Thursday, April 15, 2010

Tak Nak Bagi Sudah...Tapi Dah Dapat Pun...:P

haah...memang dia taknak bagi saya pc baru...tak pe...tak pe...tapi dek kerana belas ihsan seorang pegawai ni, akhirnya saya dapat gak pc baru...yelah, antara PA² kat upis ni, saya sorang jek yang tak pat pc baru ni tau...still ngan pc lama tu...tapi tak pelah, saya redha sebab baru or lama pun bukan pc saya jugak kan...hak milik kerajaan...huhuhu...tapi kan...tak kiralah nak gak pc baru...:P nak jugak tu...

al kisahnya tadi saya ada  minta tolong pegawai it install kan Microsoft 2007 kat pc saya tu...pastu pegawai tu pun tanya...aiks naper awak tak dapat pc baru...saya diam jelah...malas nak citer panjang...sedih pun sedih sebab dia dapat pc baru...awok2 kat luar tu pun ada yang dapat pc baru...printer baru pun ada...hurmmm...nak dipendekkan citer, pegawai tu pun bitau saya yang dia akan kasi saya pc baru...tapi dengan syarat kena pasang sendiri la...hehehe...saya ni bak pasang memasang no hal...sebab jemaah saya ada...dia leh tolong saya...kata opismate kan...tul tak mat???hahaha...

ok, nilah komputer lama saya...tak baru tak lama la kan...still lagi flat skrin...

dari pandangan sisi...

nengok...ni dari tahun 2006 lagi tau...lama tu...

dan akhirnya...inilah pc baru saya...cap HP Compaq LE1911...baru jek sudah pasang pagi tadi...tu yang ari ni agak kurang p jelajah blog kengkawan...

owhh ni dari pandangan sisi..nampak tak perbezaannya???

nampak kan...sebabnya CPU pc baru ni seme kat belakang...senang sikit...tak yah dah tertunduk2 nak cucuk usb kabel ke apa...hehehe...sangat suka...

mekasih bebanyak buat pegawai tadi...saya manyak suka dapat pc baru ni...lagi semangat nak buat keje berblog, berfb...hahaha...tapi bila nak install printer ni...ari ni satu keje pun saya tak pat lunaskan...haiyaa...macam maner ni???

10 comments

Thursday, April 15, 2010 2:25:00 PM

best nye PC baru best la nak ber blog, FB, Twit....
tengok belakang sket - ade bos tu... hehehe

Thursday, April 15, 2010 2:28:00 PM

hai maria...
hehehe...ajak bos join sekali la...tapi saya hanya berblog dan berfesbuk jek...twit tak reti...

Thursday, April 15, 2010 2:30:00 PM

samala pc kita..hehee..

Thursday, April 15, 2010 2:38:00 PM

fiza
huhuhu...sian kat akak...baru dapat ni...tu pun belas ehsan orang...:P

Thursday, April 15, 2010 3:01:00 PM

mak ai...baru dan canggih gini...

Thursday, April 15, 2010 3:15:00 PM

huh..jelez ar..aku still pc yg montel dn gebu je..hp7650 lagi..huhuhu...

Thursday, April 15, 2010 3:18:00 PM

tulah..peliks kenapa gmbr adik sorang jek ...patutlah kakak asyik watperangai dan selalu merajuk..kurang kasih sayang ibu neh....ce letak duadua sekali

Thursday, April 15, 2010 3:26:00 PM

waaa..dah dpt komputer baru lagi semangat la nak kerja..eh..berblogging..hahaha

Thursday, April 15, 2010 3:32:00 PM

mamalyna
memang canggih...kalu sendiri punya tak terbeli ok...

harris
hahaha bang...tu gambar sekadar hiasan la...gambar wall gambar lain...

fyzz
aler hang nak jeles pun wat per weii...ni komputer bukan aku yang punya...tapi kerajaan yang punya...


siti
huhuhu...punyala gedabak dia punya skrin...luas biji mata izan ni...:P

Thursday, April 15, 2010 5:08:00 PM

haha sama mcm aku dpt pc baru semangat nk wat keje tp tu sme kejap je..skang dah malaz kekeke

Post a Comment