Wednesday, February 17, 2010

Tempat Jatuh Lagi Dikenang...Inikan Pula Tempat Bertenet...haihhh...

ok...setakat ini sahaja kelas kita pada kali ini...lantang suara Cik Naliza...memecahkan kebingitan kelas...fuhh...aku menarik nafas lega...giler laju bacaan cik naliza ni...tren erl pun lagi laju pada dia...hahaha...
jam di tangan menunjukkan jam 10 pagi...eh masih awal la...getus hatiku ini...lantas aku terus mengemas segala mala perkakas yang berselerakkan di atas meja...ku masukkan satu persatu kedalam beg yang kubawa itu...
eh korang...nak p mana lepas ni???tanyaku kepada kekawan yang lain...aku nak balik bilik ar...jawab nora...tak mandi lagi ni...tambahnya lagi...cis...patut ar...balasku...hampeh tul dak nora...nilah jadinya...bangun tido tak pernahnya awal...dan tidonya selalu lewat....alih2 mula ar p kelas terkocoh...kocoh..nora...nora tah bila ar ko nak berubah...
kami semua mula melangkah meninggalkan kelas cik naliza...eh izan, aku ingat nak lepak taman tenet jelah...leh cuci² mata yang makin hari makin kabur ni...kata si echa...eh ok gak...aku pun fikir cam gitu...cam malas jelah balik bilik...pasni ada kelas cik maz izuan plak kan...gi pun gap setengah jam jek...hampa p ar dulu ek...aku nak p library jap...kata pijot plak...wei...hang nak p library buat apa jot???nak usha abang library tu ek???pijot hanya tersengih2 memandang kami...dah agak dahhh....
lalu kami semua menuju ke arah taman yang terletak berhadapan dengan Perpustakaan Al-Bukhari yang diberi nama taman tenet sejak keujudan taman tersebut...
ekseli taman tenet ni ujud sebab para² student yang tunggu kelas berikutnya akan melepak kat sini...ada yang ke cafe pensyarah, ada yang ke library, tapi kami² lebih suka lepak kat taman tenet...leh cuci² mata nengok siswa² lalu lalang...lagi asyik bila si dia yang diminati berada kat situ...kan echa kan...kan...kan...hahaha...

see....betul² melepak kat taman tenet ni..
taman tenet yang masih gah sehingga kini...biarpun hampir 10 tahun sudah berlalu... ku terkenang kisah lalu...
bila nengok taman tenet ni, teringat kat satu peristiwa yang menyebabkan kerusi di taman ini patah...hurmm...sangatlah nostalgia...


sekian kisah taman tenet...neks akan aku up kan gambar² sekitar di itm jengka dihatiku itu...

10 comments

Wednesday, February 17, 2010 3:08:00 PM

oh cik naliza..dia suke ckp dlm kelas..when i call your names please say your fav colur ke.food ke.actor ke..hehehe..aduhai..byk kenangan kat Uitm ni..bile agknye dpt gi melawat tmpt besejarah tu..

Wednesday, February 17, 2010 3:23:00 PM

lia-aku dah p lawat...ni baru sikit aku up...hehehe...giler cam perak jek aku bila tiba kat itm tu...yang paling aku terkejut, kakak guard yang baik dulu tu pun masih setia berjaga di pintu masuk itm tu tau...giler lama...

Wednesday, February 17, 2010 4:07:00 PM

takde pun nama aku berdialog...padahal ada gambo aku...huhhhuhuhuhuhu...dan satu billik plak tu

Wednesday, February 17, 2010 4:08:00 PM

kalau hg perak..aku lagi la perak buih maklumlah la dh hmpir sedekad meninggalkan uitm pahang..nak buat guana dh jauh sngt izan wey..
kah kah pepun taman tenet masih ku ingati..aku mmg suka pi library..tp baca majalah hahah..and ekuisme izan..aku tak penah minat lansung hatta mengushar abang2 library tuh tau..hahahaha..setau aku kawan kita yg cengkonon cam model dogwalkk eh catwalk tuh nama per tah..ziana.tah apa tah..yg dok bercinta bagai nak rak..kan kan..
cik naliza..yer la kan windu la tgk muka chubby dier..msti dh kawin dn beranak pinak dh skang kan...hang nih menggamit nostalgia ja tau...

Wednesday, February 17, 2010 4:11:00 PM

kena asik aku je tu.. patutnya tajuk entry adalah... 'aku.. echa... dan taman tenet'.. ha gitu..heeheh

Wednesday, February 17, 2010 4:18:00 PM

ada lagi ekk taman tenet ni.. mana tau diupgrade kan ker..

cik naliza tu kan.. masam jer tau muka dia.. ingat lagi..dia siap sound awal2 kat student yg dia tgh sambung degree kat kuantan..so kalau kata malam tu dia ada kelas degree esok pagi2 tu jgn buat hal dgn dia..nanti dia bad mood.

Wednesday, February 17, 2010 4:20:00 PM

izan, cuti baru ni hubby ajak gak gi jengka,, tp akak tak de kawan nak ajak.. kalau la akak tau kau nak gi itm, memang sah2 la akak ajak gak hubby gi itm.. ada geng baru la syok.. takat pergi anak beranak, tak syok la pulak

cik naliza masih kat situ kan. akak jumpa dia dalam fb baru2 ni, siap chatting lg.. anak dia pun dah besar tau .. kau tak jumpa dia ke..

Wednesday, February 17, 2010 10:31:00 PM

giler kenangan tuh..hehe.padang tmpt siswa main bola takde ke..selalu gak aku melepak petang2 dgn eja..dok usha abg Joe..huhu..Joe buat apa le skrg ni ek??

Thursday, February 18, 2010 8:54:00 AM

asha-memang la takde nama ko...ni part 5 la...aku tak dok sebilik ngan ko dah time ni...ekekeke...ko dah lupakan aku dah...

fyzz-aler, kalu hang mai umah aku kat jengka tu, leh ar kita p itm ni secara berjemaah jot...tak salah pung..

echa-aler segan ler kalu mention nama ko, kang ko glamer lak...hahaha...

kak ratna-hehehe, tak upgrade pun kak...sama cam dulu...cuma pokok ceri tu dah takde...tak panjang umur dia...

kak mimie-aler, ngaper akak tak cakap...saya mang balik jengka pun time tu...

midot-hehehe, padang tu???ada...ada...nanti aku up kat entry berikutnya ek...

Thursday, February 18, 2010 11:09:00 PM

heheh..pokok ceri..sambil tenet sambil makan ceri..huhu..sooooo romantikooo..

Post a Comment