Thursday, February 4, 2010

Ekoran Dari Hujan Lebat Pada Petang Semalam


eh dun wori...aku BUKAN PEMBLOGGER YANG Tegar tau...mesti ada yang pelik sebab sehari ada 2-3 entry aku up...dun be too weird la weii...kalu ada 2-3 entry aku up dalam sehari tu maknanya ada ar citer aku nak up kat sini...kalu dalam 2-3 hari asiklah entry yang sama dan tak berganjak² maknanya i have no idea la tu...beselah kan...tak koselah aku nak jadi pemblogger yang tegar walaupun diwaktu malam...sebab time malam adalah waktu rehat aku...walaupun ianya hanya 2-3 jam sajork...jadilah dari takde kan...takkan aku tak rehat langsung...uhhh aku bukan superwomen ok....:P

owhhh entry ni aku nak citer kejadian yang berlaku pada petang semalam ekoran dari ujan yang agak lebat membasah bumi...balik keje semalam time aku nak sampai umah, ujan turun dengan lebatnya...haiyaa...kalu ujan ni mulalah aku dok pikir camner nak kuar dari kereta dengan membawa muatan yang banyak...per yang paling penting nak kuar bawa anak²...aku basah tak pelah kan...tapi kalu anak² basah kang tak pasai² demam...tapi kalu aku basah plak, surelah derang turut terbasah sama...sebab aku yang dukung meke berdua ni...so kesimpulannya, aku dan anak2 tak leh basah la...owhh ya, lupa lak nak bitau yang parking area kat kawasan rumah aku ni tidak berbumbung ye kengkawan...so bila musim ujan agak sukar bagi aku nak naik ke rumah...dan yang pastinya berteduhlah kami tiga beranak lam kete sampailah ujan berhenti...gitulah citernya...

tapi ni aku nak citer sal satu kejadian dahan pokok yang tumbang ekoran dari ujan lebat tu...masa ni aku dah naik umah...tetiba dengo cam dahan jatuh...owhh...aku terus meluru keluar menjenguk ke bawah dari balkoni umah...owhhh tidakkkk...lantas aku terus turun kebawah hangkut sekali anak dan anak...takkan nak tinggalkan meke berdua kan...so kenalah hangkut jugak...

dan inilah yang berlaku...perasan tak itu kereta aku (sambil menunding jari ke arah wira kaler silver tu)...
owhh...sib baik hanya ujung yang kena...tu pun tidak meninggalkan kesan...tiada kemek atau apa² yang pelik telah berlaku... sikit jek kan...sib baik sesangat...kalu kena area depan, sure melayanglah ratusan ringgit...mana ada insuran kaber bencana alam kan... dan dahan yang tadinya tegak terus tersembam menyembah bumi...ni dari pandangan atas pokok yang tumbang tersebut...mungkin akan ada lagi dahan yang bakal tumbang... kesimpulannya dari citer ni, pasni kalu musim ujan ke apa ker, aku takmo dah park kat bawah pokok ni...riso kejadian yang sama akan berulang...syukur padaMU ya Allah kerana tiada kejadian aneh yang berlaku...

10 comments

Thursday, February 04, 2010 10:37:00 AM

cobaan cobaann.....wah sipi sgt dah tu...alhamdullillah selamat...

ooo putrajaya 4873 ye...

Thursday, February 04, 2010 10:48:00 AM

hehehe...tulah pasal...HAAH YOLAH TU
bukan putrajaya 2428 ke silap...entahlah...huhuhu

Thursday, February 04, 2010 11:11:00 AM

betul izan, memagn orang kata jangan parking bawah pokok, banyak risiko..

lag satu, nasib baik kau park depan sikitkan. kalau la kau undur sikit ke belakang, mesti kena.. tu la namannya nasib

apun syukur, pokok tu yang menyembah kat korang anak beranak. tu yang paling penting

Thursday, February 04, 2010 12:08:00 PM

ishk apa ayat akak yang last akak tulis tu..akak nak tulis gini sebenarnya

apapun syukur, pokok tu TAK menyembah korang anak beranak

Thursday, February 04, 2010 12:39:00 PM

nasib baik tak bebetul hempap atas kete ko wei..kalau tak, melayang rm..

Thursday, February 04, 2010 12:49:00 PM

kak mimi-tulah...syukur ianya tak hempap kami anak beranak...

ijan-kalu melayang rm tak per...jangan melayang nyawa udah wiei...

Thursday, February 04, 2010 1:22:00 PM

loh sket lg weh. sib baik daun je belah tu. kalau dahan belah tu mesti skrech kot. tul ke aku eje tu. cam salah je

Thursday, February 04, 2010 2:03:00 PM

noj-betul la tu...memang salah ko eja...hoh

Thursday, February 04, 2010 3:28:00 PM

silap nombor tu...mmmg silap

Thursday, February 04, 2010 3:47:00 PM

sha-takpelah silap...takmo ar terang sangat nanti...hehehe...ahlong kan tengah cari ko...ajak minum

Post a Comment