Sunday, May 9, 2010

..:Kadang-Kadang Terasa Sabarku Kian Menipis:..

sius la, makin pening aku ngan kerenah dua beradik ni...yang sorang suka mengusik...sorang lagi suka melalak...gitulah...si kakak ni apa yang adik dia nak, dia pun nak jugak...bila adik dia amik, digigitnya tangan kakak...adoi...sius nak cakap ar, kekadang aku rasa sabar aku ni makin hari makin menipis...suara tak payah cakaplah dah macam halilintar membelah bumi...terjerit hari2 dengan kerenah anak2 ni...si kakak ni bukan nak dengar cakap...dia cam tak baper paham sangat yang adik dia tu masih kecil...bila cakap adik kecik lagi dia akan jawab adik dah besar...bis camner tu nak pahamkan dia...pastu suka cekau2 muka adik...gigit tangan adik atau apa sajelah yang sempat dia buat...maka melalak la si adiknya itu...

sungguh la, rasa cam tertekan pun ada...sure darah naik tinggi gile...geram sesangat...makin cakap makin ada jek yang dia nak buat...ni umah ni, macam tongkang pecah...tensi aku...kalu aku tak kemas saper lagi nak kemas...huwaa....geramnya...yelah, sehari baper kali aku kena mengemas...tu lum menda lain lagi...huhuhu...aku kena amik kelas banyakkan lagi sabar aku ni....kalu idak, aku rasa makin hari memang makin menipis...tu baru anak dua orang tu...kalu lebih dari dua orang aku rasa sure aku tak serupa orang dah...hahaha...

klah, aku nak tenangkan hati ni...rasa sakit jiwa aku ni...hahaha...eh selamat berhari ahad semua..ujan kat luar turun dengan lebat sekali....abis kainku di jemuran basah kuyup...alahaii...

12 comments

Sunday, May 09, 2010 4:47:00 PM

samalah kita kak.. saya anak sorang je.. tapi rumah lintang pukang jadinya.. dah kemas, jadi balik cam tu.. ada juga hilang sabo.. terjerit2 lah kita ni.. tapi dia.. buat deeekkk je.. tapi ada juga gelagat dia yang boleh buat kita ketawa nak pecah perut... macam2 hal laa..

Sunday, May 09, 2010 5:42:00 PM

Mcm aku penah je lalui scene ni.. Hahah..

Sunday, May 09, 2010 6:09:00 PM

huaaaaaaaaa.....marilah kita sama2 bersabar..
saya biasanya akan ikut anak buat sepah :-) sbb dilarang pun dia buat jugak bek kita join sekali....
pastu kemas sama2...

selamat hari ibu izann :-)

Sunday, May 09, 2010 7:53:00 PM

izan, ketahui lah aku pun spt mu.

insiden kakak gigit adik pernah jd 2-3 kali. perggghhh.. masa tu cam nk pang je si hana tp aku pikir apa la dia tau. masalahnya bkn adik buat dia pun. ntah dia geram ke apa.

haziq demam ni aku lg la rasa mcm org gila dh hahahahaaa

Sunday, May 09, 2010 8:10:00 PM

si adik nak dapat adik lagi sorang kot mot.. hiks.

Sunday, May 09, 2010 11:55:00 PM

tue lar..taknak join lagi kursus pengurusan keluarga yang aku ngan ejan g aritue..mmg bagus pengisian kursus tue..kita sebagai ibu kena dan harus bersabar ngan karenah anak2...jgn cepat marah2 dan tension2..coz biler kita pkir balik..masa kita bersama anak amatlah terhad.hihi..berhujah laks aku..apa2 pun izan..byk kan bersabar yea..tue anak2 ko nak membesar sure byk benda nak diexplorer kan..jgn tension2 nanti darah tinggi gaks ko dpt..

Monday, May 10, 2010 8:18:00 AM

eh, da baru page..x de bola2 lagi..ke dah x kuar..ehe

ganas gile kakak..

aku rasa die x de kwn nk main x..
tu dok sakat adik die je..cube ngk nnti..bile adik da besar siket..confirm sonok je diorg main besame

Monday, May 10, 2010 8:29:00 AM

sevunation
bola2 dah kuar...menyemak katanya...hehehe

Monday, May 10, 2010 9:01:00 AM

hihihi cmana agaknya kot ko ada 2 hero yek?? bule take over uniform raksasa dr aku la kan?

Monday, May 10, 2010 9:01:00 AM

hihihi cmana agaknya kot ko ada 2 hero yek?? bule take over uniform raksasa dr aku la kan?

Monday, May 10, 2010 9:07:00 AM

hehehe sabo jela weh. adat la tu. sabo = utk diri sendiri jugak kerna aku jua mengemas rumah sebanyak 15 kali sehari. sobsob

Monday, May 10, 2010 11:02:00 AM

depa kecik lgi izan..kakak walaupun kakak tp masih tecik lgi..bab mengemas umah tuh..jgn la hg proper sngt...maklumlah..ada dua tukang munggah kan..heheh..just lite2 ja..hg paham kan..
hg jng dok stress sgt..tak darah tinggi leh heart attack nnti wey..

Post a Comment