Monday, May 3, 2010

Hari Ini Hari Pertama Buat Mereka...

fuhh...sib baik aku sempat masuk keje before jam 7:30 pagi...so tak perlulah aku menukar waktu kerja aku kepada WP2 kan...sesusah jek...owhh, ari ni merupakan hari pertama buat mereka...awal² lagi aku dah siapkan apa yang patut untuk mereka...tilam, baju, pampers dan macam² lagi la...memula nengok mereka riang cam biasalah...mungkin mereka berdua belum tahu tentang penukaran taska ini...masa memula antar mereka tadi...si adik melalak tak hengat punya...biasalah, nama pun dah besar kan...so dah kenal orang...harap² ari pertama jelah menangis...esok lusa oklah tu...aku pun mulanya tak sampai ati nengok mereka melalak bagai...tapi aku kenalah cekalkan hati...kalu idak, sure aku lambat masuk opis...hurmm...sabarlah wahai ati...arap everything ok la kan...

rasa cam tak sabar lak nak pikap mereka berdua balik keje ari ni...ye ar, rindu kat mereka berdua...selalunya setiap pagi mereka berdualah yang menemani aku hingga  ke opis...tapi hari ni tidak lagi...arghhh rindunya...hehehe...walhal baru jek sekejapan kan...nak wat camner...dah nama pun anak² kan...hehehe...

selalunya setiap pagi, aku akan dok melayan si irfan ni nengok citer kegemaran dia...hinggalah sampai ke opis...
citer apa lagi kalu bukan upin dan ipin kegemaran dia tu...hurmm...

tapi ari ni, tidak lagi...aku dapat dengar radio...kalu idak jangan haraplah kan...adik irfan akan konker abis-abisan...alahaii...bergenang plak airmata aku ni...sedih....hahaha...pelik kan, macamlah anak tu jauh sangat...sob...sob...

klah, aku nak sambung wat apa yang patut ni...bos pun lum sampai...jap² g nak kuar jap...ada hal yang perlu dibereskan di luar...hurmmm....

notadijariku: adik, kakak...jaga diri bebaik tau...petang kang ibu datang lah amik adik ngan kakak...ibu bukan sengaja nak suruh orang lain jaga kamu berdua...tapi ibu kena kerja...cari duit...nak beli pampers adik, pampers kakak...susu adik dan kakak...semenya tuk adik dan kakak...haraplah satu hari nanti, bila kakak dah besar, dan kakak ada terbaca blog ibu ni, masa tu baru kakak sedar mengapa ibu dan abhi harus bekerja...hurmmm...sedih tapi benar kak...jaga diri...love both of you...

13 comments

Monday, May 03, 2010 8:18:00 AM

ibu ni..kakak ngn adik da besar la..tau la jg diri sndiri..ibu x mo la sdeh sgt..ehehe..
dah2..ibu g la kuar hepi2..ahaha

Monday, May 03, 2010 8:20:00 AM

@sevunation
hehehe...kata hari pertama kan...sedih la...takut meke tak pat biasakan diri...sob...sob...

Monday, May 03, 2010 8:36:00 AM

kakak kan ada..leh jage adik..
eh, tp adik lg besar dr kakak..
skali hempap penyek je kakak jdnyee..haha

Monday, May 03, 2010 8:39:00 AM

pepagi lg dah citer sedeeeeyy.... monday lak tu... haiiiissshh... cheer up sis!

Monday, May 03, 2010 9:15:00 AM

kompom sok lusa suka.. ala diq irfan tu kan manja.. mmg nangis pon akak tggl diorg.. t kalo dah suka smpai je terus lari tggl akak..haha.. tak mo sedey2 ok.. huhu

Monday, May 03, 2010 9:39:00 AM

tak dak apa2 aih..depa budak2 bijak...insyallah semuanya gonna be OK..cayala..memula mmg cenggitu...

Monday, May 03, 2010 9:44:00 AM

hikhik... bestnye kete ade tv... jangan ibunya pula yang menonton, irfan pula yang drive... hikhik


kamoo nak komen entry saye pulak? hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>RAHSIA BLOGGER TEGAR !! BAGAIMANA DIORANG DAPAT PERHATIAN U ALL !!



Monday, May 03, 2010 10:16:00 AM

Harap2 dia0rg happy la kat taska baru tu..

Monday, May 03, 2010 11:02:00 AM

insyallah .. doakan dorg serasai dgn taska baru nih ;-)

Monday, May 03, 2010 11:20:00 AM

@.:fyzz:.
aku pun harap gitulah...

Monday, May 03, 2010 11:21:00 AM

@AiZ
hahaha...mana tau ni...kekadang gitulah...:p

Monday, May 03, 2010 11:21:00 AM

@Whoopz
tulah sam...aku pun harap gitulah...

Monday, May 03, 2010 11:21:00 AM

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
mudahan begitulah diana...hati ibu mana yang tak riso kan...

Post a Comment