Monday, April 12, 2010

Ramai Pengikut Tak Menjanjikan Trafik Yang Tinggi Tau...Percaya Ke Tak???

hurmm...kontest saya pun dah tamat...so saya akui, bila tamat kontest, makanya tamatlah follower yang dipaksa rela itu...korang percaya tak???gini ar citernya...yelah kan, kalu adanya kontest bukan kontest yang saya buat je tau, sure ada yang suh follow blog tu...tapi kan, ada yang cam paksa rela tau nak jadi follower ni...maksudnya bila dah abis kontest dan yang memolo itu tak menang, terus tanpa segan silu drop diri sendiri jadi follower...korang pernah jadi gini tak...

saya kan, saya tak paksa pun korang2 diluar sana nak polo atau tak lepas abisnya kontest yang saya anjurkan...itu terpulang la kan...sendiri punya kuasa...yelah, apa guna kalu kat kolumn follower tu beribu2 orang, tapi trafik kat nuff hari2 cam gitu jugak...(opss saya tak maksudkan sesapa tau, cuma bagi perumpamaan....sebabnya perkara begini terjadi pada saya..masa memula sertai kontest saya ni, sebab syarat yang saya buat kena follow blog saya ni kan, yelah, kalu tak follow susah la nak tau saper pemenangnya...tapi lepas abis kontest, terpulang la pada korang seme nak follow lagi atau pun tak...kat situ kita tau la sama ada cam dipaksa atau tak...hehehe...saya rasa anda2 di luar sana pun mungkin pernah jadi cam saya ni...hurmm...takpelah...sikit pun saya tak kisah...

ada yang nak baca, silalah...ada yang baca atau takmo follow pun silalah...itu hak individu...terpulang kan....klah, malas dah merepek meraban...saya perasan sebab sorang follower kat sebelah kiri tu dah remove diri sendiri dari jadi follower saya...sedih???tak pung..tarak hal la....bukan menda beso pung kan...saya sedar, blog saya ni blog ciput jek...bukannya blog besar macam ben ashaari ke...hehehe...klah, malas dah membebel..tak baik dosa kang...

14 comments

Monday, April 12, 2010 3:01:00 PM

beselah tu.. aku pun pasni ingat tak nak polo dah.. sbb tak menang.. hahahahahahahaha...

izan.. memang kadang kadang aku pun perasan jugak.. bila syarat kena polo tu... untuk tujuan contes ke apa ke.. memang derang polo untuk contest je.. bila dah bis kontes.. dah menang / tak memang.. derang tak polo dah.. takpelah.. itu hak memasing.. tapi pada aku.. biarlah kita polo secara ikhlas.. jangan sbb terpaksa...

Monday, April 12, 2010 3:06:00 PM

echa
hurmm...aku setuju pe yg ko kata tu...baik follower yang follow blog ini tanpa paksaan...tapi tak masuk memana kontest, datang dengan baca dan polo...itu memang ikhlas hati kan...
yelah, bukan susah pun nak klik follower tu dan tak semestinya jd follower tu kena polo blog tu hari2...kekadang tak jenguk langsung pun blog yang kita polo tu...tul tak???

tapi tulah, kalu dah TERPAKSA...tak leh nak wat per ar...

Monday, April 12, 2010 3:08:00 PM

huhu..33betul tu.. yg polow ramai x semestinyer nuff banyak.. cam tu gak la ngan ena.. nuff cam tu gak.. x per la.. yg penting kenalan kiter bertambah..

Monday, April 12, 2010 3:08:00 PM

tgk mcm aku.. i follow... kah kah kah kah..
rilek la.. tu hak memasing, ko takyah sedih k... *wink*

aku pun lately pening tgk blog byk beno contest.. hahahha.. aku nk wat contest gak la..
ade ke org nk join? lalalala

Monday, April 12, 2010 3:11:00 PM

ena
tulah pasal...tapi tak per...kat sinilah kenal ena kan...selamat berkenalan...tah bila nak jumpa secara live...hehehe

delima
hehehe...ko buat la weii...aku akan join kalu sure aku yang akan menang...hahaha

Monday, April 12, 2010 3:35:00 PM

uish...nasib ler zana bukan jenis camtu.....ala...apa salahnyer pun kalau terus follow...tak bererti jadi follower semata nak join contest dari tuan tanah kan...he he he...

sebenarnya...yg penting keikhlasan.

Monday, April 12, 2010 3:42:00 PM

haa....tu la
siti pun kalau buat contest takde syrat wajib follow, suma digallakn follow jerk. InsyaAllah sapa yg follow siti, siti akn follow dia balik n komen kat blog dia.
kdg2 gini la, kalau kita rajin komen kat blgo org, insyaAllah, org tu pun akan rajin komen kat blog kita..hehehe..

Monday, April 12, 2010 3:51:00 PM

heheh aku ada gak stop dari follow blog org sebabnye...aku kemain la rajin komen tp xpenah dibalasnye buang karen je kan...eheheheh

tp selalunye la aku xkan stop follow blog2 orang yg wat contest cuma aku remove dia dari bloglist aje sebab banyak lagi contest2 yg bakal aku join nanti kang panjang bjela plak listnye kan

Monday, April 12, 2010 3:54:00 PM

sebab tu akak pun tak kisah orang nak polo ke tak blog akak.. tak pernah paksa.. yang penting ikhlas.. tp blog kau memang akak hari2 polo.. peace!

Monday, April 12, 2010 3:57:00 PM

zanna
betul...betul...ikhlas seadanya kan...

siti
ai komeng yu, yu komeng ai kan...lalala...jiran sebelah dah kosong bitau ek...

nana
ha yang tu aku sokong la kan...kang berjela2 kan takkan nak sat blog baru lak...kang tak masyuk la blog banyak tak banyak unik...hahaha...

kak mimi
tulah kak mi...tak semestinya jadi follower tu hari2 jenguk...:P...

Monday, April 12, 2010 3:57:00 PM

re : ye ke izan.....alamak.....

Monday, April 12, 2010 4:00:00 PM

zanna
kalu lambat loading yelah jawabnya...ke soklan yang mana satu ni???

Monday, April 12, 2010 4:44:00 PM

blog aku lagi la..takde sape nak polo dan tgk pun...lagi la sedih...buffered xde..tak mcm org tu....ada 4 buffred...ehehehhehe

Monday, April 12, 2010 10:28:00 PM

saya polo izan....
hehehehehehe....saya selalu jenjalan sini tapi tak tinggal jejak je. kdg tu tak sempat / tak de idea nk komen apa :-)

papepun, tujuan saya lebih kepada tukar2 pendapat via entry n kenal2..kot lah 1 hari nt leh jumpa ke :-)

eh, tp sy wat GA pun paksa rela org polo jugak..kihkihkih..

Post a Comment