Friday, February 19, 2010

Ada Yang Panggil Buah Nam Nam...Tapi Aku Panggil Buah Katak

ha...korang plak panggil buah apa???pepun nama panggilannya, buahnya tetap sama...buah ni mak aku petik belakang umah aku tu...kalu dulu masa aku kecik² sebelum tumbuhnya pokok buah ni kat belakang umah mak aku tu, aku selalu petik kat umah nenek aku nun di setiu ganu nuh...hehehe...aku suka makan buah ni...rasanya masam² manis...dah banyak yang dipetik oleh mak aku tu, so aku bawa ar balik p opis...ada gak dak² upis ni yang tidak pernah menemui buah ni...punyalah derang tanya camner nak makan...hehehe...sampaikan ada yang ingat kena kupas kulit ke apa...muskil jugak aku ni...

ni rupa buah tersebut...sungguh enak dimakan begitu saja...
meh aku close up kan sikit...

eh chu...ritu ko ar yang selalu dok sebuk nam nam...nam nam...sampaikan aku pun dok tertanya² buah apakah itu...rupanya buah ni ko panggil nam nam ek...hehehe...amik ko chu...glamer ko...aku siap back link ko nyer blog ni...hahaha...

owhhh sya...ni rupa buah nona yang ko maksudkan itu...lain benar rupa meke kan...hehehe...
ni plak rupa buah nona setelah buahnya masak...Sekian...

22 comments

Friday, February 19, 2010 8:52:00 AM

Ni buah nona ke??? cam buah nona je rupanya... 'nona.. nona.. zaman sekarang.. tak bole ditegur.. tak bole dilarang.. 'hehehheeh

Friday, February 19, 2010 9:14:00 AM

sya-buah nona menda plak...bukanlah...ni buah nam nam...nona lain benor rupanya...ko ni...

Anonymous
Friday, February 19, 2010 9:14:00 AM

beb aku pun tak pernah tengok ini buah. dan tak pernah tau kewujudannya.. aku hengatkan karipap tadi, bila pandang betul² ropanya adalah sejenis buah buahan.. ishhh

-Mrs. Hakim-

Friday, February 19, 2010 9:19:00 AM

mel-ko ni mel...asik ingat kat karipap jek...aler, sian kat ko...nanti bebila aku balik jengka aku amik buah ni kasi kat ko ek...sib baik aku budak kampung...ihikss...

Friday, February 19, 2010 9:26:00 AM

xpenah lak tengok n mkn buah tu...ade rupe mcm otak pun ade..hehe..nasib baik tak mengidam..hahaha...

Friday, February 19, 2010 9:29:00 AM

ida-huhuhu...sib baik tak ngidam...kalu ngidam tadi, sure ku kena gagahkan diri pos ke jepun tu...hehehe...

Friday, February 19, 2010 10:25:00 AM

ehh 1st time tgk ni sis... sodap ko?

Friday, February 19, 2010 10:27:00 AM

nasazfrog
ishhh aneh ar plak...ngaper ramai benor yang baru pes time nengok ni...sedap...rasa masam² manis...

Friday, February 19, 2010 10:57:00 AM

buah nona ke buah nora?

buah nona ni ada kat umah bak aku..laki suka makan.katanya fes taim nampak/rasa..jakun!!

Friday, February 19, 2010 11:12:00 AM

kak geli-hahaha...budok bando

Friday, February 19, 2010 11:21:00 AM

a'ah..aku panggil buah katak...yang bawah tu memang buah nona...tak sama...hehehe..

Anonymous
Friday, February 19, 2010 11:27:00 AM

Zan.. aku panggil buah nanam.. dah lama tak makan buah nih...
(WAWA)

Friday, February 19, 2010 11:31:00 AM

wei camne aku tak pernah pangey apa2 kat buah2 ni..mcmana nak makan?

Friday, February 19, 2010 11:39:00 AM

wei nama tajuk kat blog aku atas nama ko keluar lain..tapi bukak2 kelaur lain?

Friday, February 19, 2010 11:41:00 AM

asha-ni lagi parah...camner nak makan pun tak tau...apa daaa...

Friday, February 19, 2010 11:52:00 AM

nak sikit...

Friday, February 19, 2010 12:43:00 PM

sama macam mel.. ingatkan karipap. hehehehe

Friday, February 19, 2010 2:02:00 PM

buah katak tu xpenah rasa dh lama xmkn buah nona sedapnye

Friday, February 19, 2010 2:10:00 PM

ha.. ha ha.. buah ni sdap woo , rase dia lembut mcm pear.. hik hik..

zan - malu la ko promote blog aku yg tidak seberapa e2...

Friday, February 19, 2010 5:07:00 PM

wah..zan aku suka wah katak tuh..dah 15 tawun aku tak jumpa...ader lagi ker kat umah ko tuh..kalo ko alik bila2 ko amek ler kalo ada..then ko helo la aku..leh aku g amek kt umah ko tuh...heheh....

Saturday, February 20, 2010 12:03:00 AM

memang sedap buah nam-nam ni.

kak wa tak pernah pulak rasa buah nona. sekali pandang isinya macam durian belanda lah pulak...

Saturday, February 20, 2010 11:16:00 AM

kak wa
jangan kata kak wa...saya pun lum pernah makan buah nona ni...

Post a Comment