Monday, May 24, 2010

.:Review Kes:.

selamat pagi seme...pepagi ni cam selesema plak...owhhh takpelah kan...pepun ari ni dah gaji...banyak menda aku nak setelkan ni...ha, before aku pergi jauh...aku ni aku rasa cam nak review beberapa kes yang terjadi sekeliling kita ni...aler, kekonon cam post mortem jelah...bleh???

.:Kes 1:.
ni aku nak sentuh sikit pasal budak 9 bulan jatuh dari tingkat 2...aiyayayaya...kesilapan si parent kah atau anak itu sendiri...pikirkanlah...dari apa yang aku baca dan lihat lakaran kedudukan katil dan tingkat....mak aihh...punyalah rendah...so no wonder la budak umur 9 bulan yang baru nak explore memacam menda leh panjat tingkap tu kan...lagi pulak tingkap itu tidak bergrill...hurmm...sad but true la ni...sedih aku...mak pak dia sedar pun anak dah takde...tu pun sempat gak la si anak nangis² sedarkan mak pak yang masih lena diulit mimpi basah indah tu...aiyayaya...pastu mungkin skang cuaca agak panas, tu yang tingkap tu tak berkunci...kalu berkunci sure takkan jadi kes begini...paling tidak pun, budak tu akan jatuh katil jek...hurmm...citer sal jatuh katil bagai ni, sebab tulah dah 4 tahun kawin aku tak beli lagi katil bagai ni...hehehe...takut kes anak jatuh katil la...ada pun tilam jek tau...:P

.:Kes 2:.
wahh...tahniah pada shahir sebab jadi juara AF...walaupun aku bukan pelayan tegar AF ni...tapi kurangnya aku tau perkembangan semasa...hehehe...tapi best gak ek single si shahir ni...tak sangka beliau jadi juarat setelah afundi masuk...ni kiranya cam kes mawi dulu ar...sebab maybe beliau ada arora kut...hahaha...tapi siyes la, kalu beliau mudah lupa diri cam mawi, orang akan kecam...contoh cam mawi tu...arora dia dah makin pupus dah...hehehe...tapi takpolah sekurangnya beliau dapat bini cantik...lalala..

.:Kes 3:.
pepagi aku memang dengo hot fm kan...kasi panas pepagi...tapi skang tengah kaco bilau...cam pening lak aku...bagi akulah yang bukan pendengar setia pun, baik kekalkan jelah si fbi ngan ff tuk am krew tu...suka ngan celoteh derang tu....hehehe...tu derang ngah wat kelainan tu..sama ada pendengo suka atau idak...tah la kan...ikut korang la...

.:Kes 4:.
hurmm...aku rasa aku dah mula cam nak setuju² sikit pasal monday yang dikatakan agak blues ni...alkisahnya terjadi kat aku ni...pepagi ni kakak bangun cam takde mud...lepas pancing mud dia, nak gak lah dia mandi seme...tapi pelik sebab ari ni dia cari ibu suh pakaikan baju dia...dari mandi asiklah dok ibu...ibu...wahhh...touching ai...selalunya abhi jek dia panggil...mungkin malam tadi dia faham kut apa yang aku kata masa dia dok tido² ayam tu...walaupun aku selalu marah kat dia...walaupun aku selalu angin kat dia...walaupun aku pernah tangankan dia...tapi hakikatnya cuma satu...aku SAYANG dia sesangat...dia satu²nya anak dara aku pada ketika ini...sob...sob...sedih ar plak weii...adik irfan lak, mud dia terbaekkk ari ni...tak nangis pun masa cekgu gee amik dia...salam² aku terus aku blah...alhamdulillah, satu peningkatan yang cukup baik...

.:Kes 5:.
hubby suh amik cuti khamis ni...sebab dia ajak balik penang kan...aku iyo kan jelah...dok lama sikit kat sana...sebab dah lama tak balik sana kan....ha anna, leh ar jumpa ko jap ari khamis tu...tu pun kalu tak clash ngan jadual penggambaran ko...ko kan artis...bz manjang tetambah sejak dah femes ni...mencik ai...

oklah rasa aku cukuplah 5 kes yang aku review pepagi ni...kes biasa2 jek...malas nak review kes yang hot² tu...biar sesejuk dulu pepagi ni...hehehe...

notadijariku : owhh abang sally...hahaha...

16 comments

Monday, May 24, 2010 8:02:00 AM

kak, ai nak komeng KES 5 jek ye....
- ai ni kan glemer (pangggg!!!), idak sempat jumpe yu....

-sbb laki ai pun glemer... ade keje di kl ari khamis dan jemhat....jadinye, ai ke kl petang rabu ye... arap mklum...

-sabtu dah ade sesi otograp...

hahahahahaha....

Monday, May 24, 2010 8:06:00 AM

.:anna:.
hahaha...sentap disitu...kes lelain ko tak nak sentuh ker sis???

takpelah nna tadop rejeki...kita jumpa bebila ek...harap yu tak lupa diri...yu kat atas skang, bebila leh jatuh tau...be humble ok...:p

Monday, May 24, 2010 8:07:00 AM

balik kpg ye.. nak tumpang boleh????

Monday, May 24, 2010 8:19:00 AM

sedeyyy kes yang pertama nama sama lak tu ngan anak ai...sedeyyy sesangat...

Monday, May 24, 2010 8:24:00 AM

.:fiza mak darwisy:.
bleh jek...tapi nak dok celah mana ek...muatan penuh ni...heheh

.:ibuhaikal:.
harap ibu haikal yang ni, amik iktibar...jangan letak katil tepi dekat tingkap ok...

Monday, May 24, 2010 8:53:00 AM

waaah dlm monday2 blues tu, sempat lg wat kajian beberapa kes..plg setuju kes psl blues in monday la..sbb mmg kena gk tempias2 ni..mls sungguh nak menghupdate belog! camno, katanya tegar! =P

Monday, May 24, 2010 9:02:00 AM

FBI ada ler td dorg saja buat suprises .... kul 8.03 cam tue lps berita FBI ada ;-)

Monday, May 24, 2010 9:11:00 AM

.:mamalieyna:.
heii...jangan malas2...p update cepat...ate nak jadi tegar kan...kalu tak tegar camner nak jadi femes...

.:diana:.
heheh sampai opis dah jam 7:15...so tak sempat lah dengo saat kemunculan fbi tu...

Monday, May 24, 2010 9:15:00 AM

jgn lupa lajak ke kedah..p kenduri adik mie okey!

Monday, May 24, 2010 9:18:00 AM

kes 1 : gile tergamam aku masa tgk berita pasal tu. xtau nk komen ape. penah tdo kt umh kwn aku kt menara orkid, dia letak katil tul2 tepi tingkap tingkat 20 gitu la. pastu tdo bukak tingkap. gile ngeri. dh la xde grill lak tu. eeiii

Monday, May 24, 2010 9:25:00 AM

juarat ke jerat?

Monday, May 24, 2010 9:31:00 AM

.:mamalyna:.
ok ok...tapi kena nengok jadual la kan, banyak tempat nak singgah ni...hehehe

.:noj:.
weiii la tu lagi ngeri...kesimpulannya beli umah atas tanah...

.:asha:.
tah

Monday, May 24, 2010 10:10:00 AM

dah? lima je kes? kes abg ensem tak masuk hari ni?...
hehehehe ayat kipas bagi panas...

Monday, May 24, 2010 10:14:00 AM

.:ejaMaria:.
aiyayaya...cukup la 5 kak...malas ar review sal abang ensem???bukan abang femes ka???haha

Monday, May 24, 2010 11:20:00 AM

nak lajak sampi aloq staq ka!!!pijot x semawa pun i rumah baru dia!!!

Monday, May 24, 2010 11:31:00 AM

anna ni tulah izan, aku pun turun penang this week

sejak2 femes emes ni susah betullll

Post a Comment