Thursday, May 13, 2010

.:Sila Hati-Hati Dengan Gambar Anda Sendiri, Buh La Prevention Ke, Watermark Ke:.

credit to ijan...sori aku femeskan gambar ko ni...tapi aku dah minta permission kan...

pernah nengok gambar ni???hurmm...semalam gambar ni menjadi satu isu panas di satu blog blogger yang terkenal itu...aku ni bukan nak provoke diri sendiri ke apa...tapi aku jadi sedih disebabkan isu gambar ni kan kawan kembar nama aku jadi down dan sedih sangat...sius la, sampai ke malam aku terpikirkan hal ni...ingat malam tadi jek aku nak up citer sal ni...tapi lappy aku masuk sepital...so aku tahankan aja...(ekseli ni aku draf petag semalam, tapi aku edit pagi ni...sebab up pagi ni maaa)

baca komen balas si peng up gambar ni kat blog member aku ni buat rasa aku terbakar jek...cam menegakkan benang yang basah la bab kata nojah...pastu siap up dan² tu jugak kat entry dia...opss...aku tak kisah lepas ni mereka² yang menjadi kesayangan si blogger tu nak kutuk² aku ke atau kawan aku yang up entry ni...lantak...yang aku pentingkan sekarang adalah erti persahabatan...sedih ar bila nengok kawan down sebab hal yang disalah ertikan...

hurmm...mungkin la kononnya si penulis tak bermaksud nak jadikan gambar tu sebagai reference degan apa yang dia cuba sampaikan...tapi dah tajuknya tu cam refer kepada gambar di atas...kalu aku berada di tempat kawan aku tu, aku pun down weii...ampeh jek...parent mana tak sayang anak...parent yang bodoh jek tak sayang...tau buat anak, tapi tak tau jaga...g pun aku tak rasa gambar kat atas tu cam si bapak tengah shaking anak, tapi yang aku nampak nilai kasih sayang bapak kepada anaknya...ishh...memang isu panas ni...

sorilah, aku malas nak buat backlink kat blog mana timbulnya isu ini, sebab dia dah kaya...so malas nak sesakkan trafik dia lagi...dan se lagi entry yang di up lam blog si isteri pun dah delete...sib baik aku tak wat print skrin semalam...kalu idak, sure panas...

bukan per, aku tau follower2 yang suka up sana sini ramai kat blog ituu...huhuhu...

sana sini citer pasal ni...SINI pun ada..eh SINI pun ada jugak...

kitakan kawan...jangan sesedih ye ijan...ni entry pasal kesedihan DIA itu...

pesanan penaja: hati² ngan gambar korang...watlah watermark ke apa ke...cam gitu gak aku ni...kalu idak akan terjadilah cam gini...gambar yang disalah ertikan...

9 comments

Thursday, May 13, 2010 8:45:00 AM

huhu...sian izan. tp serius la, kalau nak mabik gambar sapa2 kena mintak permission dulu la. huhu...tak baik tau main ambik curi2

Thursday, May 13, 2010 8:57:00 AM

aku dah komen kat blog noj.. komen nya sama ngan aku nak komen kat sini.. bole la ye.. hehehehehhehe....

Thursday, May 13, 2010 9:00:00 AM

gerammmm lerr....

Thursday, May 13, 2010 9:03:00 AM

diowang ni takde koje kut..sbb tu sebok dok amek gambo org..pastu komen.. eee dulu kite pun tak suke letak2 gambo kat blog..tapi sbb jeles tgk blog org len ade gambo2 kite pun letak..pasni kene hati2

Thursday, May 13, 2010 9:04:00 AM

tau xpe. eh tetiba je kan. hehehe.
harap ejan tak sedih dh. kan ramai dh backing dia ni kan

Thursday, May 13, 2010 9:10:00 AM

ermm... dah tau siapakah gerangan ituu...

Thursday, May 13, 2010 9:15:00 AM

oooh kita tau..dan sgt2 memahami perasaan mamalyna tu..sian kan..hopefully takkan terjadi lg pada kita2 dan kwn2 kita kan..so kwn2, pastikan letak watermark kt gambor di blog masing2..!

Thursday, May 13, 2010 9:34:00 AM

aku baru tau la babe...

ejan sekali lagi im sori to hear dat

(eh mcm tak caya ko buat entry mcm ni....ehehe nanti lepas ni leh ar ko bela aku plak kan kan kan sahabat?)

Thursday, May 13, 2010 10:31:00 AM

salam izan..
mama turut bersimpati atas apa yg blaku kat kawan izan tu mamalyna, mama kenal la gak dia memandangkan byk gak contests n giveaways yg kitorang masuk skali (hihiii tp mayb mamalyna x kenal pun mama yg x glamor ni)

x sangka kn kat blog ni mmg mcm2 hal yg -ve,sampai tahap camtu skali,napelah org mudah sgt menyalahtafsirkan apa yg kite buat,mama pun ada gak aksi gamb mcmtu tp kite bukanlah niat utk mendera anak(siapalah yg x syg anak kn)

nasihat mama buat kengkawan seme kite kena kuatkn semangat dlm dunia blogging ni sbb manusia mmg mcm2 jenis,seme tpulang pada niat kite..mama sendiri pun masih ada org yg berPHD ni,mama pun ada gak terima kes email layang & perkara2 yg sewaktu dgnnya,ntahlah mayb disbbkan kewujudan blog MAMA|CONTESTS|GIVEAWAYAS yg x seberapa ini & niat mama dsalah ertikan..tp xpelah,yg penting kite ikhlas apa yg kite buat & x mengganggu sesapa,wassalam

Post a Comment