Thursday, March 18, 2010

2nd Putrajaya International Hot Air Balloon

1 World, 1 Malaysia, 1 Fiesta

18-21 March 2010
7 Pagi hingga 9 Malam
di Monumen Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya
Log In: http://www.myballoonfiesta.com/

ha korang...apa tunggu lagi...ari ni dah stat tau...jom la kita beramai-ramai meriahkan majlis...dek kerana saya pun dah dapat pas VIP tuk naik belon tersebut, makanya saya tidak akan sesekali melepaskan peluang yang ada...ekseli dari tahun lepas lagi saya kepingin nak naik belon ni tau...tapi time tu saya hanya mampu memandang sepi dari tingkap hospital putrajaya itu...sebabnya time tu saya dah kena admit tuk melahirkan dak irfan...mencik...kepingin tau...dek kerana tahun ini ianya kembali lagi tuk kali kedua, seharusnya saya grab peluang yang ada...jom...jom...

setelah berjaya memujuk rayu bos saya itu, makanya nilah hasil yang saya dapat...1 helai tshirt, 1 buah topi, pas VIP dan pelekat kat kete tu...mekasih la bos sebab termakan pujukan saya ini...hahaha...

eh tadi saya ada bertanyakan pada kawan bos saya yakni Capt. Halim...katanya ari sabtu dan ahad ni plak ada joyride mengelilingi putrajaya...aircraft apa saya tak tau...behnya...dan kata beliau lagi, dia akan inform bila...naik secara percuma...owhhh behnya...mekasih capt...jangan lupa lirik janji ye...

ishhh hati ni dah betul2 tak sabar nak naik belon udara panas ni...dah getik2 dah...mesti dapat pengalaman baru...hehehe...

fakta: nama jek saya bekerja dibawah seorang captain berating kan rotary pilot namun hingga ke ari ini belum pernah saya merasa naik helikopter...pernah juga la saya menyuarakan hasrat saya ini kepada bos saya..namun kata bos, helikopter is too dangerous berbanding fixed wings...aler...takde can la gini...sampai ati bos...sob...sob...

6 comments

Thursday, March 18, 2010 8:25:00 AM

satu satu la wei.. jangan tamak.. g naik belon ni dulu.. kang jangan lupa amik gambo atas belon... hehehehhehe

Thursday, March 18, 2010 8:40:00 AM

besh nyer.. naik belon tu tak terbuka untuk orangramai ke.. ada bayaran ke kalau nak naik

Thursday, March 18, 2010 8:42:00 AM

wah bestnya dapat pas VIP..nak satu pas VIP gak leh tak? he he he..apa pun have fun!! jgn lupa snap pic bebanyak and cerita kat we all!!!

Thursday, March 18, 2010 8:49:00 AM

echa-satu satu menda weii...yelah memula aku p naik belon panas dulu...pastu bila dah naik aku join joyride lak ek...:p

kak mimi-memang terbuka kak...tapi tak sure la kena bayar baper tuk sekali naik...saya ni manjang nak free...hohoho

mummy ayu-eh nak buleh...amik pas saya ni...sharing kan caring...lalala...

Thursday, March 18, 2010 9:31:00 AM

hg bek2 naik belon tuh pakai safety jaket izan..hehe..wah nih wat kan aku jelez..nak nek gak...huhuhu

Thursday, March 18, 2010 10:11:00 AM

lain kali mintak la lbh skit yg free2 tu..sian aku n ank2 pun nak naik gak..tak pnh naik ni..ke lps ko da pakai pas vip tu bg aku lak pinjam leh ke..huhuhu..

Post a Comment