Thursday, April 29, 2010

Aku Berblog Bukan Kerana Nama...Tapi

hurmm...pagi khamis dah...malam kang dah panggil malam jumaat dah...banyak perkara terjadi malam2 jumaat ni...ha, dah dah...korang jangan wat spekulasi plak weii...hehehe...pantang kalu disebut malam jumaat ek...macam2 yang korang pikir...huhuhu...jam di skrin baru menunjukkan kul 4:24 pagi...maknanya ini adalah entry berjadual la kan...bukan direct...motip???saya ada banyak keje la ini hari...terutamanya nak kena siapkan permit pegawai dagang pilot AirAsia tu...seramai 37 orang...giler nak muntah...dah baper hari saya KIV menda alah ni...malas ok...tapi dek kerana kak sue isterinya pelakon Yalal Chin tu dah kol semalam dah saya pun dah janji yang dia leh collect surat tu petang ni, so kenalah gagahkan diri menyetelkannya...kata kena kota kan...tak gitu...g pun saya kan pekerja yang cemerlang...wahhh cemerlang la sangat...tak tahan...
ayat tak bleh blah disitu...dah dah...moh kita berbalik pada tajuk.....

hurmm...semalam saya tido agak lewat...kul 12 lebih gitu...ekseli sebenarnya tido awal tapi bangun kendian tido balik...erkk...korang paham ke dak???wat2 paham jelah ek...ada saya terangkan kat entry di bawah tu...huhuhu...so dah alang2 tido lewat saya pun p ar jejalan ke blog2 yang berupdate...tu pun saya cilok2 dari blog si BA tu...asyik la pulak saya membaca satu blog itu...cumel si penulisnya...masih muda remaja...baru 18 tahun dek pung...hehehe...dan semalam saya rasa banyak blog yang telah saya baca...owhhh yelah beribu2 blog skang yang ada kan...macam2 menyimpan seribu satu citer...termasuklah blog sahabat saya yang mengupkan isu si RM bergaduh ngan peejburhan di alam maya...wahh...satu isu yang hangat...tapi tulah kan, dulu orang berblog hanya sebagai diri tapi skang???semenya dah cam berlumba2 nak kaya...hehehe...eh tak termasuk saya pun ok...kalu korang tanya baper pendapatan nuff saya selama saya berblog ni jawapan saya...lum dapat dicash out pun...ye ar takkan nak paksa orang p blog saya...pertamanya saya tak pernah p tinggalkan komen kat blog orang suh p blog saya...kalu nak datang, datanglah, kalu tak nak takkan nak paksa plak...owhhh itu bukan cara saya ok...

ok nak dijadikan citer saya mula kenal apa erti blog pendek kata mula menulis blog pada 22 Julai 2008...ni kira tarikh lahir blog saya la...tu pun pada mulanya saya privatekan dia...pastu saya kenal si abe nuff pada 3 Februari 2009...ha nengok, lama tu...naifnya saya kan...sius nak kata ar kan, sebelum ni saya tak kenal langsung apa itu nuffnang...siapakah beliau, asal usul beliau dan sebagainya...tapi atas penerangan seorang sahabat juga pada ketika itu, saya pun tahu serba sedikit tentang beliau...dan sekarang hingga ke tarikh ari ini, saya masih dalam proses mengenali hati abe nuff lagi...nengok ko, makan tahun gak nak kenal dia weii...saya kenal hubby pun tak lama....kejap jek terus ajak kawin...bleh gitu...eh kejap2...lama gak ar, tapi tak makan tahun pun, sebab time tu dah frust sesangat nak bercintan lelama...dia usulkan tentang kawin terus saya bersetuju...bleh gitu???bleh ar...kira diterima akal la kan...hohoho...

so stat dari situ lah saya mula berblog...ekseli blog saya ni saya ilhamkan sebagai satu diari gak ar...sebab banyak citer2 yang ianya satu kenangan lam idup saya...gitulah...saya bukan berblog hanya kerana nama...owhhh tidak sama sekali...tak pernah terpikir ok...susah wooo, sok2 kalu saya glamer cam RM tu ada jek yang akan mengutuk mencaci, mencerca macam2...gitulah...nanti saper yang malu???haku jugak...so baik tak yah glamer...cukuplah glamer dihati meke2 yang pernah membaca atau terbaca apa yang pernah aku tuliskan kat blog ini...tul dak...itu yang aku rasa ar...sebab aku tak paham camner leh timbul perasaan tak suka, irihati pada meke2 yang berjaya itu...ye ar weii, ni alam maya dek pun...kita tak tau ati budi memasing...bagi meke2 yang lama mengenali antara satu sama lain, surelah tau ati pankreas saya kan...tapi tulah, bak kata karam singh walia, rambut sama itam...tapi kalu dah dikalernya ilanglah itam itu...LU FIKIRLAH SENDIRI...assalamualaikum....hehehe....

14 comments

Thursday, April 29, 2010 9:09:00 AM

sekali napas je time baca entri kak ni tau! haha..'aku pon ber'blog' bukan kerana naman eh nama' hehe

Thursday, April 29, 2010 9:13:00 AM

@MrS. F!zA@Mama Darwisy
syabas...syabas...psstt...psstt...dah dapat ke lum abe nuff kasi rm20

Thursday, April 29, 2010 9:21:00 AM

eh, jam rosak ke ape? kan da kol 9lbeh ni..

aku berblog hanya kerna nama...hhahaha

Thursday, April 29, 2010 9:22:00 AM

Pat0t la dr pg sampai malam ada entry.. Berjadual rupenya..

Thursday, April 29, 2010 9:29:00 AM

@Whoopz
tau tak per...cuma komen jek tak de jadual...kalu ada haku dah buat dah weii...

Thursday, April 29, 2010 9:29:00 AM

@sevunation
ko ni kan, kata berjadual...ada yang kena lempang jugak ni...

Thursday, April 29, 2010 10:10:00 AM

alamak tak check pon akaun nuff.. jp lg check

Thursday, April 29, 2010 10:12:00 AM

a'ah la akak.. kita berblog bukan kerja nama..aQueen berblog sebab malas nak tulis diari.. hehe.. lagi cepat menaip dr menulis..

Thursday, April 29, 2010 10:15:00 AM

@AeMieZ EzZanY

tulah pasal dik...tapi lain orang, lain ragamnya...kan...kan

Thursday, April 29, 2010 10:15:00 AM

@MrS. F!zA@Mama Darwisy

baik p cek...mana tau masyukkkk...:p

Thursday, April 29, 2010 10:43:00 AM

izzan,samelah..aku berblog sbb aku suke membebel,mulut penat ckp,jd baik menaip,hehehe

Thursday, April 29, 2010 10:52:00 AM

jom lepak n follow blog kita lak..:)

Thursday, April 29, 2010 11:07:00 AM

aku berblog kerana duit... haha

Thursday, April 29, 2010 2:35:00 PM

mlm jumaat? heheh aku baca yasin saja la. gentel anak2 sdh hehe

aku blog kerana... cerita aku hahaha

Post a Comment