Wednesday, April 28, 2010

Tolong Jangan Ganggu Saya...

hurmmm ari ni rasa aman, tenteram dan segalanya la...takdelah rasa cam tak syedap ati jek bila nak tinggalkan anak...balik keje semalam nengok anak2 pun sonok...yelah sonok sebab dok umah kan...minggu depan tak tau ar camner citernya...arap mereka itu cepat sesuaikan diri...tempat baru, taska baru, pengasuh baru, suasana baru pendek yang kata semua baru lah...

dengar citer ari ni taska lama tu dah tak leh masuk sampai dalam dah...pastu ada plak sambut menyambut budak2 yang baru sampai...patutnya menda ni dah lama derang praktikkan...ni idak, selama ni, selama 2 tahun lebih saya menggunakan perkhidmatan derang, ibu bapa yang menyambut para pengasuh...camner tu...eh tu lantaklah kan, sebab aku pun dah takmo amik tau sal tu...sebabnya skang aku dah tenang...setenang air di kolam...aku dah malas nak serabutkan fikiran memikirkan masalah2 yang sepatutnya tak de lam kamus idup aku...leh gitu...hahaha...pastu aku harap sesangat la, pengasuh2 yang amat budiman sekalian, tak perlulah anda...anda...dan anda dok tanya sana sini, situ siti kat mana aku anto anak aku pas ni...MIND OUR OWN BUSINESS kan...hal aku skang bukan hal korang lagi...tak pun kalu si penyampai rajin tolonglah bitau mereka...mereka itu...sian mereka tau...harapkan tenet si penyampai jek maka barulah mereka dapat tau perjalanan idup kami2 yang dengan rela hati telah menarik diri...tak gitu???hehehe

eh berbalik pada hal anak2 aku yang akan berada ditempat baru...so far, takat jam ni, aku dah buat persiapan sikit2 la...beli barangan toileteris yang baru buat meke...dan macam2 la...cuma buku "IQRA' " tuk kakak lum p beli lagi...pagi tadi dah pesan kat hubby..tapi hubby kata takpelah, nanti dia p cari kat kedai buku kat P14 tu...oklah gitu...bukan pe, aku ni rasa cam kali pertama nak anto anak masuk sekolah je...walhal taska jek pun...hahaha...yelah dulu lain, skang lain...dulu kurang belajar, skang kenalah belajar...walaupun si kakak dah mengenali abc, one two three seawal umurnya satu tahun setengah, tapi kenalah praktis jugak kan...practice make perfect kan...tapi si adik ni..eh bukan aku nak bandingkan IQ mereka berdua tau...sebab adik badik ni lain sikit pesennya kan...haah si adik ni, walaupun skang dah leh cakap 2-3 patah perkataan, aku harap sangat dia pun leh kenal abc awal cam kakaknya...tapi tulah kan, ibu bapa ni kena rajin sikit ar mengajar mereka tu...takkan kita nak harapkan 100% pada taska atau sekolah yang kita antar...tak gitu...

klah aku pun malas nak citer panjang lebar lagi...ekseli aku ngah pening nak wat jadual bertugas para pegawai kat upis aku ni bertugas di OSC tu...sangatlah pening...ye ar keje ngan pilot2 ni susah...semedang jek derang fly la...outtensen la...itu la...ini la...so nak jumpa derang2 seme ada kat pejabat lam satu2 masa memang mustahil la kan...haiya...so aku kena pepandai bajet masa derang la ni...huwaaa....

notadijariku: harap sangat hasrat bos aku ke tanah suci bagi tahun ni dimakbulkan...doakan saya ye capt...

17 comments

Wednesday, April 28, 2010 10:35:00 AM

huhu..dgr cita ada penyambut tetamu td..pastu kul10 lalu tepi taska kat dapur tu tgk cikgu2 baby sume kat luar..bistu sapa yg jga baby????????masih tak serik diorg ni!

Wednesday, April 28, 2010 10:37:00 AM

fiza
mana nak serik...tu gimik jek lebih...tak mungkin ku berpaling lagi...

Wednesday, April 28, 2010 10:53:00 AM

ye ke? alamak... ni lagi tak sedap ati ni....... riaunye...
Izan, tolong la tenteramkan lin... :(

Wednesday, April 28, 2010 10:59:00 AM

mamadhia
tenteramkan lin???owhh...tak tau nak tenteramkan camner...yang berlalu biarlah ianya berlalu...yang pasti semua yang berlaku ada hikmahnya...

Wednesday, April 28, 2010 11:08:00 AM

huhuhuh....lagi tertutup pintu tu.....lagi berleluasa lah meke2 sume....nak2 plak diorang tu bukan heran pun ngan penyelia....penyelia yg lebih takut ngan pengasuh....

agak nyer....dema ni klu tak makan berjemaah....leh mati tercekik kot...takkan nak tunggu ader yg mati baru insaf kot...

tak paham tak pahamn.....

Wednesday, April 28, 2010 11:18:00 AM

hmmm..moge org2 tu cpt2la insap ke hape ke..apela x amanah dgn kije!biar Dia membalas lah..skg hati ko pon dah tenang sketkan izzan =)

Wednesday, April 28, 2010 11:19:00 AM

buntu fikiran, jiwa kacau...

Wednesday, April 28, 2010 11:21:00 AM

baiklah saya tak ganggu awak dah. hahaha. mmg patutnye seme taska wat camtu. syarat JKM ni. ibu bapa xleh masuk menghantar anak kecuali lunch hour tu pun kalo nk BF je. pengasuh kena ambk anak kt luar pagar, n balik kang pun anto kt luar pagar.

Wednesday, April 28, 2010 11:34:00 AM

tapi dgn kes yg saya pejamkan mate, takkan tenang ati kalau rules camni

Wednesday, April 28, 2010 11:44:00 AM

mujur anak2 dah di selamatkan....ader gak hikmah kejadian aritu...klu tak sampai arini wat2 buta jer dgn keadaan kat dlm tu.....

klu taska di uruskan dgn baik....xpelah takleh masuk.....ini makin berleluasa lah takde mata yg memandang.....ader yg memandang pun mereka berani...klu takde....sendiri mau pikirlah....

Wednesday, April 28, 2010 11:46:00 AM

mamadhia
sabar jelah lin...sob...sob..

Wednesday, April 28, 2010 12:02:00 PM

owh.. camtu ke izan..
macam2 kan skrg nie.. nasib baik wat mase nie pengasuh anak2 ena ok.. selalu memg dier la dok nunggu depan umah.. harap2 sampai bile2 la mcmtu..hehe

Wednesday, April 28, 2010 12:19:00 PM

adeh camner lah my turn bila dorg berdua dah starts bersekolah nanti

Wednesday, April 28, 2010 12:32:00 PM

izan... i dh add u dlm facebook. approve ye... leh la cite pe yg jd. tolong la saya ni.....

Wednesday, April 28, 2010 1:53:00 PM

@mamadhia

owhh ok dah accept...

Wednesday, April 28, 2010 1:54:00 PM

@Ena

ena owhh ena...macam2 ada skang...hehehe

Thursday, April 29, 2010 1:14:00 AM

fiza--> biar betul apa yg ko ckp tue..dah kalau semua dok berkumpul saper lak yg jaga anak aku tue..ermm...camner ni wei...

Post a Comment