love with Hua Ze Lei, who helped her during DMS's torturing. Can DMS get her love through his cold and cruel exterior? Will their love last when everyone is trying to break them up? What happens when his fiancee comes and his mother has used all the worst ways to keep her from him?


HANA YORI DANGO-JEPUNMakino Tsukushi is the only poor student at Eitoku Gakuen, the school of the ridiculously rich and privileged that is ruled by Flower 4 or F4, a group of four boys who come from extremely powerful families: Domyoji Tsukasa, the leader and heir of the Domyoji World Finance Group; Hanazawa Rui, the introverted son of a large company; Nishikado Sojiro, a player who is the heir of a tea ceremony school; and Mimasaka Akira, a madam killer with ties to the underground. If a student gets on the F4’s bad side, he/she gets a red notice and is bullied and driven out of school.
Makino hopes to pass her days quietly-- without drawing any attention to herself-- but one day, she stands up to Domyoji in defense of her friend. The next day, Makino gets the dreaded red notice. Even though she is harassed, Makino decides to keep going to school because she is a “tough weed”. She declares war right back on the F4. Her resolve gets the attention of her crush Hanazawa Rui and oddly enough, rouses romantic feelings in her worst enemy, Domyoji Tsukasa.
The series is based on the Japanese shoujo manga "Hana Yori Dango" (Boys Before Flowers) by Kamio Yoko.

BOYS OVER FLOWERS-KOREAJan Di is an average girl whose family owns a dry-cleaning shop that is located near the luxurious and well-known Shin Hwa College. Jan Di meets the four most richest and spoiled boys when she delivers laundry to the school one day. The boys are known as the F4 and cause trouble to those who speak out against them.

oh ya, Boys Over Flower ni citer yang tengah dok tayang kat TV8 so far...kat tv dia ada baper episod tah...tapi kalu yang original hanya ada 25 episod jek...dan lagu2 dia pun beh...ekseli aku dah nengok cd dia sampai ending...huwaaa...kekadang tangkap nangis gak ar....kat tv lambat lagi nak abis...tu yang buat aku tak sabar, hingga mengheret aku meminjam cd original dari seorang teman...amik ko...sehari aku layan satu cd yang mengambil masa dalam 5-6 jam waktu tayangan...tapi mang puashati la..huhuhu...

ha...TAIWAN, JEPUN & KOREA dah ada F4 derang sendiri...mang ensem ar...ekekeke...terutama si Lee Min Ho...F4 korea tu...alahaiii...sangat cumel...hagak2 korang la, kalu kat mesia ni kan, saper ar yang layak dipanggil F4 tu...hurmmm...make me thinking...bling...bling...eh...korang ada jawapannya tak????teng...teng...teng...

lagu beh yang aku layan...hanya dua tiga perktaan jek yang aku tau lagu2 ni...hahaha...tapi melodinya beh...lalala...


ni hero Boys Over Flowers....si Lee Min Ho

16 comments

Tuesday, January 19, 2010 11:14:00 PM

huda pun terjebak gak cter ni.. tp tgk dah tgh2.. ni tgh cr from 1 episode

Wednesday, January 20, 2010 12:02:00 AM

umah aku takde tibi flat screen yg percuma..so tak dpt nak tgk..ehehehe

Wednesday, January 20, 2010 8:00:00 AM

layan2...best citer nie..heeheehee
akhirnya kak zan pun tersampuk ngan citer nie..siap download ringtones lagi tu...

Wednesday, January 20, 2010 8:20:00 AM

huda-hehehe...carilah, kat youtube banyak...tapi kan, tak baper beh sebab sekat...saya ada cd dia...meh la nengok sesama...ekekek...

asha-ngada² ek ko...sentap ai tau...hahaha...

ibu aikal-hahaha....tangkap leleh...tapi ada orang tu siap bluetooth lagi ringtones tu...tak tahan tul...hahaha

Wednesday, January 20, 2010 8:37:00 AM

izan.. dulu pun dah ada kan citer ni... layan jugak aku... bes jugak... ada lagi ke?? tak tau pun...

Wednesday, January 20, 2010 8:52:00 AM

echa-sya...kan aku dah terang tu..dulu meteor garden versi taiwan...pastu hana apa tah versi jepun...dan skang boys over flowers versi korea...yang ni lagiii beh...hehehe..dan jalan citer yang sama...ni mesti kes nengok gambar tak baca pe yang aku tulis...sob...sob... :(

Wednesday, January 20, 2010 8:52:00 AM

negara kita pun ada gak..tp A4 izan..yg kertas kita dok print tuh la..wey hg dh jangkit aku dh nih..aku kan hantu citer korea, citer taiwan nih semua..fyi aku mmg follow citer Meteor garden 1 & 2 lagi..mmg ken Zhu hero yg sngt ensem n heroinnya nama Barbie chui ..(bukn babi ok heheh)..mmg citer2 dri korea, japan semua tuh mmg best...nak kompare ngan drama kita la..takat cucu betong, nigina tuh..hmm tak leh calen la citer2 luar nih..hehe

Wednesday, January 20, 2010 8:55:00 AM

fyzz-hang minat versi taiwan ek...aku minat versi korea ni...giler ar...cumelnya lee min ho tu...hahaha...:P

dulu aku addict kat autumn in my heart...memang autumn hati aku time tu...lalala

Wednesday, January 20, 2010 10:42:00 AM

umh aku pn tv kecik je, org bg lak tu. xsyok nk tgk. so xpenah bukak tv tu. huhuh

Wednesday, January 20, 2010 11:25:00 AM

ye ke..msti yg korea lg bestkan ..tgk hero2 dier pun cun2 dn ensem2..

Wednesday, January 20, 2010 11:43:00 AM

noj-nyampah statement ko tu...sentap ai tau...

fyzz-tau tak per...ensem wooo...lalala...

Wednesday, January 20, 2010 2:06:00 PM

Saya pun layan citer ni gak..tiap2 malam kol 8.30 dah duk ngadap depan tv..hehe. Mmg dah tak leh nak wat ape. tunggu iklan je baru buat keje apa yang patut..kehkeh..

Wednesday, January 20, 2010 2:39:00 PM

zan.. tul ker best giler?? dulu kiter peminat setia F4 (meteor garden) versi taiwan tu.. nak carik r cd boys over flower ni.. kalau takda jual pinjam kat awak boleh??

Wednesday, January 20, 2010 2:39:00 PM

normaliza-hehehe...tau tak per...tapi sib baik saya dah layan awal2 cd ni dari episod 1 sampai 25...full version...giler ar...amik masa sampai 2 hari tu...kalu layan lam sehari kesemua cd sure tah mana pigi anak somi...hahaha...

Wednesday, January 20, 2010 2:41:00 PM

sue-hahaha...pinjam kat saya???ekekek...saya pun pinjam kat orang...tapi citer versi korea ni lagi beh ar sue...tak caya ce cuba nengok malam ni jam 830 malam kat 8tv...tapi dah nak akhir2 dah citer ni kat tv...rugilah...tak pun search ar kat you tube...banyak video nye...hehe

Wednesday, January 20, 2010 4:58:00 PM

saya tgk hana yori dango jek hehe..citenye same jugak..tp tgk kat internet je sbb tgk kat tv tak berapa nk paham..haha
sellau tgk cite korea n jepun kat sini http://www.mysoju.com/

Post a Comment