Monday, February 22, 2010

Bukit Gambang Resort City

masih lagi berkisar pasal cuti panjang CNY tempohari...so nak dipendekkan citer, ari ahad tu, aku sefamili ke bukit gambang resort city tuk tujuan membawa anak² bermandi manda air yang berklorin...hahaha...kami gerak dari umah di jengka tu lebih kurang jam 9 pagi rasanya...hajatnya nak bawa mak, dan adik² aku sekali, tapi malang kan tak berbau, ekoran dari kejadian yang menimpa si adik, makanya kami sekeluarga jelah yang p...sori ar dik, nanti bebila kakde balik kita p ek...cepat baik tau...perjalanan sangat lancar...tak banyak kete sebab kami ikut jalan lama lepas kuar dari haiwei LPT melalui susur keluar ke Srijaya...

ok...ni rupa puluhan kereta yang ada semasa kami sampai ke sana...kat bawah tu ada terletaknya keta aku...rasanya bila korang nengok bilangan kete yang ada, korang leh imagine la kan, baper ramai umat manusia pada ketika itu...ni pun dah kira awal tau kami sampai..."ibu...nengok tu...banyaknyaaaa kete...kata dik irfan sambil menunding jarinya ke arah kete² tersebut...sementara si bapa beratur panjang demi membeli tiket masuk, kakak sempat bergambar dengan floater pinjam milik sepupunya itu... dah dapat tiket bagai...barulah kami dapat masuk...masuk jek, nengok dah ramai orang...so carilah parking yang sesuai...aku ngan dik irfan posing² mana yang patut...tapi kakak dan abhi dia dah selamat bermain air...meh la layan gambar dik irfan dulu la... nengok muka budak ni....ni ngah usaha memujuk si ibu mandi bersama...owhhh...so suitt...posing posing lagii...siap buat muka cheeky lagi tu...hehehe... owhh...nilah keadaan pantai buatan tersebut...sungguh ramainya orang...
hubby dok melayang anak² dia...aku???hanya mengambil gambar² mereka sahaja...eh ada chemz la...anak kawan hubby yang join pada hari tersebut...
irfan yang keriangan sebab akhirnya dapat berendam...
ni kes tangkap gambar sendiri...tu yang muka aku nampak sipi jek...
ha...yang ni baru jelas sikit...aku tak mandi pung...tapi aku hanya menemani si bujang dan dara berendam sahaja...


eh...aku bukan amik gambar dak pompuan yang nengok kamera ni tau...aku just nak snap gambar penunjuk arah dibelakang itu...hehehe...
tak tau nak terangkan dah...nengok jelah...

ni plak gambar di tempat letak kereta semasa kami mau pulang...
yang ni pun sama???beza???memang berbeza...masing² sibuk nak merasa mandi air berklorin itu...hahaha...
owhh...banyaknya kete...ada yang sanggup parking nuuunnnn jauh di sana...menapaklah korang ek...
ok...tu jek citer sal cuti raya cina tempohari...rasanya takde dah entry yang tertinggal...hehehe...owhh...lupa lak nak citer, tiket masuk bagi dewasa RM19.90 sekepala...bagi anak² kami free sebab ketinggian meke masih lum mencukupi tuk dikenakan bayaran sebagai kanak²...Assalamualaikum...

6 comments

Monday, February 22, 2010 11:07:00 AM

wah beznye..sabtu lepas lalu je depan ni nak singgah xsempat harus q ari nk terjah ke sini juga

Monday, February 22, 2010 11:39:00 AM

mak ai..ramainya umat manusia yg nak mandi manda..(musti ayaq 'panas' ja noh..heheh dh ramai sgt owg..biasalah time cuti2 org amik kesemptn jenjalan la ...lor awt hg tak mandi izan rugi wooo..irfan pun mandi..gelak smpai gedeng2..comey geram..
theme park nih kt kuantan la kan..

Monday, February 22, 2010 12:03:00 PM

nana-rugilah tak p terjah...dah alang2 tu kan...

pijot-haah kat kuantan...tapi lum sampai lagi kat bando kontan...kalu kat tempat keje nojah dekat gak ar...

Monday, February 22, 2010 3:22:00 PM

ooo kamu sampai ke situ ye..pesal tak terus ke kemamang..leh makan sata free...

Monday, February 22, 2010 3:33:00 PM

asha
sorilah weii...aku kejo masa...p pun kejap jek...dah puas main air, anak2 ngamuk nak tido plak...

Monday, February 22, 2010 3:52:00 PM

eheh aku pun takde time tu....ehehhee

Post a Comment