Thursday, May 20, 2010

.:Sebulan Penjara Sebab Poligami Tak Minta Izin:.

salam...pagi kengkawan...salam satu malaysia...huhuhu...pagi ni on da way nak p upis, cam biasalah aku dengo radio hot fm...walaupun skang tengah kaco bilau dia punya penyampai tu, tapi tak per aku dengo gak...sebab aku just nak dengo panggilan hangit...abis jek panggilan hangit tu barulah aku pasang cd...baru beh aku nak karaoke sorang²...hahaha...so pagi ni aku ada lah dengo biter pasai bung mokhtar tu dan pasangannya si zizie ezzete tu dijatuhkan hukuman seBULAN penjara atas kesalahan si bung tulah...poligami tanpa izin isteri pertama...erkkk camner tu...dan bung merupakan ahli parlimen PERTAMA yang dijatuhkan hukuman penjara gini...hehehe...amik nak...tulah tak nyempat nak beristerikan si zizie yang putih melepak dan gebu tu...see skang...tak pasai dapat dok lam penjara...tapi aku imagine la jugak...walaupun sebulan tu, penjara derang ada ekon dan kemudahan seme bagai ke...atau sama jek cam banduan² lain tu...hehehe...

ok, isu yang aku nak bangkitkan pepagi ni soal poligami tu...tak sempat aku nak kaji syarat sah poligami tu...dulu adalah belajar tapi skang dah ingat² lupa...beselah otak karat cepat sangat...air tak bersih kan...kalu tak silap aku, bukankah syarat sah poligami tu salah satunya keizinan dari isteri pertama jika isterinya masih idup...(bengom disitu...isteri masih idup la baru dipanggil poligami...)hahaha...ke aku yang salah...erkk...apa pendapatan korang tentang hal ni...maklumlah aku kurang arif bab² poligami ni...hehehe..

notadijariku : tak pat nak buh gambar tertuduh...segan aku...kang tak pasai kena saman kan...kira orang imagine sendirilah muka derang berdua tu ek...bleh???

owhh, ari ni ada majlis APC ar kat opis...yey...makan free...hehehe

16 comments

Thursday, May 20, 2010 7:55:00 AM

tu la artis malaysia...
'org politik' pun satu hal...
mcmane kita nak respect?

Thursday, May 20, 2010 7:55:00 AM

kak zan jgn mengharap mknanan yang best kat majlis tuuuu...

Thursday, May 20, 2010 7:58:00 AM

ntah apa2.....dah tentu la,,penjara kelas VIP......tu yang dok senyummmmmm manjang si bongzie tu.....nyampes!

Thursday, May 20, 2010 8:05:00 AM

.:ibuhaikal:.
takde mengharap pun...hahaha...cam la ko tak kenal akak...:p

.:abang eQ:.
tulah pasai kan...artis ni mana layak jadi ikon malaysia...ishhh plis la...

.:notti:.
owhhh penjara pun ada kelas VIP ek...baru ku tahu...erkkk

Thursday, May 20, 2010 8:05:00 AM

hehehe..kene penjara sebulan pon senyum jek...haishh...xder efek pon...

Thursday, May 20, 2010 8:11:00 AM

.:eT:.
tau tak per...kata seleberiti kan...kenalan sinyum...hehehe

Thursday, May 20, 2010 8:17:00 AM

hehe ye ke dia dok penjara?bole bayo kan...lepas la

Thursday, May 20, 2010 8:27:00 AM

1) malu bile pemimpin rakyat diseret ke jail sbb isu remeh camni... bile pemimpin langgar undang2 yg dieorg sndiri wat, so camne org bawahan nak ikut undang2 tu??cube pkkkkk....

2) poligami??? anna x kesah kalo die btol2 blh adil n mampu..(bagi je surat, ai signnnnn..) voleeeyyy gitu... "Allah syg pd mereka yg redha"


fes taim mjawab psoalan dgn baik.. hahaha...

Thursday, May 20, 2010 8:36:00 AM

hmm tak menyabo.. mmg betul syarat kena minta izin isteri pertama kan.. pelik la diorg ni suka suki je main kawen2 ni..hihihi

Thursday, May 20, 2010 9:07:00 AM

inilah masalah manusia bila mengsetujui kata2 'cinta itu buta'

skrg bercinta dan hanimun dlm penjara...ehehehhee

buta sgt kan mata tu time kawin

Thursday, May 20, 2010 9:40:00 AM

penjara ke?... bukan denda rm5000 ATAU penjara sebulan?... ah lantak la diorg...

Thursday, May 20, 2010 9:52:00 AM

ooo jadi pemikir pulak kita kan..
best jugak bung bpegalaman, nnti boleh bawa isu permasalahan banduan di penjara..org politik suka laa isu2 panas...

Ti lar tak cukup satu amik la lagi... kwin tak salah, cuma iktlah prosedur..bru kepimpinn diteladani

cuma "nape ezett x dpenjara juga.Boleh dok sekali.." kita tunggu drama seterusnya..hihii

Thursday, May 20, 2010 9:56:00 AM

smlm tgk gak berita tu..tp tak layan sgt..sbb menyibuk kat dapur..kena masuk penjara pun leh senyum2 lagik kan dorg tuh..adoiyaii..biar dua2 masuk penjara tp asing2..padan muke!! huhuh

Thursday, May 20, 2010 10:39:00 AM

tak payah la. hukuman tu kompom tak kan diadakan. pecaye la. ni la malaysia

Thursday, May 20, 2010 10:57:00 AM

ikut islam....tak masuk list pun mintak izin isteri....yg tu hak suami...;)

yang kena mintak izin ni....undang2 negara islam negaraku tercinta jer...;)

Thursday, May 20, 2010 11:44:00 AM

time g kursus pengurusan keluarga baru2 nie..penceramah tue ada ckp..tue berpoligami mesti mendapat kebenaran daripada pihak mahkamah..kalau tidak akan dikenakan denda.

Nota: tul tak mamalyna..ker aku tak paham time dia ckp tue..

Post a Comment