Tuesday, March 16, 2010

Anda Kaki Wayang Kah???

hurmm...ekseli kan, kekadang saya rindu nak nengok wayang bersama cinta hati saya...kalu nak ikutkan, rasanya kali terakhir saya nengok wayang berdua2 an masa kami baru jek kawin...tentulah time tu tahun 2006...dan dah ada sepasang anak ni, masa agak terhad untuk kami berdua nengok wayang ni...kalu ditanya pada saya apa citer terkini yang sedang ditayangkan di panggung wayang, owhh tentulah saya tidak tahu walhal saya tahu tapi wat2 tak tahu la...huhuhu...

hurmmm tengok sekuel kat tv, ati saya membuak2 nak nengok filem  Alice In the Wonderland tu...owhh...masih berpeluangkah saya...sana sini saya lihat ada blog yang menceritakan cerita pasal filem ni...owhh sekali lagi...saya sangat jeles...tapi takpelah, mungkin buat masa sekarang bukan rezeki saya untuk menonton filem tersebut....mungkin saya perlu menunggu keluarnya cd cetak rompak kut...

hurmmm...berbalik pada citer panggung wayang ni kan...seingat saya la kan, memula saya menjejaki kaki ke panggung wayang tu, rasanya tika itu umur saya 21 tahun tau...agak lewat bukan...ye bagi saya memang agak lewat...tapi bukan salah saya ataupun keluarga mereka...saya bukanlah berasal dari keluarga yang mewah untuk meminta uwang dari ibu dan bapa semata tuk berjoli menonton wayang pada ujung minggu...sedih bukan...memang sedih pun...tapi tak pelah kerana sikit pun saya tak rasa itu merugikan saya...tapi sejak berpacaran masa di itm dulu, barulah saya mengenal apa erti panggung wayang...dengan skrin besar, sistem bunyi yang kekadang boleh memekakkan telinga...dan macam2 lagi...tapi maaf, ingatan saya makin pudar...saya dah lupa citer pertama saya nonton sejak pertama kali saya memasuki panggung wayang...tapi takpelah, itu tak penting...hehehe...

dan masa berpacaran dengan suami dahulu, adalah dua tiga kali jugalah kami menonton wayang...mid nite movie lagi...tapi itu dulu...selepas kawin pun sekali sekala jek...tapiiii selepas bersalin anak pertama sekali pun belum lagi...gi mana tu...dulu masa mengandungkan dak irfan dan masa itu tengah berputarnya citer Geng Pengembaraan Bermula Upin dan Ipin...hati saya membuak2 untuk membawa si kakak menonton wayang tersebut...tapi dek kerana tika dan saat itu saya hampir sarat dan dikhuatiri kebarangkalian untuk bersalin di dalam panggung wayang adalah tinggi, maka dibatalkan sahaja niat murni saya itu...sob...sob...tak pelah, sib baik irfan selamat dilahirkan di hospital putrajaya...

eh panjang pulak saya melalut hari ni...owhhh oklah, takat ini sahaja citer tuk hari ini...kita ketemu lagi pada entry  yang akan datang...selamat membaca...

**************
owhh...even dulu adik saya dok di wangsa maju dan tiap minggu saya akan lalu tempat ini tapi sekali pun belum pernah saya singgah di sini...hurmm...tapi jangan jangan kata tempat ini, PAVILION pun lum pernah ku jejaki lagi...naifnya saya ini...sob...sob...
Sekian...

13 comments

Tuesday, March 16, 2010 8:39:00 AM

pertama kali tgk wayang dgn sepupu aku dan adik beradik dan ditemani oleh mak aku..masa tu tingkata berapa entah...tapi yg pasti mak aku temankan...cite apa, aku lupa..rasanye sembilu kot...

dah kawin ni..kadang kadang yang amat sekali...ahahaha...dah beranak dua ni..baru SEKALI --> AVATAR...terus meletup2 cite tu...maybe sbb org yg KADANG2 tgk wayang ni leh layan cite tu kot..

hadiah digi tuk ko

Tuesday, March 16, 2010 8:50:00 AM

aku bukan kaki wayang. last tgk wayang taun 2006. cite mende tah. dan aku tdo dlm panggung tu. hahahah

Tuesday, March 16, 2010 8:54:00 AM

asha
hehehe...tulah tu...kekadang jek layan wayang ni...dan cd pun kekadang jugak...kekadang jugak berebut ngan anak...tapi tak pelah, kekadang rasa gak nak nengok berduaan ngan si somi...hehehe...leh kan???

noj
jom ar weii, nengok wayang sesama...

Tuesday, March 16, 2010 9:00:00 AM

siti dah lama tak gi tgk wayang..huhu....

Tuesday, March 16, 2010 9:06:00 AM

siti
aler samalah kita...apa kata kita p nengok wayang secara berjemaah...jom la...:p

Tuesday, March 16, 2010 9:29:00 AM

Dah lame juge x tgk wayang nie.. hu3x.. last Januari lepas!! ho3x..

Tingat pulak ahad malam lepas ader gak jengah2 ke wangsa walk tp x sempat nak menyinggah sbb hubby dah kelaparan.. ho3x..

Tuesday, March 16, 2010 9:34:00 AM

aku last tgk wyg ms ade 2 ank ni la..ms tu amsyar baby lg..yg abg okla tgk kan..sib baik ank2 ku tak meragam ms tgk wyg..yg adik duk sdp menetek..yg abg leka menonton..bile nak gi lg ek..tp sllnye aku n suami amik halfday jumaat gi tgk wyg..smntara ank tinggal di taska..huhuhu..tak baikkan..tp tepaksa sbb nak bg ms umi n abi be2an plak kan..hehehehe..nak tgk alice n wonderland..tp suamiku awl2 da ckp ntah cite ape2 je..mcm takde hrpn je nak tgk..

Tuesday, March 16, 2010 9:38:00 AM

huhu last tgk wayang masa di alam pertunangan... sejak kawen tak penah lg jejak kaki kt panggung. hubby berhajat beso nk membawa si anak tp apakan daya si anak sungguh takut dng munyi dentam dentum.. tada lg la peluang nk nonton..

kot la nk tunggu anak beso. maka beso la si anak.. tapi ada kuar lagi si anak kecil.. yg kecil pun mulala membesar pastu ada lg yg kecil begitu la seterusnya. lama2 aku pun tua.. pekejadah nk masuk panggung lg???

Tuesday, March 16, 2010 9:43:00 AM

ena-wahh lama lagi saya tau...tahun 2006 tu

lia
hehehe...bukan taste laki ko kut nak nengok citer tu...pe kata kita p nengok berdua

ayang
tul...tul...makin lama makin bertambah, bila ko nak pat nengok wayang ni yang???hahaha

Tuesday, March 16, 2010 10:07:00 AM

mesti ar boleh..sape nak halang ko nak tgk dgn laki ko..tade org marah...

aku aritu berduaan ar....anak time tu mak aku jaga...amik la masa nak berduaan skit

Tuesday, March 16, 2010 10:09:00 AM

asha
hehehe...buleh la ek ko tolong jagakan mereka tuk sehari...wahh ini udah untung...lalala

Tuesday, March 16, 2010 11:34:00 AM

aku mmg kaki wayang
setakat ni dah 2 kali bawa damia sekali tengok wayang
1. cite 2010 (saje amik midnite nk testing mcm mana damia dlm wayang ok ke x)
2. cite avatar (kali ni tgk kul 9 mlm sebab 1st time tu dia ok je kan)

mula2 dia tido pastu terjaga dengar bunyi kuat kan, pastu aku bg tek..tido la dia kekekek...

oh ye wangsa walk tu biarpun dia berdepan ngan opis aku tp aku xpenah pun pegi situ time lunch malaz..hehehhe klw g pun time weken je la tu pun dah lama xpegi
tunggu la wayang situ buka mmg selalu la aku terjah nanti

Tuesday, March 16, 2010 12:00:00 PM

nana
wahhh kaki ni...pekata lenkali ko ajak aku sekali...nak gak aku berwayang2 dalam tu...huhuhu

Post a Comment