Wednesday, May 19, 2010

.:Jagalah Kebersihan Tandas Kita:.

selamat pagi...arini ada satu dua keje yang kena aku setelkan...terutama kena buat organization chart pakai m-powerpoint...wahh...itu benar² memerlukan ketelitian aku tu...hohoho...klah takmo ngarut lebih panjang aku nak citer ngan korang pasal isu toilet ni...hurmm...mungkin kita pandang remeh sal isu ni, tapi bagi aku, ia adalah isu yang agak besar gak ar...aku pantang tul kalu satu tempat tu, luaran nampak cantik bangat...tapi ce nengok toilet dia...humang aihh...giler kotor...nak 'melepas' atau 'membuang' segala mak nenek yang terkumpul pun leh terbantut kan...

hurmm...dah lama aku tak p klcc...seingat aku la kan, toilet kat klcc tu takde getah paip...kalu kita orang islam ni, ce imagine camner nak cebok lepas membuang atau melepas...giler ar...aku dah pernah kena...terpaksalah bertahan hingga muka aku ni dah tunjuk icon hijau dah...huwaa...aku memang tak gemar la kalu toilet terlalu canggih sampai nak cebok pun susah...takkan nak kaut air yang kuar dari flash tu...huwaa...kejaan giler la...eh rasa aku kat KL Convention Centre pun gini gak...aku pernah p 2 tahun lepas...masa tu ada conference yang dianjurkan oleh our dept...dah ler masa tu aku ngandung...giler ar...rasa nak terberanak dok tahan hajat...hahaha...

ha, ce korang imagine kalu toilet yang korang singgah berkeadaan begini...adakah korang akan teruskan hajat anda itu atau hajat anda akan terbantut serta merta...pikir-pikirkanlah...

so, KESIMPULANNYA...jagalah kebersihan TANDAS KITA...kalu tandas bersih orang akan anggap kita memang pembersih...yelah, kalu takat dalam dan luaran umah jek bersih, tapi toilet cam kat atas..hurmm...sendiri mau ingat la...erkk...muntah ijo aku nengok gambar kat atas tu...alahaii...

sori ye...aku hanya nak berkongsi pendapatan dengan korang² semua...tak sanggup nengok, sila klik icon pangkah kat atas belah kanan tu...daaaa...selamat bekerja...

14 comments

Wednesday, May 19, 2010 8:01:00 AM

salam pagi rabu disini....

Wednesday, May 19, 2010 8:30:00 AM

cis..sib baik aku baru jek tutup tupperware mau muntah belahak kalau tgh makan tengok toilet kotor tu

haah klconvention centre guna paip kat belah dalam jamban tu..tp beb..itu mulia sikit beb..ada air at least, boleh basah2kan tisu apa sume

Aku penah pegi kat JW marriot bukit bintang, ada dinner, toilet dia langsung takdek air ! tandas sahaja! bingai sangat.

PWTC pun toilet cam klconv.centre, tapi mulia sikit KLCC sebab lg cantik.

Wednesday, May 19, 2010 8:54:00 AM

aiiiihhhhh...... mencik la gambar 2nd tu.. cecepat skip sbb x lalu nak tgk.. ade yg aku muntah.... sile wat entry byk2 ari ni.. blh n3 ni turun cpt2.. GELIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!

pelissss la kakkkkkkkk..

Wednesday, May 19, 2010 9:09:00 AM

ciskek..
tgh makan nasi lemak ni wei pagi2..ish..ini elok letak time petang..ehehehhe

wei...akukan kalo yg tak mcm ni sgt pun aku tak selera nak 'bersaham'....aku leh aritu tak de selera nak bersaham sampai masa camping...2 hari aku tak ehem ehem

Wednesday, May 19, 2010 9:21:00 AM

eiyy ko ni.. jgn ar tunjuk gmbr toilet kotor tu.. aku ni sensitip tau... pantang kalo org ckp pasal yg kotor2 or tgk yg kotor2.. aku geli.. erkkkk kembang tekak...

Wednesday, May 19, 2010 10:14:00 AM

aku kan tak penah plak nk tberak nk klcc hahaha..mmg haru woo berak kt sana xtau mcm mana nk basuh kekekekek

Wednesday, May 19, 2010 10:15:00 AM

hilang seri muka aku tgk gambo tandas tu......kena buat kempen 5s tu.

Wednesday, May 19, 2010 10:41:00 AM

.:mimi:.
ya salam

.:wanie:.
sib baik ko bijak...dah siap makan baru ko datang kan...hahaha...

.:anna:.
lor, yang ko nengok tu wat per weii...kan dah kata sila klik button pangkah kat atas tu

.:asha:.
aku lum makan lagi ni...

.:nana:.
baik ko kubur jek hasrat nak berak kalu ko sampai situ...giler kentang nak cebok susah

.:notti:.
tulah tu...kena wat 5S ni...hahah

Wednesday, May 19, 2010 10:54:00 AM

bengom tul gambo tu. setan. elok2 nk berak, masuk semula tahik tu dlm perut. uweekkk

Wednesday, May 19, 2010 10:59:00 AM

.:noj:.
sius buasir la ko pasni...hahaha

Wednesday, May 19, 2010 12:28:00 PM

oihh geli weii remove la pic nih.. hampehh...

Wednesday, May 19, 2010 12:32:00 PM

izan,kalau kat jepun ni kebykan public toilet mmg takde air paip..cuma ada toilet tissue.yg ada hanyalah sinki dluar sana.so,mmg kena dok bwk botol mineral la kemana2 utk isi air.tp byk jugak tempat yg ada kemudahan washlet yg dipasang kat mangkuk toilet tu.tekan2 suis je nanti air keluar..selesa la skit.kalau ade yg lagi canggih siap ade bunyi2 lagi.so org tak dgr le kite buat ape dlm toilet tu..hahaha.kat rumah ni pun mmg psg benda tu..kalau tak mmg xselesa la nk membuang ke ape hehe

Wednesday, May 19, 2010 12:47:00 PM

.:ayang:.
remove???tak yah la...jap2 lagi akan turun bawah la tu...hahaha...

.:ida:.
erkkk gitu ke...dah biasa tak pelah kan...kalu tak biasa susah...rasa rimas la kalu tak basuh bersih2...tak selesa...hehehe

Wednesday, May 19, 2010 10:08:00 PM

huishhh..sy pon pantang gak tandas kotor..kdg2 tahan smpai umh kot.sbb xmo masuk tandas kotor..nti nk muntah..satu lagi sy pantang..xreti2 nk flush pas berak tu???xpon yg g buang pad dlm lubang jamban tu pehal la plk kn??adoiiiiii...rakyat malaysia ni rupany pengotor kot.tu blom yg bauang baby dlm tu lg.

Post a Comment