Thursday, February 18, 2010

UiTM Jengka Masih Ku Rindu...

sabtu lepas, dah kebetulan aku balik jengka umah mak aku tu, so aku pun beria la ajak my hubby ke pasar malam dan menyinggah di itm jengka...perasaan aku time tu...debar² pun ada, segan pun ada, takut pun ada...riso pun ada jugak lah...tapi dek kerana perasaan aku tika itu meluap² mahu menjenguk ke tempat dimana aku belajar erti kedewasaan...dimana aku jatuh chenta berkali²...dimana perubahan culture shock yang sangat dahsyat...makanya ku gagahkan jua kakiku ini melangkah ke sana...ku ketepikan semua perasaan yang agak kurang enak...namun jauh di sudut hati, aku bangga kerana itm yang ku tinggalkan hampir 8 tahun yang lalu telah banyak menerima perubahan...wahh...bangganya aku jadi pelajar itm ini...

memula sampai di pintu masuk itm tu, aku dah teruja...sebabnya mesin atm maybank telah terujud di depan pintu masuk itm ni...wahh...ini satu perubahan yang bagus...yelah, dulu kami pelajar² itm ni hanya bergantung pada mesin atm BSN yang terletak di bangunan USPP dan Affin Bank yang terletak di bangunan pentadbiran...kalu nak yang maybank punya terpaksalah ke jengka city center...hehehe...

apa yang buat aku paling terkejut...akak guard yang sangat aku kenali itu masih setia ber'jaga' di situ...dan yang paling behnya, dia pun masih ingat aku (ye ar, mana tak ingat...aku kan pernah naik court dulu...sedih tul kisah ni...kisah dipinggirkan kengkawan sendiri...damnnn...)eh tapi aku takmo citer sal tu...aku mau citer sal itm ni dulu...hehehe...setelah mendapat kebenaran dari guard tersebut, makanya kami pun berjalan² di sekitar itm tersebut...sangat mengujakan aku...

ni pintu masuk itm...satu masa dahulu aku pernah bergambar di sini...hehehe...
padang ni terletak bersebelahan dengan pondok guard...korang tentu masih ingat kalu dahulu padang nilah tempat kita menjalankan aktiviti eskrem connetto tu time KARTIKA ke apa tah...lupa dah...skang dah upgrade banyak canggih...siap ada khemah cam dibawah bagai...pentas la ni...
USPP dan DEWAN SERBAGUNA...banyak kenangan ni...nak² time takde air dulu, memasing sibuk dok mandi kat bilik air dewan serbaguna ni...kata serbaguna kan...hehehe... kalu dulu, kita tak tau gimanakah sejarah penubuhan itm jengka ni...tapi skang, dah terbina papan tanda yang menceritakan salah silah ujudnya itm di jengka ini...
jeles tul aku...skang siap ada padang menembak yang terletak bersebelahan dengan pintu masuk Kompleks Kediaman Siswi itu...
medan selera di Kompleks Kediaman Siswi...korang masih ingat kah lagi???? Kompleks Kediaman Siswi...yang aku cam tak percaya...RS yang bernama Puan Rosnani Sidek masih setia disini...owhhh...
Gelanggang tenis...tempat aku tak abis belajar taekwando...ishh...nyesal tul...tulah, sebuk tul berchenta...arghhhh....
hurmm...laluan kat belakang ni...satu masa dulu, aku pernah menemani rakan sebilikku buat aktibiti giler di tengah malam...jogging dan mencari katak...ishhh...

see...masih banyak yang dalam pembinaan...
bangunan yang masih dalam pembinaan ini merupakan bangunan library yang baru... Blok Pentadbiran yang masih gah...

papan tanda kebanggaan aku..
UiTM Pahang...
Kafe Pensyarah...
Taman Tenet...

dan tenet lagi...
Dewan Kuliah 1 dan 2...
ni bangunan baru yang terletak di belakang bangunan Unit Pengurusan Ladang...
yang ni pun sama...teruja aku tau...
erkk...motip aku amik gambar ni???tah...aku pun tak tau...:p
ni pun bangunan baru...dulu mana wujud lagi pung...
medan selera yang baru...terletak di belakang Kolej Kediaman Siswa...agaknya cafe cik ani pun kat sini kut...
Blok kuliah...Blok I dan J
Kolej Kediaman Siswa...masa aku study dulu ni kolej kediaman siswi...
Awis Qarni...masih gah macam dahulu...


Sekian, itu jek gambar yang sempat aku snap...time aku pergi ni, student ngah cuti sem...tu yang sunyi jek...ada banyak tempat yang tak sempat aku menyinggah...sebab time tu hari nak ujan dah...nak kejar p pasar malam lagi...so aku ingat, neks time bebila aku balik, aku nak menyinggah lagi...teringin nak jumpa ngan Puan Hazlin dan Puan Jahjaiton...
"RINDU BERTANDANG LAGIIIII"

12 comments

Thursday, February 18, 2010 11:34:00 AM

tersentap..tersentuh hati dn segala mala bila aku tgk kenangan2 itew kembali...bg aku kenangan di uitm amat memberi sejuta makna kepada ku..aku bangga menjadi student uitm pahang..walaupn first time aku pi..aku tekezut sbb uitm ku amat jauh dr hiruk piruk bandar..mmg hijau malar menyinari mata..tp aku bangga..aku cinta uitmku..
malahan kenangan aku bersama 'seseorang' di uitm masih ku kenang hingga kini..

Thursday, February 18, 2010 11:37:00 AM

pijot-wei...baik hang bitau aku...kenangan ngan saper???mat yo kah???hehehe...rindu lak aku kat abang ijoe...hohoho

Thursday, February 18, 2010 11:39:00 AM

mana gambar ekon kat medec???

Thursday, February 18, 2010 11:41:00 AM

kak geli-bahan bukti tu tak sempat aku snap la...ekekeke...

Thursday, February 18, 2010 12:37:00 PM

mat yoe..hahah ingt lagi hg kat dier noh..hg la ngan abang pjoe tah apa kan..mat yoe..tak la..takat hantaq surat kepada SA..aku sbg dewberrygirl tuh ..haha tak la..ada lgi sorang....tak sangka lam diam dier tangkap cintan ngan aku..tp tak habaq...hehhe..

Thursday, February 18, 2010 12:40:00 PM

aik???saper weii...takkan payol kut...ke si zamani...dia nak kawin ujung bulan ni...hehehe

Thursday, February 18, 2010 1:12:00 PM

siot nogha..bahan bukti tu pun ko nak..buat aper gha..ker ko ader kes kat situ...kenangan bertandang lagi..aku cuti2 malaysia nanti nak ke jengka lah..nak lawat uitm pahang..aku rindu sangat..giler...banyak kenangan manis kat situ..aku sedih sangat ni...uhukkksss...

Thursday, February 18, 2010 2:31:00 PM

memang dah byk berubah ar....aku entah bila lah dapat jejakkan kaki ke sana lagi....rindunyeeee...
zan, kenapa tak masuk cafe....mana tau kot2 cik ani ada lg kat situ....teringat nasi goreng kosong dia....walaupun kosong...tapi sedap....

Thursday, February 18, 2010 2:31:00 PM

SAPA nak kawin hjg bulan nih..zamani si pemain ragbi terkemuka kita tuh ka..hahaha...payol tatau la..setau aku tunang dier nama fiza gak..dh kawin kot...
nope nope..bukan depa..ada lgi..sila cuba lagi...kalau betui dpt penginapan 2hari 1 malam penginapan kt umah baru aku hahahahaha..

Thursday, February 18, 2010 2:46:00 PM

izan, library tu kat tengah2 padang sebelah dengan blok siswi ek (dulu blok siswa).. dulukan tu padang tempat kalau ada konsert in-team la, apa la kan.. huhu kenangan lama semua tu.. walaupun aku tak bercinta dgn sapa2 kat itm tu, tp kenangan semua tu masih tersimpan kemas dalam kotak ingatan aku. cewah!

Thursday, February 18, 2010 11:08:00 PM

giler sebak plak bila ku tgk gambo2 ni..byk giler kenangan kt sini..pahit ada..manis pun ada..yg penting kita boleh bangga dgn diploma yg kita dpt..pada kengkawan aku yg masih belajar, aku doakan korang berjaya yer..

Friday, February 19, 2010 5:06:00 PM

teringin nak pg sane...maukah laki aku bawakan ke sane? ehehehhehheeh

Post a Comment