Wednesday, May 5, 2010

Mei Datang Lagi..Yey

hurmm...adakah aku terlewat nak citer sal kedatangan bulan mei tahun ni???owhhh...tak kut...baru 4 hari bulan kan...dan ari ni ari rabu....owhhhh maknanya lagi 3 hari...jumaat ni jek...haiya...eh apa yang istimewanya bulan mei ni ek???pertamanya tentulah ari jumaat ini bersamaan 7 Mei 2010 adalah hari ulangtahun kelahiran anakanda puteri yang terchenta yang ke 3 tahun..alahaiii dah beso dah anak dara ibu sorang ni...umur jek makin beso....tapi saiz badan gitu gak...menten slim gitu...hahaha....eh lupa lak ari ni besday my old fren dak koling la...hepi besday koling...esok plak bersamaan 6 Mei besday si pijot...pastu tulat tubing 8 Mei besday mekda tersyayang...hahaha...tak gitu mekda...aku tau ko antara silent reader aku kan...see, pandai aku bajet tarikh melahirkan si puteri...siap berderet2 ngan beseday member2 sekali tau...huhuhu...

ha, katanya bulan Mei ni gak merupakan bulan sambutan ari ibu kan...hurmmm...dok terpikir gak ni, apa adiah terbaekkkk nak kasi pada mak di kampung tu....pastu lam paler pernah imagine gak, agaknya aku akan dapat sesuatu tak dari anak2...ni dah nak masuk tahun ketiga aku sambut hari ibu sebagai ibu....ibu ye, bukan mama, umi, mummy, amma atau sebagainya...barulah kena sambut ari ibu...hahaha...poyos disitu...

owhh, 16 Mei ni hari guru kan...pe kata aku ucapkan awal2 ucapan ni buat guru2 yang pernah bertungkus lumus membimbing aku ke jalan yang lurus dan benar...dan tak lupa gak cekgu2 pemblogger seperti cekgu abang eQ tu...erkkk, cekgukah beliau...cekgu apa korang jangan tanya aku...p blog dia, interbiu dia sendiri...bleh???teringat masa sambutan ari guru masa aku muda belia remaja dulu..nak2 zaman sekolah rendah dulu...gigih tu bungkus sebuku sabun mandi semata nak kasi adiah kat cekgu2 terkasih...hahaha...takmo kalah tu..jadilah walaupun adiahnya hanya sebuku sabun...time tu keluarga aku semekin...mana ar mampu nak li adiah yang mahai2...ye la, nak li kapur kasut pun tak mampu...bayangkan aku kapur kasut aku tu guna kapur tulis tau..hahaha...sebab tulah kapur tulis cekgu aku selalu jadi kontot....:p

ha ada lagi ke yang nak sambung apa istimewanya bulan mei ni dimata memasing...kalu ada silakan...tak salah kita saling ingat dan mengingati antara satu sama lain...huhuhu...

notadijariku: masih lam perancangan...tah bila agaknya dapat wat majis makan² sempena besday double HNI ni...patutnya bulan ni...tapi kena tangguh dulu sebab bajet lari kerana masuk taska baru...hurmm

2 comments

Wednesday, May 05, 2010 8:36:00 AM

8 mei a.k.a sabtu ni adalah ari ibu... so, happy mother's day ye kak izan.. in advance... heheheeee..

Wednesday, May 05, 2010 11:02:00 AM

norizan abd latif..ibu pada hanan n irfan..bini pd haris..wey tq..sbb hg ingat noh besday aku esok..tak sangka dh 19 thn aku...heheh..tuh la hari nih besday koling kan..mana la koling nih cam chipsmore..pepun..nnti besday kakak hanan kan..tuh la dulu hg mai umah aku bwk perut ja..pastu hanan baby..tup2 la nih dh 3 thn..HAPPY BESDAY IN ADVANCE TO HANAN..aunty pjot ada kelas 7hb nih..so tak leh nak wish on dat day..

Post a Comment