Monday, May 10, 2010

.:Tadi Keja, Skang Tetiba Ada Kat Umah Plak:.

salam...aku kat umah skang ni...tadi aku keje, skang keje kat umah ar plak...gini citernya...masa aku up entry lapar tadi, tetiba dapat meseh dari cekgu taska katakan yang irfan tak sehat...badan sedikit panas....pastu dok merengek2...riso plak disitu, memandangkan masa anto dia pagi tadi ok jek...cuma aku perasan la kepala dia ada sedikit panas...ingatkan panas2 biasa jek, tapi dah demam ar plak...dek kerana takmo nyusahkan pihak taska, lantas aku telepon bos, bitau nak balik sebab anak demam...bos tak cakap banyak terus kata ok...on da way nak balik amik derang berdua tu, sempat gak la aku singgah kat pasar p8 tu beli apa yang patut...lapar weii...

masa amik derang tu, nengok dik irfan berlinang2 airmata...dia ni memang jenis manja skit...sakitnya tak banyak mana, tapi manja mesti ada...so alang2 amik adik, amik teruslah si kakak kan...sampai umah terus kasi ubat demam kat adik...pastu dibantainya minum sebotol susu terus ngamuk2 nak tido...oklah tu, g pun time dah jam 11 lebih...masa dia tidolah kan...irfan ni waktu tido dia time siang adalah dua kali...around jam 9-10 dan jam 2-3 petang...gitulah setiap hari...

owhhh, dah tido pun dia...ni tadilah, skang dah bangun pun...

so sementara dik irfan tido, maka aku terus bertungkus lumus menyiapkan apa yang patut memandangkan kelaparan dah beraja di dalam diri ni...sesambil tu wat ar sup ayam tuk derang...dan tuk aku plak, aku just wat ni ha...kuewtiaw tom yam...tapi tak berapa nak kick...sebab daun limau purut aku terlupa nak beli...hahaha...oklah kan, janji aku tidak kelaparan lagi...


so kesimpulannya, aku cuti ke half day ke camner ek nak kira...takpelah apa2 pun...bukan pe, aku tak sampai ati orang lain jaga time anak demam ni...biarlah aku jaga sendiri walaupun kekadang tu aku yang meroyan sendiri kan...hahaha...

tu jelah citer yang tak dijangka pada hari ni...dah masuk waktu tengahari pun, ingat jap2 lagi  aku nak wat dadih mangga ngan pandan...bahan2 dah ada tapi tak terbuat2 gak...ni time rajin melanda, leh ar aku buat...makan sejuk2 time panas2 beginilah sangatlah enak kan..hahaha...

notadijariku: bang, jangan lupa belikan daun limau purut balik nanti...tak lupa jugak pampers anak saiz XL dua beg ek..mekasih...jasamu dikenang...

13 comments

Monday, May 10, 2010 1:00:00 PM

beh jugak mkn dadih pepanas ni. nak nak bile dh kenyang mkn nasik sebegini. hurrmm

Monday, May 10, 2010 1:12:00 PM

lor..demam ka.. irfan tu nmpk je brutal ek tp manja ropanya.. hehe

Monday, May 10, 2010 1:30:00 PM

.:noj:.
tulah tu...cuaca panas makan dadih sejuk...mabeless...

.:fiza:.
dalam hati ada taman la...hahaha

Monday, May 10, 2010 1:45:00 PM

sama la ngan hero aku tu demam tak kebah sejak jumaat mlm sabtu. dh 2 mlm aku tak tido jaga dia asik merengek. ni kena masuk ubat bontot trs pengsan hahahhaaaaaa

hana kena hntr taska klu tak haziq tak lena karang. ptg ni aku turun amik la.

aku nk qada' tido ni.. ya ampunnnnnnnnn

Monday, May 10, 2010 1:56:00 PM

musim demam skang ni weh damia baru je baik aih..sorang2 demam kan.cepat baik ye budak comel tu

Monday, May 10, 2010 2:34:00 PM

oo..gitu kesahnye..hehe..mmg lebih selesa sendiri jga time anak tk sihat kan...huhu..

*tomyam takde daun limau purut pun jadi eh, hehe..tk biasa la buat! :p amboi sempat lg buat pesanan tn rumah ye..hehe..

Monday, May 10, 2010 2:38:00 PM

wat dadih cmana wei.. sila buka kelas membuat dadih k..

Monday, May 10, 2010 2:48:00 PM

musim mcm ni..mmg cepat tul demam2...sian anak2 la..panas yakmat...ini ujian dari Nya..panas di dunia..

Monday, May 10, 2010 2:57:00 PM

nt abhi balik kita pegi klinik specialist dia...malam kang kena jelom pala ngan daun bunga raya..

Monday, May 10, 2010 3:50:00 PM

demam? ada selsema x?
bwk g ospital wehhhhhhhhhhhhhh..
bahayeeeeeeeeeeeeeeee..

jgn pndai2 bg panedol ke ape ke..
kanak2 ngn org tua..imuniti die x kuat..terdedah kpd byk jenis menyakit..

wah, mcm aku lak doktor

skrg ni da musim ujan..die mlm2 rilek2 kat lua la kot jd mcm tu..aduhhh

Monday, May 10, 2010 4:02:00 PM

manje... tengok layan tido, ok je... monday blues nih! hehehe

Monday, May 10, 2010 5:09:00 PM

saje nak cakap.. SELAMAT HARI IBU (",)

Tuesday, May 11, 2010 8:43:00 AM

izan awt hg tak letak bantai kt irfan cian kt budak montek tuh...tuh la betui kata haris..elok jelom pala ngan bunga raya putih.....

kakak hanan sihat ja ka..

la nih mmg panas betui..cam zidah kata panas DUnia..

amboi sempat lagi masak macm2 noh...kira hg keja sat ja la kemarin kan..

Post a Comment