Friday, April 30, 2010

Sana Sini Dok Citer Sal Aku Yang Gemuk Ni...Ikut Koranglah...Ada Aku Kesah???

petang semalam rasa cam sedikit hot plak...wahhh emo disitu aku ni...tapi aku admit la kata kawan2 aku tu...ye...aku gemuk...gemuk lam kategori cantik...leh gitu...memula baca kat entry si nojah tu buat aku terbakar, tapi pada penghujung citernya aku dah mula rasa sejuk...sib baik ada ayat bunga2 disitu...kalu idak...ko memang...tak pasal aku istihar perang cam dolu...dolu...ekekeke....

ingatkan abis kat situ...ni ada lah entry sambung menyambung kat minah ni...pastu kat akak ni...tapi yang memulakan citer awek ni ar...geram tul...tak puah ati kalu bitau ar depan2 weii...ni idak sampai wat entry...paling tak tahan tu, setiap entry kat atas tu siap sebut nama aku pastu buh backlink sekali...patut ar aku nengok semalam visitor unik aku makinnnn ramai...hehehe...skang aku nak tunggu ibu ni plak wat kenyataan balas...ibu jangan lupa buh sekali nama aku tu ek...backlink sekali...hahaha...

so berbalik pada citer sal gemuk ni...aku akui yang aku gemuk...tapi takdelah aku rasa sampai cam tak larat nak bawa badan sendiri...berat aku skang tak cecah pun 70kg weii cam masa aku mengandungkan kakak dahulu...time tu gemuk melantun2...aku ngaku ar...tapi skang, aku rasa oklah ngan berat badan aku skang...bak kata hubby aku sedap sikit peluk...hahaha....tapi kan, aku tak leh bayangkan kalu nora atau nojah yang gemuk...motip???sebabnya mereka berdua itu dalam kategori rendah atau lebih tepat pendek...kalu mereka berdua gemuk, tentulah mereka itu GEPEN...gemuk pendek..ishhh, tak sajak langsung weii...owhhh korang sibuk dok kategorikan kami2 ni lam gemuk cap apa ek...takpe...takpe...sok2 bila korang gemuk baru korang tau...hoh...mencikkk....

ermm...ekseli aku pun tau sal kenaikan badan aku ni...memula stat naik masa penghujung tahun 2005 rasanya...time tu pas aku baru jek selesai wat minor operate sebab aku ada cyst kan...so tiap2 bulan aku kena amik suntikan lucrin yang menyebabkan peningkatan jumlah berat badan naik mendadak...sedih sangat aku time tu weii...ye ar, masa anak2 dara dulu, aku kategori tinggi dan ramping weii...tul kan nora nojah...hahaha...ko bayangkan selama 6 bulan aku dipaksa  mengambil suntikan tersebut demi menjamin kesuburan aku time tu...tapi aku admit ar...memang selepas tu aku terSUBUR terlebih weii...buktinya, nengok ar skang...tapi aku syukur sesangat sebab walaupun aku dikategorikan gemuk oleh korang korang tu...aku kawin gak...ada gak yang sudi menerima aku sebagai seorang isteri...eh dah jadi ibu kepada double HNI pun...so kesimpulannya walaupun aku gemuk tapi aku kategori gemuk yang cantik kan...hahaha...sius ar, aku pun tak pernah mimpi  nak memakai baju2 yang leh menampakkan lemak2 kat badan aku ni wei nojah weii...ko gile ke apa nak suh aku tunjuk kekurangan diri...sob...sob...tapi sius ar, ko skang kering sangat...cengkung...dah jadi cam mayat idup dah...so aku rasa better ko upkan sikit berat badan ko tu tapi janganlah sampai jadi GEPEN (gemuk + pendek...cam nora dan nojah ar) weii...kang aku ar orang pertama yang gelakkan ko kang...hahaha...

ni buktinya...gambar di bawah ni masa tahun 1999...beberapa puluh tahun yang lalu...amacam???kurus kan???

beberapa tahun selepas itu, gini lah aku skang...ok ke tak???gemuk ke tak???

so pepun pandangan korang...pepun yang korang nak kata...aku admit...aku gemuk...tapi dengan syarat, gemuk yang cantik...kan ijan kan...

notadijariku: ijan, echa ada jek derang nak 'bahan' kita kan...hoh..mencikkk...tapi takpe weii, pepun yang berlaku kita tetap berada lam kategori gemuk yang cantik...lalalala....

22 comments

Friday, April 30, 2010 12:53:00 AM

tak de la gemuk mana pun kak.. berisi je sikit..

Friday, April 30, 2010 1:12:00 AM

Gepen tu apa weh? Hahah.. Gemuk ke.. Kurus ke.. Janji ati maw baek ar.. Ke gane?

sara masa kecik pun gemuk gak.. Hahah..

Friday, April 30, 2010 7:19:00 AM

@liennasts

sib baik lien kata gitu...sejuk sikit ati akak ni...hahaha...

Friday, April 30, 2010 7:19:00 AM

@Whoopz

betul...betul...betul...aku baik kan...kan...kan...

Friday, April 30, 2010 7:34:00 AM

hahahah.. tak blh blah ar tgk gmbr dulu2 kurus tu. tak nak jd cam tu balik??hari2 pandang pic tu kasi semangat cikit nak kuwuskan balik..huhuhuhu..
ermm.. betoi2..gemuk tapi cantik lg sng kata ada sweet di situ..:p
bulan 12 ni eh hadiah besday.. ahahhahaha

Friday, April 30, 2010 7:37:00 AM

wei...aku cantik wei...badan aku sedap wei...hehehhe....GEPEN! sesuai betul tuk meka tue...

Friday, April 30, 2010 7:37:00 AM

Isyh, takde la gemuk sgt..akak nampak ok jek..sye pun tgh melantun2 naik nih...kehkeh~

Friday, April 30, 2010 7:45:00 AM

mane ade gemok.ok lar status ibu beranak 2..yg penting sihat kan

Friday, April 30, 2010 7:54:00 AM

izan,

mane ade gemuk sgt. bersi jer.. ok la tu.. bak kate asben izan la.. sedap sikit nak peluk..hehehe..

Friday, April 30, 2010 8:15:00 AM

weh kak..x gemuk la..tu kategori sedang2 je..ehhee

amik suntikan tu mcm mana?pandai2 sendiri nk amik ke?

berminat ni nak tau..kalo soh puteri bagindaMasai amik..agak2 leh dpt triplet (anak kembar 3) x?

Friday, April 30, 2010 8:38:00 AM

@MrS. F!zA@Mama Darwisy
wahhh tak bleh blah...sempat pomot beseday tu...huh

Friday, April 30, 2010 8:39:00 AM

@::Mamalyna::

iyer iyer...ko memang cantik...ni no akaun meiben aku...156141024525 ok

Friday, April 30, 2010 8:39:00 AM

@Misz_zana'85
sejuk ati akak dik ko kata gitu...ekekeke

Friday, April 30, 2010 8:40:00 AM

@MR Bang Miji
kan kan bang miji...

Friday, April 30, 2010 8:40:00 AM

@Ena

hehehe...yang sedang2 saja...

Friday, April 30, 2010 8:41:00 AM

@sevunation
ishh ko ni...waras ke idak...suntikan lucrin tu diberi sebab akak kena operate buang ovarian cyst tu...mana leh amik sesuki hati jek weii...subur maksud akak disini adalah badan naik dengan mendadak...mekasih...sekian...

Friday, April 30, 2010 9:06:00 AM

hehehe bahaya tul... serangan balas di sane sini ni. aku tul2 kena jaga makan minum tdo ni. kang buat nye aku tergemuk kang, mmg buat party besar2an la korang. hahahah

Friday, April 30, 2010 9:13:00 AM

@..nOj rawK..

tau tak per...tak pueh hati kalu, bitau depan la weii...

Friday, April 30, 2010 9:46:00 AM

izan, aku ni tak kenal korang di alam nyata, tp aku mmg follow korang 5 ni, jadi aku tau la hal nye...
si Noj tu mmg... suke2 je kutuk... aku pun saiz XL cuma sbb tinggi 1.6m jadi ramai org cakap tak la beso sgt... nampak tak beso tapi berat weh!
so aku nak wat cadangan... beday si Noj ngan si Nora tu nnt korang sume bagi hadiah kek shj kat dia - bio sorang sebiji sampai jadi 4-5 biji, bior dia stok makan kek je hari2... cepat skit gemok nye

Friday, April 30, 2010 9:46:00 AM

tengok aku taip n3 pun dah terbalik... ces

Friday, April 30, 2010 9:46:00 AM

ahhh...aku tak peduli mcm yg aku komen kat 3n Noj... tak pe la gomok... janji laki aku sayaaannnngggg!!!

Friday, April 30, 2010 10:24:00 AM

ler sama pulak kita..ada orang cakap aku gemuk..padahal xder la gemuk kalo ikut BMI..pastu satu lagi dulu2 dah puas kurus dn kering..apa kurus kering tu cantik ke?compare aku nyer diri dulu dn skrg, rasa selesa lg yg skrg..

dulu kering, baju pkai pon xnmpk lawa..kempis je ikut bentuk rangka..hahaha

xpe la izan..mmg lawa..berisi xbermakna xlawa..cutting ok,ok ler jadi nyer..yg kering tu ada cutting ke?nmpk bentuk tulang jer..

Post a Comment