Tuesday, March 23, 2010

Lagu Yang Agak Desperado...Nan Ado Ka???

ok...entry saya pagi ni saya dapat banyak komen dari kengkawan yang seangkatan dengan saya...ye, saya admit, hati ibu saya tersentuh dengan komen² tersebut...hinggakan menitis air mata saya...

so tengahari begini saya kena cari alternatif lain tuk gumbirakan hati sendiri...tetiba saya teringatkan pada sebuah lagu yang rasa saya agak kelakar...cam desperado sangat rasanya...pastu masa tengok terlayan sebenarnya  AF itu hari, adalah sorang pelajar yang nyanyikan lagu ni...teruk gak ar kena kutukan yang membina dari juri² professional yo ko???...hehehe...

ha, tentu korang pernah dengo lagu ni kan...ni kat bawah ni, saya siap attach sekali lirik lagu tersebut...wahh...sangat desperado mamat ni tau asha, bukan pak mertua ko ok!!!...ishhh

 Wali Band - Cari Jodoh

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku

*
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim durian hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan

**
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Back to *, **, ***

Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

 meh la sesama dengar lagu ni....
nah korang bleh dunlod sendiri...Wali Band - Cari Jodoh .mp3

ulasan saya: hurmm...tak pasti lah zaman sekarang masih ada yang desperado cam gini...kalu dulu masa zaman² mak² ayah² kita, kebanyakan perkahwinan derang diatur oleh keluarga mereka, dan rasanya takdelah kut istilah desperado gini...dan ada yang mendiamkan diri tuk jadi single hingga ke tua...tapi takdelah sampai wat iklan ke apa ke tuk cari jodoh kan...

eh, skang kan ada dah syarikat match maker ni kan...kalu korang la, imagine yang korang lum berpunya la kan, korang desperate ke sampai cam gini...eh apo yang aku mengarut ni...ishh, makcik tak tau dah ni...yang makcik tau, makcik tengah syok layan lagu ni...

pengumuman...pengumuman...tunggulah giveaway ku yang akan datang...hehehe...i will give...give...you...away...lalala...

6 comments

Tuesday, March 23, 2010 12:41:00 PM

hahah lagu ni telah lama berada dlm enpon nih.. sll nasrul suruh pasang... "mama lagu aku aku" entah tang mana agaknye aku2? pastu pantang dengo di mana2 harus terkinje2 mama lagu aku aku.. hahaha apakah??

Tuesday, March 23, 2010 1:35:00 PM

hehehe damia kan suka gile lagu ni
dia nyanyi bibu bapak..bibu bapak...anak..anak...kekekke

Tuesday, March 23, 2010 2:05:00 PM

heheh..my favourate song..kalau dalam keta redah jem tu kan..lagu ni la yang siti pasang sambil melalak sorang2 dlm keta..hahaha

Tuesday, March 23, 2010 2:21:00 PM

desperado? hahaha yg penting layannnn
mlm td hana siap nyanyi2 lagu ni. mana dia blajo aku tak tau. kt rmh bkn bukak radio. tv pun 613/615 manjang..

Tuesday, March 23, 2010 2:40:00 PM

ehehhe..

ngah nyani la nie..

pun suke lagu nie.. lirik & muziknyer sedap didenagr utk halwa telinger.. kelakar pon ader..

Tuesday, March 23, 2010 4:40:00 PM

lagu ni? wakakakakaka...
aku tk suke lagu ni..eiiiyuck! ntah ape-ape punya lirik daaaa..

Post a Comment