Wednesday, March 3, 2010

Habuk

eh sana sini ada habuk...habuk sana...habuk sini...sampai aku pun naik berabuk...mencik...gini citernya, kekadang aku ada sedikit hot la ngan habuk yang melanda umah aku tu...tu lcd plasma yang aku dapat free adiah dari Anmum tu berabuk...adoi la...naik sakit mata aku ni nak memandang...tapi nak tak nak kenalah sapu itu habuk kan...tak paham la...dari mana datangnya habuk ni...nak kata aku ni PEMALAS...ishhh tu ada gak ar kadang² tapi RAJIN lebih la..hari² aku sapu sampah kat umah, hari² aku kemas umah...dah selang 2 hari sekali aku mop itu lantai...tak yah tunggu ujung minggu aku nak wat seme tu...kekadang bangun tengah malam pun aku sempat mengemop tau...

tapi yang aku muskil skang ni sal habuk...berabuk tau...frame2 gambar tok sah citerlah habuk dia camner...kalu dibiarkan lama² sure tak nampak gambar sape yang berada lam frame tu...tu lum lagi kipas syiling tu...eh ke aku sorang jek yang mengalami habuk² kat umah ni...korang (terutamanya yang sekawasan dengan aku ni) ada tak alami cam aku??hurmm...tolonglah...aku dah rimasss....

8 comments

Wednesday, March 03, 2010 3:20:00 PM

ko duk tgkt bp ek..klu area umh aku kat 8B3 tu yg tkt atas2 mmg sng berabuk..klu umh aku tu tak sgtla..klu aku sapu time weeken je.stil ok lg..takde plak sang suami dok komplen berabuk..mgkin area umh ko kot yg ozon nye makin tipis..hahahah..

Wednesday, March 03, 2010 3:35:00 PM

lor..its normal la..takmau habuk hg bungkus semua brg2 hg..kalau nk mudah citer kena la berbulu ayam tiap2 hari ngan habuk2 tuh..tp petang mai balik habuk2 yg tak diundang itew..kan..i hate habuk too

Wednesday, March 03, 2010 3:57:00 PM

lia-agaknyalah...mungkin aku dok negara lain, ko dok negara beriklim sejuk...tu yang takde habuk...aku si suami tak komplem pung...tapi aku yang rimas mata memandang weii...

fyzz-i hate you...huhuhuhu :P

Wednesday, March 03, 2010 3:57:00 PM

habuk oh habuk.org kat jepun ni pun umahnye selalu berhabuk.selalu jugak lap..tp mcm sentiasa ade je..menci tau..penat i :-)

Wednesday, March 03, 2010 3:58:00 PM

ida-eh ida...kat jepun pun banyak habuk...ke umah ida tu sebelah kilang papan???tu yang banyak habuk...

Wednesday, March 03, 2010 4:15:00 PM

alg ni dok nunggu jer nk komen kt blog ko ni zan..seminggu lbh dh,bla view jer blog ko ni kuar title jer..skit ati btol..ni bru leh appear the entry...

kbtulan plak entry ko kli ni ada kaitan ngn aku..kt umah aku tu pn,habuknya Tuhan je la yg tahu..aku sgt menyampah,everyday blik jer keje pas pickup danish terus cpai penyapu dlu...letih..ni la bahanaya klu umh dok area yg dkt ngn kwsn perindustrian ni...

lcd?..usah citerla..color itam,lg la...klu xdisapu or dilap,penuhlah habuk n kesan jari comel si danish tu ha...

Wednesday, March 03, 2010 4:23:00 PM

along-lor sian kat ko long...pepun habuk tu mang ujud dimana2...tu yang geram tu...ishh...

Anonymous
Wednesday, March 03, 2010 5:22:00 PM

biasalah zan.. umah aku pun gitu.. kekadang tu saje aku tutup sume tingkap kat ruang tamu sampai naik lemas org yg kat dlm umah tetap gak berabuk.. tv aku tuh,aku pedulik apa lcd ke apa.. aku lap jer pakai kain lembab dek kerana habuk.. hohoho.. (kekadang terdetik lam ati nanti bila nak beli umah, nak beli yg pinggir kota lah, kurang sket habuk..)terdetik jelah.. ongkosnya non ado lagi..ihikss

- Mrs. Hakim -

Post a Comment