Saturday, May 8, 2010

Hari Sabtu Yang Pening???

hai, selamat petang...sius ar ari ni aku rasa pening sangat...mulanya pagi tadi ingat betul la kan nak bawa anak2 p mandi, sekali dikejut beberapa kali baru bangun hubby ku  itu, dan tak semena2 mood aku nak mandi manda pun ilang...motip???huh dah jam baper dah time tu, berialah aku pulun sorang wat keje...penat wooo...sius la aku penat jadi suri rumah walaupun hanya dihari cuti...bebel2 aku pun tak pernah aku lupa tanggungjawab aku ni...muncung2 aku pun baju keje hubby tiap pagi gigih gak aku gosok...kata tanggung dan jawab kan...huh...

tapi rini nak dijadikan citer sampai ke petang mood aku tarak...rasa cam penat yang tak pat aku gambarkan pada sesiapa...ye ar, tiap hari walaupun hari cuti sekalipun aku jek yang pulun yang keje itu, wat keje ini...aku dah leh siapkan 10 keje tapi hubby dia masih lam lena yang panjang...kekadang jeles weii ngan si suami ni...tu esok leh gak dia main bola dari pagi sampai petang...aku???takde maknanya nak berehat walau sekejap...rehat kejap pun, kejap2 lagi ada gak keje nak buat...camner tu...

sius ar memang penat jadi surirumah ni...aku kensel la niat aku nak jadi surirumah satu hari nanti...baik aku keje, dapat gak duit...kalu aku jadi surirumah sok, mana aku nak cekau duit kalu aku nak beli barang2 keperluan sendiri kan...nak minta ngan hubby???owhh aku ni bukan jenis yang meminta...selama ni pun tak pernah aku minta...hehehe...ni aku tul2 tengah sakit kepala...rasa cam mood tu memang down ar...malas sesangat...walhal banyak keje yang lum setel...tu kain baju anak2, sebakul minta dibasuh...saper yang nak basuh kalu bukan aku...yelah memang bukan aku yang basuh pun tapi mesin basuh...tapi kalu bukan aku yang masukkan lam mesin basuh tu, takkan mesin basuh tu nak p amik sendiri kan...ishhh apa aku melalut ni...mungkin aku ngah pening kut...klah, selamat berhari minggu ye...so ahad dah...ahad banyakkkkkk keje nak buat...rasa cam tak cukup jek cuti 2hari ni...pe kata tukar lah sikit...cuti 5 hari keje 2 hari...bleh gitu???hahaha....daaa...aku betul2 nak blah ni...

notadijariku: terima kasih bagi yang sudi singgah...maaflah saya tak pat wat sesi jelajah blog meke2 yang tinggalkan jejak kat sini hari ni...sebab???saya tengah pening...ha korang jangan wat spekulasi lain plak ek...pening sebab aku ni suka bermonolog sendirian...tu yang pening tu...umpama pendam perasaan yang agak mendalam...huhuhu....

5 comments

Saturday, May 08, 2010 8:26:00 PM

betul tu... aiz pun pening gak aritu... tak dapat nak beraya dekat blog-blog kengkawan.. ^___^




komen i punya entry juga ye ^___^
klik kuat-kuat>>Apabila seorang blogger marah

Saturday, May 08, 2010 9:06:00 PM

alaaaaaa.... sian nye kak izan...

tp mmg btol la kak izan.... kalo kite dah planning, tetibe en somi gni....mmg hilang mood... nyampah kenkadang...

sabo yek kak izan.. senyum skit.. sok kan ari ibu... ceria2 la.. seluruh dunia meraikan ibu2 mcm kak izan...

Saturday, May 08, 2010 9:20:00 PM

hmmm... apa kata hr2 cuti keja rumah pun cuti ;p



Hot!: Ciri Wanita Idaman Lelaki

Saturday, May 08, 2010 9:33:00 PM

aiz
tulah tu, kalu pening seme keje tak menjadi...skang aiz tak pening lagi kan...cepat fikir lagi topik yang menarik untuk para blogger..

anna
tau tak per...tu yang tambah pening tu...selamat hari ibu buat diri sendiri...

kapten
tak bleh kapten...kalu keje2 umah cuti gak, makanya bertambah2 la kejenya nanti...ishhh...

Monday, May 10, 2010 9:44:00 AM

pergi mandi manda ke????
kat mana??
bes gler picnic!
bkn panik tau..picnic

Post a Comment