Wednesday, April 14, 2010

Sana Sini Tak Leh Parking...Bistu Nak Parking Kat Mana Lagi???

salam...dan selamat pagi...memula korang nengok gambar kat bawah ni...ha, ce terangkan, sign board tu sebenarnya bagi warning kat mana yang tak leh parking...kat mana yang zon kuncinya...dan persoalannya adakah menjadi satu kesalahan kereta dibawah parking kat situ???

close up ngan lebih dekat lagi...tu diaaa...zon kunci...tapi kena ke pada tempatnya...sebabnya kawasan apartment yang saya diami ni adalah kawasan apartment yang lama...yang mana SANGAT lah kekurangan tempat parkir ok...kekadang bila terDESAK dan terSEDAK kena parking di tepian jalan...hurmmm...memang SENAK ar kawasan parkir kat sini...

tapi kan, saya rasa bukan takat kawasan perumah jek parking yang agak SENAK...malah kat kawasan pusat pentadbiran kerajaan persekutuan lagi lah..nak² kat KOMPLEKS C, D, E yang mana banyak terletak jabatan² yang sering dikunjungi oleh orang ramai contohnya cam bahagian pencen...JPA, SPA, SPR dan macam² lagi la...

so kesimpulannya...gi mana ek nak solve dis problem...skang kononnya dihadkan satu umah sebiji kete...tapi saya nengok satu umah ada 3 biji kete...camno tu???

8 comments

Wednesday, April 14, 2010 8:04:00 AM

cabut jek papan tanda tu.. puehhh hati...

Wednesday, April 14, 2010 8:45:00 AM

anna~ hoh, kalu ikutkan ati akak memang nak wat gitu gak...tapi lum sampai ati ini...hahaha

Wednesday, April 14, 2010 8:47:00 AM

k.izan, kitorg dah kali ke2 kena clamp tayar..hahaha..hampeh betoi bhgn hartanah ni!skrg ni clamp kna byr rm50 dulu seb bek free je tp warning lagi tu smpai surat ke KPPA kita!sangat kagum ah diorg ni wat keje sampai pasal kete salah parking kt kwsn rumah pon leh surat sampai ke pengarah!huhuhuhu

Wednesday, April 14, 2010 8:58:00 AM

tu la kalau dah setiap rumah ada at least 2 biji keta, memang masak la tempat parking..

eh kaukan dah naik N27, tak leh cuba mintak kuarters lain ke. kot2 kat tempat baru, parking banyak

Wednesday, April 14, 2010 9:16:00 AM

meh parking kt garaj aku. muat lagi sebijik kete tu. ahahaha

Wednesday, April 14, 2010 9:20:00 AM

fiza
ye ke sampai sebegitu rupa...akak takat ni lum lagi kena clamp...tapi kalu kena clamp kat kawasan umah sendiri mang tak berbaloi la kang bagi senang2 jek rm50 sekali clamp kat derang...ishh...cam ceti haram dah ni...

kak mimi
hurmm..saya sorang je ke naik N27 ni kak...akak???hehehe...lum minta lagi la kak...sure yang q ramai...

Wednesday, April 14, 2010 9:43:00 AM

noj
yelah jap lagi aku p park...sok aku amik, pastu park balik...aku wat kije giler ari2...

Wednesday, April 14, 2010 11:24:00 AM

mmgla..bph skang tgh cr keta org nak di clamp.agknye boring kot mlm2 takde watpe.tu yg gi clamp keta org..dorg tak tau mslh org2 yg keta byk tu kot..tu lum lg psl mslh park kat kem aku ni..yg bestnye da ade org komplen mslh park ni dlm BH..glamer jap MOA psl mslh park..

Post a Comment