Monday, May 10, 2010

.:Kek Birthday Untuk Kakak:.

salam semua...selamat hari isnin...hah, horrible monday???monday blues???hahaha, beselah, macam-macam kan...so sebelum kita bersuka suki dalam arena blog ni, mukadimah ari ni aku nak citer sal sambutan kecil-kecilan besday si kakak pada ari jumaat yang lepas...

so, lepa jek balik keje kami ke pasar malam di putrajaya tu tuk beli apa yang patut, memandangkan hari nak ujan jadinya proses membeli belah tidak dapat berjalan dengan lancar...beli apa yang penting sajork...dah siap beli belah tu, dalam keadaan ujan yang renyai² kami singgah di Souq untuk membeli sebiji kek besday untuk kakak...lepas dah beli kek seme, terus gerak ke rumah kak ngah di Bandar Saujana Putra...

nilah rupa kek besday kakak tu...kek dari SECRET RECIPE perisa CHOCOLATE FUDGE...aku punyalah rushing, nak cepat...si mamat yang deco kek ni leh memain lak...sib baik dia deco cantik...tak jadi aku nak marah...siap nak belanja brownies tuk aku...tapi aku tolak ngan cara baik memandangkan aku memang nak cepat...hehehe...tolak rezeki disitu...:P

owhh, si adik yang tetiba rasa diabaikan...uhukss...dik, kek tu kongsi ngan kakak tau...ibu siap mention first besday adik sekali tau...

cubaan untuk memasang lilin...

dah siap seme, haruslah ada besday girlnya kan...nengok tu punyalah hepi menyengih sampai tak tertutup mulutnya itu...huhuhu...

sesi memotong kek...ibu yang terlebih potong sebenarnya...si kakak hanya pelakon sahaja...

potong lagi...orang amik gambar, layan jelah...

sesi suap menyuap...kakak memalu masa ni...

kami sefamili...abaikan background yang bersepah itu...hehehe...ekseli kami sambut kat kedai kak ngah ni...bukan wat kat umah dia...

si adik yang masih memprotes...tak tau la protes apakah dia ni...

dah akhirnya, nilah adiah besday tuk kakak dari si abhi...ibu???tunggulah cukup bajet baru ibu kasi adiah lain...huhuhu...

sukalah dia dapat adiah beskal baru...

so tu jelah sikit sebanyak sambutan kecil-kecilan...pada mulanya hajat dihati memang nak wat besday parti...tapi dek kerana masalah yang tak pat dielakkan, kenalah postphone hingga ke tarikh yang akan diberitahu kelak...insyaAllah....

notadijariku: dengar kata ada JOM HEBOH kat dataran putrajaya ujung minggu ni...ayuh marilah kita sesama memanaskan diri...hehehe...

18 comments

Monday, May 10, 2010 8:35:00 AM

waaaahhhhhh.... cantiiiikkk nye kek.... beskal yg ai plg suke..... pinkkk hoookkkeeeyyyy.....happy bday kakak....jgn nakal2 ye shayang..

Monday, May 10, 2010 8:36:00 AM

anna
cantik sebab budak tu pandai deco...sib baik cantik...tak jadi nak marah sebab tunggu lama...g pun budak tu pun suit jek muka dia...huhuhu

Monday, May 10, 2010 8:50:00 AM

wah besarnye kek... ^___^ seronoknye.. ^___^



My new entry is ready
>> Jangan abaikan rupa sidebar blog u all..

Monday, May 10, 2010 8:55:00 AM

sedapnya kek!! kakak tu sengih sgguh dpt beskal baru.. haha..

kak, baeu ceria nak tgk blog akak ni.. huhu

Monday, May 10, 2010 8:59:00 AM

wahh... basikal pink!!.. sangat suke.. hehehe

Monday, May 10, 2010 9:06:00 AM

gambo kakak yg terkangkang ko suap kek tu kan, nmpk cam dia baby je lagi. ape2 hepi besday. sgt hepi ngan beskal baru ye. jgn langgar lemari ibu dh le. jd antu ibu nanti

Monday, May 10, 2010 9:21:00 AM

.:aiz:.
heheh...takdelah beso mana pun kek SR ni...tapi sedapp

.:fiza:.
hehehe...sib baik ada orang tolonng ubahkan..

.:ayang:.
eh tak salah kalu ko nak pink kan si bujang ko tu...

.:noj:.
hehehe...tulah tu...aku pun baru perasan tadi...

Monday, May 10, 2010 9:54:00 AM

aku dapati keluarga hg gemar baju kaler ijo la izan..:)

cam best ja kek SR tuh nnti cam nak try la septong ...aku nih pantang tgk makanan atau apa yg aku tingin msti nak makan..

pepun happy besday buat kakak hanan..3 years olready kan..beskal pinky yg comey tuh nnti leh la bawk adik jenjaln round lam umah..heheh

Monday, May 10, 2010 10:04:00 AM

kakak,
happy birthday eh??

mana kek mummy?mummy nak jugakk

Monday, May 10, 2010 10:07:00 AM

.:pijot:.
uikss...tu kebetulan jek tu...aku ni bukan suka ngat ngan warna ijo...yang sukanya hubby aku tu joit...

.:mummy:.
kek, eh moh la ke rumah...ada lagi separuh lam peti...

Monday, May 10, 2010 10:28:00 AM

eh, kek tu mmg sedap a..
kalo x de keje, msti g beli satu slice..
kalo x cantik pon x pe..keenakan melebihi segala..

dulu kan, ada kuar Metro psl pembuat kek2 ni sume bkn org tempatan, diorg dr nepal dan bangladeshi..

kalo dipikir, mmg x lalu nk mkn..

ntah2 ada jin kot situ..aku x brape kisah psl pendedahan metro tu..aku mkn je selamba

Monday, May 10, 2010 10:36:00 AM

sedapnye nmpak kek tu...^_^..yummy..ada lg tak?..hehe..

*syok la kakak dpt pinky beskal!

Monday, May 10, 2010 10:44:00 AM

hepi besday kakak & adik..!
kakak sgt lah comel dgn mulut yg ternganga itew. hihi..

Monday, May 10, 2010 11:04:00 AM

somi hg tuh..dah transfer kaler kegemaran dier pd anak dn isteri dh tuh..
haris ijo penuh 'makna' ka..heheh

Monday, May 10, 2010 12:32:00 PM

.:sevunation:.
hahaha, gitu ke weii...kiranya seme nepal yang buat...patut ar syedappp semacam...ni mesti peluh2 derang yang menitik2...:P

.:mamalieyna:.
hehehe, ada lagi ni, jemputlah ke rumah...

.:ann:.
tulah tu, sib baik tak masuk lalat..hahaha...

.:fyzz:.
tau tak per...ngan aku2 jadi ijau dah ni...sok2 aku bakal bertukar jadi hulk...lalala...hurmmm pasal ijau satu lagi aku no komen...aku bebas punya orang...

Monday, May 10, 2010 2:55:00 PM

lah mana pegi kmen tadik..panjang lebar dah komennya..hilang plak...hadoi..

Monday, May 10, 2010 2:55:00 PM

ABHI KENA PAKASA UCAP SELAMAT BESDAY KAT SINI....SELAMAT HARI LAHIR KAKAK...SEMOGA KAKAK BESAR NT JADI ANAK YANG SOLEHAH..IGT JASA IBU DAN ABHI...SEMOGA ALLAH SENTIASA LIMBAHKAN RAHMAT DAN KEBERKATAN SEPANJANG HIDUP KAKAK..DAN MENDAPAT SYAFAAT SEUMPAMA NAMA KAKAK YANG IBU DAN ABHI BERIKAN PADA KAKAK..HADIAH GEREK TU...JAGA ELOK2..JGN KEDEKUT DGN ADIK...NT KAKA BESAR ABHI BAGI KAKAK GEREK MINI ABHI TU WAT PEGI SEKOLAH KE, KEDAI KE..YER..GEREK PINK TU NT ADIK LEH PAKAI PLAK...NT ABHI CAT LA LAIN GEREK TU RONA HIJAU...KE HITAM KE..BARU LELAKI..HEHEHE...

PIJOT : hijau ni meluaskan pandangan sesejuk mata kalu pandang...rona hijau ni maksud nya cool..x gelabah..rilek...betul kan..yang PASti hijau melambangkan ISLAM...x bukan sebab Parti PAS semalaysia yer...walaupun ideologi aku ke arah sana...salah tetap salah...

Monday, May 10, 2010 2:55:00 PM

ABHI KENA PAKASA UCAP SELAMAT BESDAY KAT SINI....SELAMAT HARI LAHIR KAKAK...SEMOGA KAKAK BESAR NT JADI ANAK YANG SOLEHAH..IGT JASA IBU DAN ABHI...SEMOGA ALLAH SENTIASA LIMBAHKAN RAHMAT DAN KEBERKATAN SEPANJANG HIDUP KAKAK..DAN MENDAPAT SYAFAAT SEUMPAMA NAMA KAKAK YANG IBU DAN ABHI BERIKAN PADA KAKAK..HADIAH GEREK TU...JAGA ELOK2..JGN KEDEKUT DGN ADIK...NT KAKA BESAR ABHI BAGI KAKAK GEREK MINI ABHI TU WAT PEGI SEKOLAH KE, KEDAI KE..YER..GEREK PINK TU NT ADIK LEH PAKAI PLAK...NT ABHI CAT LA LAIN GEREK TU RONA HIJAU...KE HITAM KE..BARU LELAKI..HEHEHE...

PIJOT : hijau ni meluaskan pandangan sesejuk mata kalu pandang...rona hijau ni maksud nya cool..x gelabah..rilek...betul kan..yang PASti hijau melambangkan ISLAM...x bukan sebab Parti PAS semalaysia yer...walaupun ideologi aku ke arah sana...salah tetap salah...

Post a Comment