Wednesday, May 19, 2010

.:Kut Ye Pun Nak Cepat Kaya...Agak-Agak La Weiiii:.

salam...selamat petang semua...korang seme dah makan???kalu lum p la makan...aku baru sudah ni...ha, entry ni ada kena-mengena pasal makanan...aku dah lama sabar...so ari ni dah cam ilang sabar...tu yang aku beria nak up entry ni nih..huh...mungkin aku leh lagi dikategorikan orang yang bersopan santun...menghormati perasaan orang lain...kalu nak ikutkan akal aku yang kekadang tak betul ni, nak jek aku sound setepek...tapi aku rasa cam tak sampai ati plak...kang jatuh air muka cashier tu...hahaha...

ok, ni menu semalam...aku amik SEEKOR ikan keli masak berlada, kuah masak lemak dan sayur tauge goreng kicap...ni jek dia caj RM4 ok...giler ar...aku malas nak cakap banyak...nak sound tepek² pun segan sebab aku sorang jek time tu...kalu ramai orang lagi beh kut...nak tak nak aku bayo jek rege yang dikenakan...ok lagi la kut...tapi giler ar...semalam dah 4 hengget aku belanja...

ha, yang ni lagiiii aku pelik...aku amik sekerat ikan bawal masak pedas...sayur kobis panjang...dan kuah masak merah...pasatu secoet sambal belacan...korang tau baper dia caj aku???RM5 ok...giler ar...ni betul² datang amarah aku...beria aku tanya baper inggit dua tiga kali kat cashier tadi...dia muka toye jek cakap RM5...wahhh...betul² tak masuk dek akal...

korang bayangkan...kalu sehari aku belanja RM5...kalu seminggu berapa???ni hanya menu makanan jek ok...tidak termasuk air...aku malas dah beli air..aku boikot...air nak buat sendiri kat pantry...sius la weii...giler mahal rege yang dia caj ni...pada aku la kan...mungkin korang² kat luar sana kata oklah ni...kira murah la tu..hohoho...

bukan takde cafe lain yang berdekatan...ada tu memang ada...tapi dek kerana kemalasan aku tuk menapak jejauh demi mencari sesuap nasi aku redha...huhuhu...dalam keadaan lapar yang amat sangat, pastu aku nak menapak ke sana dan ke situ...wahhh...tak pasai aku pengsan ditengah jalan kang...hahaha...pepun aku harap sangat, pihak yang berwajib tolonglah pantau isu rege ni...ingat kita pekerja KERAJAAN ni kaya sangat ke...gaji cam tu jugak....ada yang sampai wat keje sampingan berblog tak kira pagi petang siang malam semata nak naikkan tabung katak tau...plis la...

notadijariku: aku nak nengok esok lak camner...kalu rege dalam lingkungan yang sama RM4-RM5, maunya aku kena gak sound tepek² kat cashier tu...sedo la bang...diam tak beerti setuju ok...hoh...

25 comments

Wednesday, May 19, 2010 2:16:00 PM

errrrkk.... sudah amarah nmpak nye... tp rase cam murah skit kalo nak compare kat penang ni.. sbb tu ai x kesiorrr nak beliiiiiiii..

baik aku msk jekkk... u r wut u eattt..

sekiaaan.. ahhahah

Wednesday, May 19, 2010 2:18:00 PM

.:anna:.
oit, yang ko p compare ngan penang punya rate ngaper...lempang mau???

Wednesday, May 19, 2010 2:22:00 PM

Xde ar mahal sgt.. Sama je mcm kat kedai2 kampung aku neh..
Bwk bekal la weh..

Wednesday, May 19, 2010 2:24:00 PM

.:whoopz:.
mahai tu weii...kalu kat kafe sebelah tak sampai lam 4-5 hengget ni...

erkkk bawa bekal, pe kata ko tolong masakkan bleh???

Wednesday, May 19, 2010 2:30:00 PM

itu blum ngan air kan. kalo ngan air dh brape. mmg amarah gak. camne kte nk menabung sehingga kaya kalau sehari makan pun dh 5-6rm.

syukur aku kt cni. sbb kt cni seme rege makanan dah ditetapkan. yela student yg beli kan. so org cafe plak yg tepuk dahi nk meniaga tadak untung.

for ur inpomesyen, ai sehari belanja mkn dlm 3.50 camtu je. pagi mkn mihun letak sambal = RM1, beli terus tuk tengahari nasik lemak ayam RM2.50. murah kan?

kdg2 ade gak aku beli nasik tengahari. kalo setakat nasik putih, ayam, sayur tu baru je RM3.50 camtu je weh.

Wednesday, May 19, 2010 2:39:00 PM

huhu..

betul tu kadang rase nak je tanye berape dier charge utk setiap mende tu..

ena kat sini pon camtu gak.. kalo lauk yg pertama tu RM5.00 ke atas dah tu izan kat sini..

kalo lauk yg ke-2 tu mesti la lagi RM+++ lebih dari yg pertama.. Memg rase sakit ati la kalo p makan.. Masalahnye kitorg tak de pilihan sangat.. tempat makan kat situ je yg dekat.. masalahnye ramai je setiap hari org makan kat situ.. nasib baik la ena nie makan nasi tak selalu.. so, pejam kate jerla bayar rege tu..

Wednesday, May 19, 2010 2:49:00 PM

kat sini lagi mahal.. nasi putih satu lauk apa2 ler ayam ker ikan ker campur satu sayur confirm 9.50.. hahaha.. so kesimpulannya aku diet jer hari2..

Wednesday, May 19, 2010 2:54:00 PM

Aku masak? Bleh.. Tp caj sama ar ngan cafe tempat ko tu.. Hahah.. :p

Wednesday, May 19, 2010 2:57:00 PM

agak mahal la.. td nureen mkn sotong N kerabu kangkung baru rm2.30.. kedai akak kat dpn opis ni mmg murah sedap plak 2...

Wednesday, May 19, 2010 3:07:00 PM

mahallllllllll...

ok aku penah jugak.

ikan kembung goreng, sayur sikit dgn sambal goreng sikit

8 ringgit

wow !

apa laie blacklist terus kedai tu ahah

Wednesday, May 19, 2010 3:10:00 PM

zan...

cafe bawah ni pun sama jer regenyer....td akak beli ikan keli sambal ngan sayur sket....rm4 gak...terkujat jap...angin ape tah pakcik tu...aritu beli sama rm3.50 jer....

tu yg jrg lunch kat opis tu...pg beli tepi jln kat umah jer...murah...tghari takyah makan....kang balik masak sendiri...jimat kos...;)

Wednesday, May 19, 2010 3:31:00 PM

biasa la tu dekkk.. tak berkat duit yg diaorang dpt tu nanti..biarkan jer..

Wednesday, May 19, 2010 3:35:00 PM

mahal...la..biasa cas rm 3.50 jek lauk mcm tu...ce try sok telor dadar ngan kuah kicap..braper dia cas??kalu lebih rm2.00..tebalikkan je nasik kt konter tu!!!

Wednesday, May 19, 2010 3:49:00 PM

aku jawab tuk seme sekali...

mahal kan...perlu ke aku boikot kafe ni...kalu aku boikot, aku nak makan pe...dah la ari2 aku brunch jek...sekali harung...huhuhu

Wednesday, May 19, 2010 3:49:00 PM

emm mmg skrg gitu la org nk kaya cepat.. semua nk cekik darah..

aku kt cafe sini beli nasi putih separuh udang masak lemak.. udang adalah 3 ekor caj adalah rm5!!

Wednesday, May 19, 2010 4:09:00 PM

haha i byk kali kena.. kdg byk kali tanya rege saja wat2 tak dgr..hehe

Wednesday, May 19, 2010 4:31:00 PM

kat sini pun mahal..kalo gitu kat sini rasanye ada cecah rm6-7...

eheheh ramai ignat kat sini murah..padahallllllllllll

Wednesday, May 19, 2010 5:12:00 PM

murah la tu beb!!!
aku kat opis ni mkn pg je dah RM5, mkn tghari RM7.. tu paling murah la.... huhuhu

Wednesday, May 19, 2010 5:18:00 PM

Memang giler lah, tapi kat office ku ni lagi giler mahalnya. Klo gi cafe, nasi goreng jer rm7 hinggit.

Klo nak jimat kan, bawak bekal, tapi tu lah...malas plak nak masak pepagi.

Wednesday, May 19, 2010 7:20:00 PM

wei, kafe tue masih makcik lama lagi ke?

Wednesday, May 19, 2010 7:53:00 PM

uissshh ko jgn tak tau...aku amik ayam goreng seketoi coit ngan telur dadar pun n nasik putih separuh dah kena rm6 hinggit kat dayabumi...lagiii makcik casier tu cakap...."next".....

Wednesday, May 19, 2010 8:46:00 PM

sbb tu kna tny dlu bpe harga..hihihi


tp lebey kurg je hrga kt cni ngn kt sna ;(

Wednesday, May 19, 2010 8:52:00 PM

mmg rega mhl gila arr...
boikot teruss

Wednesday, May 19, 2010 9:54:00 PM

ade ciri2 org yang nak g naik haji balik hari cashier tu...huhuhuhu

Wednesday, May 19, 2010 11:49:00 PM

izan..klw ko keje kt tempat aku lg la bole mendatangkan amarah hari2..
kau bole buka kt fb aku, kat wall tu ada gambar nasi campo aku bli kt opis lauk nye ikan kembung goreng, nasi separuh, sotong kecik2 3 ekor, sayor pucuk paku sikit ko tau berapa?RM8...start dari tu aku dah boikot tros kedai tu smpai dh tutup dha pon sebab dia cas melampau
aku kan mmg xde la nk lunch area office mmg mahai yarabbi..nasi goreng kampung RM5..kalau g makan sedap2 sekali sekala tu xpe...ni ari2 nk banje lunch mahai2 xkuasa aku tu psl aku selalu bawa bekal je g opis xlarat wei mahai gile..
klw aku tgk kan nasi kau tu aku bole kata murah klw nk banding ngan kawasan opis aku mau mcm gitu ko dah kena cas 6,7 hengget

Post a Comment