Saturday, May 1, 2010

Sehari Berpuluh Entry...Kualiti Ke Gitu???

hurmm...tadi adalah aku p jenguk blog si ben ni ha...sajelah, dah entry dia berpuluh2 sehari...so korang bayangkanlah berape kali aku klik kat blog dia dalam sehari...banyak tu...kiranya aku salah seorang penyumbang visitor unik dia tu yang sehari makan puluh ribu tu...giler ar...jeles aku...aku ni nak capai seratus sehari pun nazak...kalu ada idea yang melintas banyaklah yang aku post dalam sehari..kalu takde dan aku rasa citer tu cam worst jek nak post aku tak postlah...takkan citer pasal aku makan nasi...aku sakit perut...aku p toilet seme bagai aku nak wat entry gak..giler ke apa gitu...tul dak...aku tabik ar kat ben tu...sebab dia dah leh tercalon sebagai pemblogger yang tegar...sius ar, p soping pun sementara tunggu si isteri memilih barang pun leh lagi dia update blog...huh, idak la aku nak jadi gitu kan...cam dah addicted sangat dah tu...hehehe...

ye ar, kalu sehari berpuluh entry pastu ada entry yang tak berkualiti malas gak ar aku nak post kan...buang masa lak meke2 yang datang bersinggah nak membacanya kan...bagi akulah, aku ni berblog sebab aku meluahkan apa yang aku rasa...yang aku rasa perlu...perlu tuk berkongsi dengan orang ramai...terutamanya aku suka nak citer sal bf (breast feeding) terutamanya...dulu aku kan fully bf mummy...tapi tu pun hanya sempat 11 bulan jek...skang part time jek..sebab irfan dah layan susu Anmum tu...kiranya susu aku tu sudden death time jelah...tapi syukur sebab irfan masih dapat menikmati susu ibunya ini...hehehe...

ok berbalik pada tajuk...bebaru ni aku ada ar wat cam kajian gak lah tentang blog2 yang ramai pengunjungnya...kesimpulan yang aku dapat kan, ada di antara blog itu adalah blog remaja contohnya...terutamanya remaja yang cun, yang sedap mata  memandang...sebab aku ada terbaca komen satu blog remaja ni...kira femes gak blog ni...korang nak tau apa komenya???komennya berbunyi begini..."aku tak tau persal blog ko leh glamer...ramai orang masuk...pada aku citer kat blog ko ni tah apa2...tapi oleh kerana ko cantik, aku layan gak ar.."...gitulah bunyiknya...memula aku baca tergelak aku...tapi aku tak nafikan ada betulnya apa yang dikomennya itu...ye ar bahasa yang digunakan kat blog remaja tu bahasa remaja ar..penuh sumpah seranah...tapi aku tak nafikan ar, tuan punya blog tu mang cantik ar...mungkin itu salah satu daya penarik meke2 tuk berkunjung....

pastu kan, apa yang aku rasa la kan, blog ibu2 cam blog aku ni, susah ar nak attract pengunjung yang ramai...sebab dah nama blog ibu kan...banyak berkisar tentang keibu bapaan atau apa yang terjadi di sekeliling...maaf, blog aku ni bukan blog lucah sampai nak citer sal hal dalam kain somi isteri kan baru ramai pembaca...hurmmm tidak sama sekali...sesia jek gitu...bagi aku seme itu tak perlu aku paparkan kat sini semata nak hangatkan trafik aku yang idup segan mati tak mahu tu kan....

bagi aku, biarlah aku berblog secara sopan dan telus...leh gitu??/hahaha...ayat tak bleh blah gitu...

notadijariku: sius nak cakap ar...sampai skang aku tak tau saper sebenarnya ben ashaari tu...yang aku tau ramai orang sana sini dok citer sal ben itula, ben inilah...aku??aku ikut jek derang2 kat sana...i polo katanya...hehehe...selamba jek aku cakap gini kan???motip??aler, dah abis pun segmen jelajah, takkan nye si ben nak jenguk blog aku ni lagi...aku pasti sangatlah...hehehe...opss, maaflah, aku bukan jenis kaki ampu nak suh orang glamer hari2 masuk blog aku ni...:P

2 comments

Saturday, May 01, 2010 11:01:00 PM

gud one lah kak

www.kujie2.com

ni blog ibu2 yg best... sebenarnya dia x cakap berapa visitor dia. tp sehari kurang2 2000

kalau ada apa2 nak tolong... dia pakar pasal edit2 blog ni. dia pun suka tolong org

Sunday, May 02, 2010 9:07:00 PM

sy setuju..pentingkan kualiti dr kuantiti..

Post a Comment