Wednesday, March 24, 2010

Listnya Sudah Siap!!!

bawang merah
bawang putih
bawang besar
kicap
sos cili
garam
gula
tepung
kunyit
minyak masak
sardin
telur
susu tin cap teko
milo
nescaffe
teh
*  *  *  *  *  *  *
dynamo
axion tapi beli cap senang murah sikit
syampu sunsilk kaler gold tuk rambut gugur ni
ubat gigi buat stok
berus gigi buat stok jugak
puting susu si kakak dan adik
pampers cap fitti
shower cream

owhh...tu dia...memandangkan esok gaji, haruslah kena siapkan list barang yang hendak dibeli kan...dan esok jugak ada appointmen di klinik...kena bawa dik irfan check up tuk setahun...dan kena injek jugak...arap adik tak demam la...sebab sok nak half day, lepas p klinik terus ke tesco or bintang beli barang dapur yang makin susut itu...sib baik la saya ni bukan tukang masak sepenuh masa sekarang ni...kalu idak, memang nazak la...barang dapur memang susut sangat ni...ye ar, dah lama tak jumpa gaji kan...lama giler nak tunggu gaji bulan ni...owhhh...hampir meroyan maksik tau...ishhh...

citer sal gaji ni, dalam paler otak saya nan satu ni, rasa banyakkkk sangat menda nak beli...tapi rasanya banyak jugak la kena hold...antara alasan yang kukuhnya adalah...awal bulan depan saya dan suami serta anak2 akan berkursus ke satu tempat nun jauh di sana...amik ko...p kursus siap hangkut anak2 sekali..hahaha...macam tak biasa pulak kan...eh berbalik pada bajet tuk gaji bulan ni kan...hehehe...

ekseli saya rasa dah agak lama saya tak membeli barang2 keperluan sendiri...ritu ada pernah nyatakan pada en suami yang saya mahu membeli barang keperluan peribadi...yelah, rasa cam dah berbulan jugaklah tak beli barang sendiri...ada 2-3 menda yang hendak di beli tau...tapi lum terpikir lagi kena or mesti beli...mungkin kena buat short list jugak lah...dahulukan mana yang penting dahulu kan...sib baik lah saya ni seorang yang simple tak mekap, tak berbedak bagai...kalu idak, rabak jugaklah kan...hohoho...tah la, dari dulu sampai skang saya memang tak minat nak bermekap2 ni bagai...kalu mekap pun seingat saya time kawin dulu...time tunang???nan ado...natural beauty...beauty la sangat kan...:P

klah, panjang lak saya melalut ni...ekseli 2-3 hari ni kerja saya makin menimbun...nak2 bila keluarnya result SPM itu...bayangkan dalam sehari  lebih kurang 50-100 application letter yang perlu saya bereskan...sebab itulah saya kena schedule seme entry2 ini..kalu yang betul2 fresh tu sure datang dari ladang...hahaha...daaaa...selamat berhari rabu...

7 comments

Wednesday, March 24, 2010 8:38:00 AM

dari dulu list ni mcm ku kenal

oit kalo aku buat application jadi pilot...rasanye lepas lagi tak..cukp syarat tak?

Wednesday, March 24, 2010 9:20:00 AM

eh buleh la sya...aku rasa ko nyer SPM memang ada minimun requirement ni kan???

kredit 5 subjek termasuk BAHASA INGGERI, MATEMATIK dan salah satu mata pelajaran sains...:P

Wednesday, March 24, 2010 9:42:00 AM

amboi hg izan.siap ada list..sejibik cam aku heheh..aku mmg listkan barng2 apa nak beli..then dh bereskan.aku tick kan la..senang skit..tak yah la berulang kali beli menda yg sama..
then aku tetiap bulan aku msti peruntukan beli brg2 aku cam tudung, baju, kasut (sekali sekala)..then make up tuh pun kalau ada benda yg abis la..bukn apa bila beli brg2 kita baru rasa puas hasil gaji yg kita usahakan..tui tak?
wey aku nk apply jadi asst pilot leh tak..hehehehehhe

Wednesday, March 24, 2010 9:57:00 AM

wah..aku jrg sgtla list kan ape nak bli..sbbnye bile hbs je brg aku gi bli..tak tggu smpai gj..gi pun laki aku nye gaji lmbt kit dr kite gj gomen ni..so lehla backup kan..

Wednesday, March 24, 2010 11:08:00 AM

injects umur setahun tak buat budak demam lah kak..

Wednesday, March 24, 2010 11:35:00 AM

pijot
dari hang jadi assist pilot, baik hang jadi bos aku...hahaha

lia
owhh kenalah ada list weii...senang nak refer

lien
owhhh sure tak demam ek...kalu demam gak camner???suh lien jaga irfan la, akak kena keje...hehehe

Thursday, March 25, 2010 9:59:00 AM

alamak!!! aku nmpak list nko ni aku terlupa aku pun plan nak buat list pasal weekend ni nk gi membeli dan belah.. wekekekekekekek

mekaseh sb ingt kan aku wat list brg dapur yeaaaaaaaaaaa

Post a Comment