Monday, March 29, 2010

Sehari Tak Menatap Wajahmu Buat Diriku Gundah Gulana!!!Alahai...Angaukah Aku???

hai...assalamualaikum...kembali kita bersiaran di arena blog...dua hari cuti, maknanya dua ari gak la saya tak hapdet blog...tak de masa???ye, memang takde masa pun... masa agak suntuk laaa...sebabnya banyak kejaan yang perlu saya bereskan...itu nak buat...ini nak buat..sampaikan nak buat auntopublish entyr pun tak nyempat...wahhh betapa sibuknya saya ini kan...ekekeke...

owhh...apa yang saya mengarut di pagi hari ni kan...klah, kita berbalik kepada tajuk yang saya nyatakan di atas...hehehe...sentap???ihikss...sejak kebelakangan ini, saya suka lak buat tajuk sentap2 ni...aler, kalu tajuk gini cepat jek korang klik kan...mekasih kat korang tau...hurmm...wajah yang saya maksudkan ni, tak lain tak bukan tentulah blog kesayangan saya ni...ye leh dikatakan tiap hari saya KENA jenguk blog ni...sehari tak jenguk buat saya rasa gundah gulana jek...mesti korang yang pemblogger tegar terutamanya mesti rasa cam yang saya rasa ni kan...jangan tipulah, baik ngaku...ihikss...

tapi kan, sejak dua menjak ni kan...saya memang tak sempat nak blog walking, jumping, jogging bagai tau...sebabnya tu haaa...nimbun keje yang perlu saya setelkan...lebih2 lagi time kuarnya result SPM bebaru ni...haiya...tak menang tangan ok...keje sebagai setiausaha pejabat kepada seorang bos pilot beratingkan rotary pilot merupakan satu bonus bagi saya...sebab apa???sebabnya keje saya bermusim...bila banyak keje, memang tak menang tangan la...tu pun kekadang sambil nyelam minum air...bila sibuk2 gini, pernah gak saya terpikir nak biarkan blog ni terkubur cam gitu jek...tapi dek kerana saya ni suka ngomel, jadinya saya gagahkan juga nak taip apa yang terlintas difikiran saya walaupun hanya sepatah dua perkataan...takpelah, janji saya puas kan....tul dak...

saya ni kan, saya berblog atas apa yang saya fikirkan perlu berkongsi dengan meke2 yang berada di luar sana...sikit pun tak pernah terlintas nak menunjuk2 apa yang saya ada...apa yang saya punyai atau yang sewaktu dengannya la...apa yang saya blogkan hanyalah omongan yang terlintas di fikiran saya...pendek kata blog saya ni umpama diari untuk orang2 terdekat saya 'semak' bila satu hari nanti perginya saya tak kembali lagi...dan saya tidak akan sesekali memaparkan apa yang buleh membuatkan rasa tidak senang hati kepada orang yang membacanya...hipokrit???biarlah apa  yang meke2 nak katakan...tapi kalu apa yang saya tak puas hati ke, sakit hati ker...biarlah saya hadapinya sesorang...tak perlu saya paparkan disini...bagi saya, biarlah kita semua kongsi apa yang perlu dikongsi...kan???

seingat saya la kan...saya memula terjebak dengan blog ni, bila saya membaca blog kengkawan yang terdahulu mempunyai blog dari saya...dulu saya aktif dengan fotopages...tapi sejak wujudnya blog ini, saya dah kuburkan fp tersebut dan more kepada blog saya ini....sejak saya terjerumus dengan blog ni...macam2 blog yang pernah saya liwat lawati...ada yang gini...ada yang gitu...ikut memasing punya idea la kan...terpulang pada empunya blog...nak citer sal apa...more pada kehidupan seharian ke...more kepada seksual ker...more kepada ilmu pengetahuan...itu terpulang kan...memasing punya gaya pemikiran...

dulu...bila adanya blog, saya tak pasti sama ada blog saya dibaca, dijumpai, diterjah oleh meke2 diluar sana...sebab blog saya kerdil...tak kisah ada yang baca atau tidak...dan dulu jugak blog saya ni private blog...sebab yelah, pembaca2 di luar sana yang terjumpa, terterjah secara sengaja atau tidak berbagai lapisan masyarakat kan...termasuklah opismate saya...bukan apa...kat opis ni saya cam kera sumbang sikit...bilik opis saya ni, nun jauh di sana...bila saya tulis kat blog saya ni...opismate saya terutamanya mesti tertanya2...owhh dia ni gini rupanya...menda gitu pun nak citer...menda gini pun nak citer...hurmm...susah kan...sebab tulah saya privatekan blog saya tu...tapi dua tiga bulan lepas tu, saya publickan blog saya ni...sebab ada yang memrekues...lagipun saya jadi malas dah nak setting private...banyak keje lak...kan...kan...bak kata nana...blog aku...lantak aku lah nak buat apa kan...ye ye...betul2...saya sokong kata nana tu 100% ...bukan kita ujudkan blog ni nak puaskan hati yang membacanya kan...kita ujudkan tuk melempias rasa hati atau apa yang kita rasakan...tul dak...

eh dah panjang ni...panjang2 pun ada yang tak baca ni...sebab ini entry tak beserta gambar lak...manalah nak cool kan...hohoho...pepun saya sayang ini blog...mungkin blog ini akan jadi kenangan saya sekiranya saya dijemput pulang suatu hari nanti...siapa tahu kan??? SAD BUT TRUE!!!

19 comments

Monday, March 29, 2010 9:20:00 AM

aku pun jarang2 bukak fp. rindunya dgn gegambo lama hana kt dlm sana........

Monday, March 29, 2010 9:23:00 AM

suka buat tajuk kasi org klik! hehehe.

tajuk kena mantap baru tmbh trafik kan!:)ehehe

Monday, March 29, 2010 9:28:00 AM

uik..mcm berjanji lak ni..sama2 tajuk entry gundah gulana..hahaha...

Monday, March 29, 2010 10:01:00 AM

salam..

panjang bebenor yeh!.. tp bace sampai abis gak.. sbb dah tau dahh selalunyer tetap menarik & nak tahu juge.. heheeh..

luper lak.. ena dah jawab tag tu tau.. semalam.. nanti klik2 la yeh!..

Monday, March 29, 2010 10:01:00 AM

tajuk bg eye-catching la org baru klik ek..hehehe,mmg la blog ni dah jd mcm 1 kemestian lak sbb kdg kite luah kt sini pon rase lega sket..kan?

Monday, March 29, 2010 10:13:00 AM

fp aku langsung terkubur.. pwd pun dh luper rr.. mmg xmenang tangan kan.. mana nk wt keje nk bukak akaun itu ini..

Monday, March 29, 2010 10:20:00 AM

sama la..sy pun dh lm tk buka fp..tp sdp juga main bnda tu..he

Monday, March 29, 2010 10:45:00 AM

Aku pun sama mcm ko…Fp aku pun dah lama berkubur, kdg2 je masuk, kwlnk amik gambo2 lama nk tepek kt blog.hehe..
Aku pun sama mcm ko keje bermusim kdg2 banyak keje, kdg2 melangok xde keje
Aku pun sama mcm ko bagi aku blog ni mcm diari, so klw ada menda2 yg aku tunjuk kt blog esp brg2 ke apa ke tu xdela niat nk menunjuk2 kan..
Aku pun sama mcm ko..blog aku ni bukan glamer pun..takat ikan bilis je kekekek
Eh bape banyak sama da??

Monday, March 29, 2010 10:45:00 AM

ha boleh la get ready usha kat karnival yg aku war warkan tu...ehehehe.e.. 'sediakan payung sebelum hujan'

so nanti kita pilih sendiri umah mana yg nak...nanti takde la org masih hidup pening kepala..rumah mana sesuai dgn 'tuan punya badan'

okeh dok gini komen aku

Monday, March 29, 2010 10:59:00 AM

afne
ko jarang, aku langsung tak bukak dah...seme aku dah lupa weii...

Monday, March 29, 2010 10:59:00 AM

fiza
nengok tu...ko pun klik kan...hahaha...BERJAYA!!!

Monday, March 29, 2010 11:00:00 AM

siti
aler lupa lah tu...kan semalam kita janji nak buh perkataan gundah gulana..apa siti dah lupa ker???hahaha

Monday, March 29, 2010 11:01:00 AM

zetty mama umar dan maryam (ko patut buh nama yam sama weii...kecik ati dia kang)

tul2...tajuk tu biar menarik minat orang nak klik...kan...kan

Monday, March 29, 2010 11:01:00 AM

ena
hehehe...panjang ker???takdelah panjang...beselah dulu cita2 nak jadi penulis...skang pun dah tercapai...tapi sekadar penulis di blog sendiri...

Monday, March 29, 2010 11:02:00 AM

ayang
apa yang penting...siapkan keje2 rasmi dulu...ok???hahaha

Monday, March 29, 2010 11:02:00 AM

soffya cik bulan
tul tuh...dulu fp glamer...skang fb lagii glamer...

Monday, March 29, 2010 11:02:00 AM

asha
wahhh sentap mak nyah baca komeng ko ni..pepun mekasih weiii...sharing kan caring...

Monday, March 29, 2010 11:03:00 AM

nana
ishh, mana leh ko sama ngan aku ni...kalu nak sama, ko kena bagi damia adik la...hahaha

Monday, March 29, 2010 2:21:00 PM

ingtkan apa tadi..tajuk bikin gempaq ja..apapun tui kata hg..kdg2 kita tuan punya blog..kita punya pasai la nak wat apa pun kan..orng nak kata syoik sendiri ke..apa ke..kalau tak suka tak yah terjah tui dak izan..tp blog hg nih kira antara blog2 utama yg aku terjah la...malahan kalau hg tak hapdet aku siap sound lagi kan..yer la dulu ngan fotopages..nak boh gambaq kena pi kt imageshack la.itew la ini la..then ...terus wat blog..lagi best..makasih la atas tunjuk ajar hg mengajaq aku...

Post a Comment