Monday, May 17, 2010

.:BERUKBEN Yang Sengal:.

selamat petang...erkkk ada yang sentap ke baca tajuk entry aku kali ni...hahaha..ekseli aku nak citer pasal broadband a.k.a berukben yang aku miliki ni...memang sengal...mencik tul...line lembap cam siput...geram tul...nak dijadikan citer dari dulu sampai kini aku pakai selkom berukben kat umah ni...tak tau ar nak cakap laju ke idak line dia...kalu time pepagi cam gini memang laju ar...tapi kalu malam mak aihhhh cam siput...gile lambat nak loading page yang nak dilihat...huhuhu...sabarlah menanti weii...dasar berukben...macam sengal...nyesal aku bela ko weii...kan aku bela beruk lain kan...baru ko tau...leh gitu???tapi aku sayang beruk sekor ni...kalu takde dia mana leh aku online kat umah...tak pat ar aku jadi blogger tegar setiap masa dan ketika....tapi idaklah aku giler blog weii...sampai lam pengangkutan awam pun aku nak  berblog..opss...giler lama aku tak naik pengangkutan awam ni...kalu masa bujang dulu leh dikatakan hari² la...hahaha...aku pun ada privasi maa....tidak sama sekali...bila aku rasa perlu dan rasa cam nak menulis sesangat barulah aku luahkan lam blog ni...kalu idak aku pendamkan jek...sebab aku kena ar bezakan citer yang privasi atau tak...ni seme citer aku nak buh lam blog, naya ar...takde privasi gitu...dulu leh ar anggap blog ni sebagai diari di zaman cyber...tapi skang blog ni ada dah jadi bacaan umum...kalu takmo orang baca wat private...so leh syok sendiri kat situ...tul dak???tapi camner trafik nak naik kalu gitu kan...hahaha...aku ni, takde heran pun sal trafik2 ni seme...entry murahan katanya...takdelah cam orang tu, entry murahan dia bagi aku pun, trafik canak gak naik...dah ada nama katanya....aku ni apalah sangat....

ha, mengomel lak aku...citer sal berukben ni kan...aku rasa cam nak tukar spesis beruk yang lain ar...amik maxis ke digi ke...ok ke???ada sesapa yang bela beruk spesis maxis tak kat umah???kalu ada leh citer tak pengalaman anda membelanya???ok ke tak???bukan per, sebelum aku jadi pengembala beruk2 ni seme, aku kenalah wat research mana yang patut kan...tak gitu???hehehe...aku pakai beruk skang ni bayaran bulan2 yang dikenakan pada aku dalam RM68 jek...tapi kalu beruk ni makan lebih, banyak sikit ar bayaran yang aku kena bayar...beselah kan, makan banyak bayar pun banyak maaa...

hurmm...gitulah citer aku pasal berukben ni...hurmm...tapi aku berterima kasih pada berukben ni...sebab kerananya diriku begitu berharga...tak gitu???

aku masih pakai yang cam gini...

walhal, orang lain dah pakai cam gini dah...sob...sob...tak majukah aku???

notadijariku: sian aku dapat beruk spesis lama...orang skang bela beruk dah rupa pendrive dah...sob...sob...

32 comments

Monday, May 17, 2010 2:45:00 PM

lately mmg byk laporan tentang beruk cap selkom ni weh. ade yg begitu amarah sekali. aku dah jarang online pakai laptop dirumah. ai pakai talipon bimbit je. selkom gak. no problemo. sgt laju

Monday, May 17, 2010 2:46:00 PM

.:noj:.
ye ke jah...amarah aku kekadang weii...time malam memang slow nak mapuh...tak leh aku nak blog walking...harapkan pepagi raban jek...tapi pepagi cam aku ni takde keje plak...huh

Monday, May 17, 2010 2:46:00 PM

hahahahhaa.... ko tukar jek berukben ko tu kak... x gune bela beruk jenis tu kalo x dtg hasil.. kan..??? hahaha...

idak penah pakai maxis.. tp adik kate laju tp kena beli yg ratusan setiap bulan tu... ai pakai p1 jekkk...

Monday, May 17, 2010 2:48:00 PM

:.anna:.
erkk...bistu beruk ni nak wat per kalu nak buang...sian ar dia weii...dah la takde mak pak...sob...sob...

jap p1 tu baper duit sebulan???

Monday, May 17, 2010 2:54:00 PM

aku bela 2 berukben, tp aku tak guna berukben dalam pengangkutan awam. kalau terdesak sangat nak tulis entry aku pakai beri hitam jek. pantas.

sebab tak terpikir dek akalku kalau dalam lrt ke komuter ke kuarkan netbook and cucuk berukben. mesti org sekeliling kutuk..mesti kedengaran 'ko bajet ko sorg ade netbook ke' eh mungkin ada ipad. eh tidak ipad xleh cucuk2.

aku bela beruk selkom dan maxis. dua2 sengal dua2 bagus. ko pikir la senah sebenarnya sama jek, depend kat area.

Monday, May 17, 2010 2:57:00 PM

Guna maxis weh.. Aku dah 3 ari xleh pakai beruk maxis.. Hahah.. Xde coverage

Monday, May 17, 2010 2:58:00 PM

.:wanie:.
mak tak pat fikir secara telus ni...pening fikiran mak ni tijah oittt...hehehe...

mak takde beri itam...mak ada lappy jek...sob...sob...

Monday, May 17, 2010 3:00:00 PM

.:whoopz:.
lor, ko suh aku guna maxis ker...pastu ko kata takde coverage...camner tu???

Monday, May 17, 2010 3:00:00 PM

hahahhaaaaaa.... aku suke gileerrrr kat kumeng si wanie... mmg tip top.... kelassss yuuuuuu wanie.... aiii loiiikeeee....

x kebulur aku nak hupdate dlm pengangkutan awam... xde life ke ha...??!

Monday, May 17, 2010 3:05:00 PM

lalalala
beruk sekor yg ada tu pun ko dah istihar ko xmaju.. apatah lagi aku yg tak sekor pun.. haha.. mundur kah aku?? hehehehehe

Monday, May 17, 2010 3:08:00 PM

.:ayang:.
erkk...tak pat aku nak nolong weii..

Monday, May 17, 2010 3:16:00 PM

jangan tiru aku

aku pekerja tetap. semua berukband stimix dan henpong dibayar oleh kompeni

kalau aku keje kontrak tak dapat free

silap2 aku kene rajin jual nasi lemak sebab nanti abis kontrak aku nak buat ape. keje bukan senang nak cari beb.

eh apahal dgn kontrak2 ni (inesen lagi)

Monday, May 17, 2010 3:23:00 PM

hahahahha... vikin tburai perut ai baca kumeng yu wanie... tp handred persen la sokonggggg!!!!!

motip kate kontrak???
kalo indon ni 'kontrakan ya pak???'

hahahhahaaaa...(ade haku kesah??)

Monday, May 17, 2010 3:33:00 PM

.:anna & wanie:.
giler meroyan aku baca korang punya komeng...tak agak2...berukben cap apa yang korang dok citer ni???

Monday, May 17, 2010 3:34:00 PM

berukBengong

larikkkkkkk

Monday, May 17, 2010 3:34:00 PM

ape gelak2 nak kene saman?

ai sentap tau orang gelakkan ai

eh apehal buat sampah kat comment box orang ni

ahahahha

Monday, May 17, 2010 3:42:00 PM

haha..sabor jela
jika semlam dia berbaik2 arini marah ke dia ke?..yang salah tu hahah kekawan blog nie. pulak tu dah rmai yg berkwn dgn berukband haha..eheh dasyatnya nama..

tular namanya teknologi...cepat dan tuntas berubah...jom g cofeebean atau kedai mamak je laa..ada wfi free...sambil2 pekana bleh layannnn

Monday, May 17, 2010 3:46:00 PM

Berokband celcom mmg hazab skrg...sy dah tuko pakai broadband maxis..mmg laju...

Monday, May 17, 2010 3:49:00 PM

ishh.ni entry nak request yang laju sikit ker atau nk hint suh tukaq hokmlain neh...agak terasa di situ!!!

Monday, May 17, 2010 3:49:00 PM

wanieeeee... nak tergelak ahkak membaca komen2 ko sis, hehehehhe

izan, umah aku pakai maxis, tp skang bercadang nak tukar ke streamyx...

Monday, May 17, 2010 3:52:00 PM

.:are race:.
erkkk terasa ke...alahaii...keciknya hati mu itu...hahaha


.:mamalyna:.
ye ker...aku pun nak try p1 la...ok tak bang???

Monday, May 17, 2010 3:53:00 PM

.:ainhany:.
wifi...takmo ar sampai kena kuar dari umah semata nak berintenet..hehehe


.:alida ali:.
tapi kat kampung lajukah berukben maxis tu???

Monday, May 17, 2010 3:55:00 PM

hahaha... cumel la : berukben... hahaha
akak pakai maxis... ok... ok... tak pernah menyakitkan hati...

Monday, May 17, 2010 3:57:00 PM

.:kak ejaMaria:.
owhhh maxis ek...tapi tak dinafikan ar, maxis punya service mang tiptop...

Monday, May 17, 2010 4:07:00 PM

beruk aku dah jadi MONYET lagi dasat wei...

aku pun nak tuko jenis maxis..adik aku pakai elok

Monday, May 17, 2010 4:44:00 PM

izan,

dulu pun ena pakai broadband camtu gak.. pastu tak tahan dah asyik kongggg jekk.. tu yg en hubby beli streaymix pulak.. ok la.. tak teruk cam broadband.. sesekali datang gak penyakit siput tu.. heheh

Monday, May 17, 2010 4:58:00 PM

nama pon beruk band mmg la lmbt..huhu
pakai je wifi kan senang..hehe pndai je nasihat owg kiter pon xtau sgt..

Monday, May 17, 2010 4:58:00 PM

vote 4 streamyx...:)

Monday, May 17, 2010 7:35:00 PM

heheheh,don worry,aku lg ketinggalan dr ko,xde pon berukben nih,kt umah streamyx letak wireless tu,kt opis line tenet ade,hotspot pon ade,jadii rase blm lg kene bli beruk2ben tu sumer,hahaaha

Monday, May 17, 2010 11:13:00 PM

gunalah streamyx kan sng! leh jd blogger tegar..hehe

Tuesday, May 18, 2010 7:16:00 AM

hurm.. saya pun pakai celcom gak dulu.. yg vodafone tu. Memang lambat lah.. memula je pakai laju. pastu ada satu bulan tu terlebih bandwith dia, dah lah bandwith nyer 5Gb je.. terus lembap cam siput. pastu sekarang ni dah pakai steamyx dah.. tapi celcom tu still kena bayar gak. pasal dah kontrak 2 tahun kan.. pakai steamyx lah kak. laju pun laju. bandwith pun unlimited.. boleh donlod and tengok movie bebanyak.. huhuhu.. maxis pun tak berapa ok la. sama je cam celcom. Memula je ok. pastu lembap gak.. w1max saya tak tahu plak. tak pernah pakai lagi.

Tuesday, May 18, 2010 2:24:00 PM

off topik:nak off verification code...mintak diajar...huhu

Post a Comment