Tuesday, April 6, 2010

Cek Nuff Beribu-Ribu Ringgit..Biar Betul...

hurmm...tadi masa lunch hour sempat gak lah saya blog walking, jumping, jogging ke laman blog kengkawan tu...tetiba ada satu blog kengkawan tu, saya tertekan la satu blog itu...cam menarik hati ini jek dengan tajuk yang terkeudara...giler ar...cek nuff dia beribu2 lemon...ishh...bagi saya pemblogger  yang tegar ni, tah bila ar nak cecah riban2 gitu ek...ni nak cecah ratusan ringgit pung makan masa..haiya...tapi takpelah kan...itu rezeki dia...bukan rezeki saya...mana tau sok2 bila saya jadi pemblogger setiap masa maybe puluhan riban lak cek nuff saya itu mimpilah ko izan weii...eh maaf, tak payahlah saya wat backlink blog2 tersebut kan...kang ramai lak yang klik...mana leh, makin naiklah trafik beliau, beliau itu...hahaha...giler ar ko ni izan..PHD tul...

dalam ati ni tertanya2...naper ramai tul visitor unik kat blog dia ni...apa yang beh...bayangkan satu entry yang dia up leh cecah sampai ratusan komeng...huwaa...apa yang menarik ek???so dengan rela hati menjerumus ke arah penambahan visitor unik itu, saya pun membaca blog beliau...hurmm...saya rasa maybe blog dia ada aura kut...tu yang sampai beribu2 visitor unik sehari...huwaa...bikin jeles betul...yelah, saya ni...purata 1 minggu visitor unik tu barulah dapat 4 angka...itu purata ye...bukan harian punya...harian punya pun dalam 100-200 sahaja...tapi padanlah kan, dah kata blog kerdil...bukannya macam blog mama merah atau sesapa yang seangkatan dengannya itu...agaknya kalu saya jadi cam aduka taruna dulu, maybe trafik saya up mencanak...agak nyalah kan...hahaha...teruk tul..

so sambung balik citer kat atas...ha, korang rasa kan, apa yang membuatkan seseorang itu tertarik nak baca blog seseorang itu lagi...contohnya kan...ni contoh jek tau...ada satu blog tu kengkonon la asik citer menda yang sama jek sampai naik menyampah kita kan...tapi masalahnya hari2 gak kita klik blog beliau...nak gak tau apa yang beliau update...betul dak???baik korang ngaku...hehehe...ye...saya ngaku jugak...kekadang ada blog yang naik meluat kita baca tapi sedar atau tidak blog beliau itulah yang hari2 kita dok hadap...dan akhirnya nuff beliau jadi riban2...hehehe...teruk tul...eh bagi yang membaca apa yang saya tulis ni, janganlah berasa hati plak...saya bagi contoh jek tau...sebab ada yang blog yang pernah, selalu saya singgah, siap sediakan amaran dan macam2 lagi...kalu tak suka baca blog bla...bla...bla...sila klik tanda pangkah bla..bla...itu maknanya adalah komen2 yang kurang enak yang beliau dapat hingga mengheret beliau meninggalkan mesej sedemikian..itu pendapat saya lah...tapi terpulanglah kan...

dan satu lagi kan...wat per, kita nak punya perasaan hasad dengki, nyampah kat orang di alam virtual ni???bukan kita kenal pung...yelah, kekadang tak paham tau, lum lagi jumpa, lum lagi kenal dah macam2 wat spekulasi...mereka begitulah, mereka beginilah...itulah, inilah..yelah kekadang apa yang dipaparkan di blog ini ada yang cerita sebenar...dan ada pula hanyalah rekaan semata2...so bagi yang terkena batang idung tu, tak yah la nak melatah cepat sangat...tak semestinya apa yang penulis itu luahkan kena mengena dengan anda...hehehe...

klah, kelas pun dah nak mula ni...saya pun dah semakin tak paham apa yang saya lalutkan...so akhir kata, sebelum ada yang terasa ke apa ke...saya minta maaf ye...bukan pe, banyak yang menjadi persoalan saya ini MENGAPA MESTI ADA PERASAAN TAK SUKA, BENCI...terutamanya  sesama blogger sedangkan ada yang belum bersua muka...klah, jom teruskan tugas memasing...selamat berhari selasa...

psst...psstt...petang ni pas abis kelas nak p kuar ke bando...nak makang sata...pastu jalan2 tepi pantai...jom...jom...

10 comments

Tuesday, April 06, 2010 2:43:00 PM

he he he...samalah, kadang2 cemburu gark ngan blogger yang dapat ribu riban earning nuffnang diaorg tu...tp tu sumer hasil usaha diaorg kan......so, x kisah ler...kira jadikan pembakar semangat utk kita terus berblogging udah lah izan...

yelah ,kekadang tak paham ngan peel2 org yang iri hati tak bertempat nie..nak cemburu tak kena tempat....

Tuesday, April 06, 2010 3:01:00 PM

huhu..tumpang jeles sekali..tapi takpe la..niat siti berblogging ni just nak simpan segala cerits siti n anak2 tuk masa hadapan.
selain tu..leh gak siti dapat kawan baru cam Izan kan? hehehe...

tapi yg siti paling jeles ni sebab izan nak gi makan sata..huhu..jeles2...hari tu balik kuantan cari sata, semer dah habis..huhu...

Tuesday, April 06, 2010 3:41:00 PM

camtu la.. lam dunia realiti pun camtu gak inikan pulak di dunia maya nie.. tp memg x patut la ade perasaan camtu..

Tuesday, April 06, 2010 3:47:00 PM

nuff aku pon mcm berchenta gaklah nk naik traffik nih,hehe,xper,lmbt laun nnt blhla cecah ribu2 tu jugak

Tuesday, April 06, 2010 3:51:00 PM

zanna
tulah pasal kan...kalu takat rasa cemburu tu, meh la kita simpan sorang2...huhuhu

siti
hehehe...takpe...takpe...nanti izan tepek gambo sata tu lam blog ni esok ek...huhuhu

ena
tulah pasal...jangan ada benci kan...

mama umar
jangankan nuff ko...nuff aku ni idup segan...mati tak mau...tak pe...takpe...tunggulah aku wat kontroversi...hahaha...

Tuesday, April 06, 2010 4:02:00 PM

huhu.. tu la..kalo dah ada naman eh nama buat entri 1 kpg gambar dan 3,4 baris ayat pon org komen kalah kita yg buat entri pjg2 ni ha!hehe

best gak kalo dah ada nama ni tak hapdet pon org tetap masuk blog kita!

tudia!sempat lg nak p makan sata!

Tuesday, April 06, 2010 4:39:00 PM

cayalah kat org tu.. tpkan ila pun dok pikir jugak..camne la nak naikkan trafik... tp ila xkisah pun... ada org jenguk xpe.. xde pun ok.. tp dlm hati mmg la nak ramai org lawat... hehehe

Wednesday, April 07, 2010 10:07:00 AM

biasa la, cemburu kalau dijadikan motivasi kan bagus... Maria jadi blogger sbb boring kat tpt keje, tu je... at least ada something new nak blaja n nak buat...

(masalahnye kdg2 kena buat minit mesyuarat - terguna bahasa blog la pulak... hehehe)

Wednesday, April 07, 2010 10:52:00 AM

takpe...takpe...usaha kan tangga kejayaan..hehehe

Sunday, December 12, 2010 9:53:00 PM

hahahaha..duk klik2 tersinggah sebentar ke sini...ye mmg mjeleskn lah bila melihat certain org tu dpt komen yg very the many. sbg newbie mcm saya ni, kne lah byk bsabar utk dpt reader rmi gitu...ahakzz

Post a Comment