Thursday, May 13, 2010

.:Natural Beauty Kekdahnya...Cantiknya Tak Jugak...Huhuhu:.

selamat pagi khamis...rini ari batik buat seme staff gomen...so aku pun pakai batik gak ni...owhh pepagi ni aku nak citer sal sesuatu...hurmm gini...ritu sapa tah yang tanya kat aku...aku ni p keje mekap ke tak...hahaha...nak tergelak pun ada...sebab, yang bertanya tu cam la tak tau aku ni camner kan...tapi tak leh salahkan dia...dia sekadar bertanya...berbasa basi katanya...hurmm...camner nak jawab ek...klah, ekseli dari dulu sampai skang aku memang tak bermekap...ada pun hanya lite² gitu...aku rasa paling grand aku mekap masa aku kahwin dulu...haah, time kahwin jelah...korang bayangkan time tunang pun sempoi jek aku ni...tak mekap gak...janji lepas majlis tunang tu...bleh gitu???tah la, tak tau la pasal apa, mengapa dan sebab apa jiwa aku tak berapa nak terjerumus tenyeh2 alat2 mekap kat muka aku nan satu ni...hehehe...tak caya???takpelah, kalu tak caya...yang kenal aku jek tau aku camner...kan...kan...

ha, pe kata kita adakah edisi terjah ari ni...

ha, ni beg mekap aku kekdahnya...beg mekap tu...tak tahan betul...hahaha...oh ya korang jangan tanya aku apa itu eyeshadow, blusher dan apa lagi tah...memang aku tak tau ok...tapi teringat masa belajar kat itm dulu...ada sorang member ni...mak aihhh...alat mekap dia.. tu diaaaa penuh satu tool boks tu...dah cam rupa mak andam dah dia ni...tapi kan, yang aku muskil sangat, naper masa tu dia ala² culture shock ek???tak paham tul...

ada pun didalamnya hanyalah, sebatang lip gloss, sebatang celak, fair and lovely...dan bedak silky white yang hampir² pudar itu...huhu...owhh...ekseli aku dah lama pakai fair and lovely ni...tipulah, kata lam masa 2 minggu kulit jadi cerah...tapi dah bertahun aku pakai gitu gak kulit aku...ishhh nipu ni...se lagi...seumur idup aku dikala menginjak 29 tahun ni kan, lum pernah sekali pun aku beli sebatang lecu@gincu ...sebab???bibir aku alah pada sebarang gincu ni...kalu pakai sure merekah...pastu mulalah aku kopek sana sini bibir yang merekah tu kan...so nak selamat aku hanya memakai lip gloss jek...tu pun kekadang jek...bila ingat...bila tak ingat memang tak pakai la...simple kan...bak kata somi aku tu...jimat duit sebab si isteri tak perabih duit nak beli barang mekap...hahaha...memang ar jimat sebab aku pun tak minat...:p

ok...ok...ni wajah aku pagi ni...simple jek kan...tu lum nengok aku pakai selipar jepun p opis...memula jelah, sampai opis baru aku tukar sandal yang sopan sikit...hahaha...tu kalu ingat, kalu tak ingat sampai balik la aku pakai selipar itu...hahaha...

owhh...ni buktinya, gambar masa aku tunang...see...simple jek kan...takdelah nak mekap sana sini...hiasan bilik pun simple...jeles aku...skunk aku nengok grand² ar majelis tunang kengkawan....hurmmm...takpelah, janji semenya dah selamat dan selesai...

ha, ni plak masa aku akad nikah..lagiii simple kan...sib baik aku tak mekap sebab kalu idak, sure abis gelap rupa aku bila mekap cair...sebab aku nangis lepas akad nikah tu...syahdu ar bila dah sah jadi somi isteri dengan si suami yang kita cintai...huhuhu...jiwang disitu...:p

ha...yang ni barulah mekap beria...orang yang tak pernah nengok aku mekap jadi pelik...berkali2 tanya tul ke itu gambar aku...jawapannya betul la..itulah aku...hehehe...gambar masa aku kurus dan bershape...:P


so kesimpulannya, mekap or tidak terpulanglah pada individu tu kan...yang penting sekali adalah kecantikan dalaman...tak gitu???:p "KECANTIKAN ADALAH HAK MILIK SETIAP WANITA" erkk...pepandai jek aku wat tagline kan...huhuhu..tapi ada kan tagline tu...lupa dah...

notadijariku: kekadang teringin gak nak bermekap bagai ni bila nengok orang lain nampak cantik bila bermekap cam kengkawan yang lain...tapi bila fikir² balik aku ni bukannya tegar sangat pun...baik aku simpan duit beli menda lain yang lagi penting...aku gitulah...hahaha...tak gitu bang???jom singgah cameron alang2 nak balik penang ni...lalala...

14 comments

Thursday, May 13, 2010 7:45:00 AM

fair n labely x putihkan kak izan??? gileeeerr..kalo putih lagi, ko jadi albino la kak izan oi.... ko tu dah puteeeehh, mane nak puteeehh lagik...

pssstt.. anna tau sape yg ade toolbox tuuuuu....

Thursday, May 13, 2010 7:48:00 AM

.:anna:.
hahaha...tulah tu...memang tak putih weii...nipu ar...tak caya dah pas ni...:p

hahaha, memanglah ko tau saper yang ada toolbox tu...atenya dia pernah merempat ke bilik ko kan...eh tul ke???ke silap???arghhh tak ingat dah ni...

Thursday, May 13, 2010 7:54:00 AM

hahhahhahaaaa... sengal ko kak.. ade die carut kat cni jap lg....

p/s: x phm org nak muke puteeehh, tp tgn itam.. motip??? pelsuuuuuuu....(amik wudhu je slalu, bior la itam cam ai.. tp manis ttp ade..muahahhaha)

Thursday, May 13, 2010 7:58:00 AM

itu tagline produk apa tah.....

aku ni ptg lepas solat zohor tak mekap jugak..kadang2 segan bila tetamu bos dtg...tgk pa...alahai....lesu je bibir...pucat je...kalo ingat aku pakai lipglos je la

skrg ni nak pg ofis pun pk byk kali nak mekap ke tak...sbb ingat nak buat solat dhuha...aku ni kalo dah basuh malas nak mekap berkali2....kecuali ada event2 tertentu...sbb takmo ar pucat di depan tetamu bos..

bak kata pegawai aku ni..
'jgn ko malukan bos ko, bila client nampak PA nye pakai selipar jepun, muka pucat lesi'

pegawai tu PTD.....paham je la kan PTD punye style mcmane...ehehehe

Thursday, May 13, 2010 8:25:00 AM

aku g koje pon xmakeup pakai bedak, lipgloss & blusher sikit tu je
pastu klw dah solat mmg tak nk pakai2 bedak dah
mmg tak bawa bedak or liptik g opis hehe malas

Thursday, May 13, 2010 8:36:00 AM

eehehe....da nmpk perubahan la kak skrg..da putih siket..time kasih fair n lovely...makeup kan sy jd bintang..hahah

Thursday, May 13, 2010 8:39:00 AM

salam..


ena dtg menjengah nie.. org sebelah ena tak de.. p minum kot.. hahah.. leh la ena blogwalking ke sini jap.. lalala..

izan, lebih kurang la n3kite nie.. tp ena dah wat jadual.. tayangan nye kul 3.30 ptg nanti..

ena pun pandai sikit2 je make up nie..

cantekk la izan mase kawen dulu.. Auw!!!

Thursday, May 13, 2010 9:26:00 AM

.:asha:.
hahaha, aku lupa tagline apa tah...
aku manusia biasa, tak suka pakai topeng...lalala


.:nana:.
ha, sebab tulah salah satunya aku tak suka mekap...rimass

.:sevunation:.
hahah, tak tahan ko punya ayat...jadi bintang???bintang mana satu ni weii...


.:ena:.
hehehe...mekasih...mekasih...tak sabar baca tentang entry ena plak...

Thursday, May 13, 2010 10:08:00 AM

izan,..truly speaking aku lebih suka hg yg asal..yg natural beauty..hg tu dh asal cam tuh tak leh kata pa lagi..bagi aku dh cukup ok dh olesan hg tuh..boh lipglos skit..boh bedak skit..dh ok la tuh...

aku baca paper hari nih..cantik tidak kekal tp jelita selamanya...pengulas tuh komen pasal si artis hollywood apa si Penelope cruz yg diundi as wanita tercantik dunia katanya..:P

Thursday, May 13, 2010 10:23:00 AM

.:pijot:.
mekasih weii...malu ai...hahaha...tapi kan,aku ada gak teringin nak mekap2 ni...tapi aku sokong yang cantik tidak kekal tapi jelita selamanya...camno tu???

Thursday, May 13, 2010 10:26:00 AM

shifa gi keje cuma pakai bedak je.. bukan compact powder pun.. loose powder je..
pencuci muka pun x pakai.. menyampah bila pakai je naik jerawat.. cuci ngan wudhu' jela..

Thursday, May 13, 2010 10:36:00 AM

aku pon set2 ko jugak,tp klu nk masuk klas pas smyg tu aku just tepek bedak sket jelah,dgn lipstik,sbb bibir aku ni cpt kering dan juga hanya lipstik2 tertentu je aku blh gune,sensitip tau bibir cekci i nih,kih3

Thursday, May 13, 2010 12:09:00 PM

izan...jelita maksudnya kekal selamanya..

ANGGUN DI LUAR PESONA DI DALAM..

Thursday, May 13, 2010 2:24:00 PM

tu bukan ke tagline produk BML?? hehe

hehe aku mmg suke mekap2 nih.. mekapkan org aku suke mekap diri sdri lg aku suke.. bkn nak cantik mana pun.. cuma tah ler mmg suke la dok tenyeh2 mekap ke muke nih..haha

tapi aku kalu mekap pun akan aku pastikan takdela tebal konon cam natural la kann.. n aku harus pastikan dok rumah sekali pun cam adala sesikit tenyeh2 paling koman pun setakat gloss liptreatment.. bagi nampak bibir tu basah2 gitu..hehe

Post a Comment