Wednesday, May 26, 2010

.:Wahh...Sofa Baru Dah Terbayang Di Mata:.

salam....petang dah ni...ok ok..ni last..betul² ni last entry tuk ari ni...esok aku cuti...so takde kut entry dari aku...kang rugi lak trafik aku untuk sehari kan...ishh...tak leh tak leh...aku kena usahakan sesuatu...ok ok...jangan biarkan aku membebel lagi...gini la, tadi aku baru cek akaun meiben aku...tetiba nengok baki luar dari biasa...wah wah...ini rezeki ni...pastu dah transper 2k tuk hubby, baki tu aku dok terbayang nak li sofa baru ni...sungguh weii...dah jadi igauan plak...

ingat tak entry aku yang NI...pasal sofa kat umah aku yang hampir usang dek telan zaman tu...banyak lak aku dapat komen yang membina dari rakan² yang sayangkan aku...ekekeke...sayanglah sangat kan...so aku pun riki² la gambar sofa kat google image tu...mana tau ada yang berkenan dihati...

(owh ya, kesemua gambar di bawah adalah aku amik di google image ye...kang ada yang kata gambar sofa umah derang kang, jenuh aku...takmo ar jadi peristiwa 13 mei lagi...skang dah 26 mei ni...)

Gambar 1: eh suka lak aku sofa cam gini..simple jek..takde la gabak...so muatlah tuk diletakkan lam umah aku yang agak 'luas' itu...aiyayaya...

Gambar 2: yang cam gini pun aku suka gak...cumel jek...aku nak yang single cam gini...aku takmo sofa jenis 3 beradik punya...tak muatlah nak letak kat umah aku yang agak 'luas' tu...eh silap...umah gomen la...:p..perasan lak...aku tumpang aja...jeles ngan shifa ada umah sendiri yang cung deconya...

Gambar 3: hurmmm...yang cam ni pun ok gak kan...sesuai la tuk keluarga bahagia aku ni...ke camner???aku tanya korang ni...

Gambar 4: hurmm...yang gini ok tak???tapi jenis kulit2 ni bagai, aku kurang berminat la...panas...kalu tertido atas ni, sure air liur tak meresap...takmo ar...

Gambar 5: cam ni plak???hurmm...klasik jek kan...

Gambar 6: kalu aku li yang cam gini aci tak...korang² yang datang dok bersila kat bawah la gamaknya...muat aku sorang jek ni...tu kalu aku beli satu...kalu beli 4...ngam2 tuk famili bahagia aku jek kan...

Gambar 7: erkk...kalu yang cam gini ok tak???tapi aku lak segan...umah ke kandang lembu ni...aiyayaya...

ishhh pening lak paler mak ni...tapi tak perlah, balik dari kampung nanti, nak ajak hubby p riki² sofa...amik yang berkenan, rege berpatutan dan sesuai tuk rumah aku tu...tak gitu...takmolah yang mahai²...sebab tu umah pinjam...tunggu ar ada umah sendiri nanti, baru ar aku li yang memahai...sempat lagi kan aku kumpul duit ni...hehehe...

notadijariku: aku suka umah bos aku...walaupun kaya bos aku tu...umah dia sofa cam kat umah aku jek...very the beri humble person lor...ate dato' sekalipun...wink...wink..

21 comments

Wednesday, May 26, 2010 2:11:00 PM

jgn pk sgt pasal rege kak.. yg pnting thn lama... xgune beli murah, pastu kena tukar tiap2 tahun...

lg 1, go 4 leather la kot kan kak.. x pun yg washable fabric.. senang skit kalo kotor... ate, anak2 kecik kan... fhm2 lerrr... hiksss..

hhhhaaaa.. gitu konsepnyeeee...
hahahahha....

Wednesday, May 26, 2010 2:13:00 PM

.:anna:.
ishh ko ni, ate jadi ibu kenalah jadi pembajet...kang ai kata rege yang bpatutuan ngan kuli cam ai yang keje tetap tapi gaji ciput ni...ishh...segan la mak kalu sofa umah mak lagi hebat dari umah bos ai tu...:p

Wednesday, May 26, 2010 2:19:00 PM

mrmm..

picture yg 1st tu cantek juge izan.. :)

ena pun tengah verangan nak juge nihhhh.. heheh

Wednesday, May 26, 2010 2:19:00 PM

pergghh ko tadah air liur ngan towel dak irfan heheh

aku suka L shape sbb tak byk ketol pastu leh ubah suka suki.

Wednesday, May 26, 2010 2:25:00 PM

no 3 mcm cantik dan sesuai je..kalo ltk kat uma ko mcm just nice je...lg pon..kalo nk buat baring pon bole..bole lunjur kaki..hahaha

Wednesday, May 26, 2010 2:25:00 PM

no.3...
no.3...
no.3...

modern look, stylish... vote sofa no.3

Wednesday, May 26, 2010 2:29:00 PM

.:afne:.
sempat lagi ko ek...huh...sofa skang L shape la...aku takmo dah la...

.:ena:.
tulah kan ena...cantik kan yang no 1 tu...cam dah kenan ni...heheh...

.:ejaMaria:.
baik baik baik...saya akan usahakan...

.:sevunantion:.
wahhh tak sangka ko ni pandai ilmu deco2 ni ek...

Wednesday, May 26, 2010 2:31:00 PM

.:sevunation:.
lupa lak...aku ada tag ko tu...ke ko tak perasan...23 perkara tentang saya...p buat cepat...

Wednesday, May 26, 2010 2:56:00 PM

kaler ijo mmg lawaaa...berkenan gak..

yg last tu pun apa kurangnye, mesti anak2 suka tu..hehe..

Wednesday, May 26, 2010 2:56:00 PM

yg paling ats tuh lawo gak.. cumiillllll jek..

Wednesday, May 26, 2010 3:18:00 PM

attenye..aku bedekah ketawa lihat sofa menglembu yg last but not least tuh hahahahaha..rasa cam dok kt ladang lembu new zealand..mooooo..hahahahah sempoi la izan..
for me..aku rasa..umah aku pun mmg 'luas'(sempit) makanya aku prefer yg L shape la..emm kalau yg kulit mulit ni nmpk cam elegen sngt plak..emm cari yg sempoi2 dh la..yg penting..selesa..leh tido leh duduk leh corner baring..

Wednesday, May 26, 2010 3:21:00 PM

aku suke yg gambar no 1 wei..
cantik.. yg oren tu lawa gak.. tp dulu pun dh oren kan.. tuko kaler jek la wei.. ye ye bole ye.. hehehe

Wednesday, May 26, 2010 3:22:00 PM

no. 1 cantik dan ekslusif

Wednesday, May 26, 2010 3:27:00 PM

nk beli sofa yg penting rega berbaloi ngan patern nye...
beli yg empuk2 tau..hehe

Wednesday, May 26, 2010 3:50:00 PM

takyahla yg kulit2 tu..tak sesuai ngn umh gomen kite tu.hehehe..ko tgk kat cavenzi la..situ lawa2..aku pun bli kat situ je..hahaha..aku pun bli single sofa tu je..tu pun jarang duduk.sll landing kat kapet je tgk tv..sofa tu utk letak bj2 yg lum lipat je..hahahah..

Wednesday, May 26, 2010 5:09:00 PM

washable fabric

aku rasa nak buang je sofa kat umah

abis anak2 bulus aku buat corak

Wednesday, May 26, 2010 5:16:00 PM

Cantik sofa² nih, harga pon mesti cantik kan. Aku pon tgh riki sofa gak nih, sofa yg ada dah mula rasa kayu dari rasa empuk sofa tu sendiri...hehehehe...

Wednesday, May 26, 2010 8:22:00 PM

hahaha.. ang lembu tu la unik. best tu. adeh2.. mesti kalau raya dak2 suka maen kat situ. hihi :P

Wednesday, May 26, 2010 10:36:00 PM

no1 sweet.
no3 cantik :-)

Wednesday, May 26, 2010 10:50:00 PM

.:me:.
tulah, cam dah kenan yang no 1 tu..simple jek kan...tapi kena nengok gak, rege dia simple ke idak..huhuhu

.:mamalieyna:.
kalu ijo sure hubby ku approve tanpa segan...ate kale peberet dia...hehehe...
oit, oit agak2 la...segan weii...

.:pijot:.
takmo dah yang L shape...yang lama tu jenis L la...ishhh...takmo...takmo..

.:ayang:.
cantik kan no 1 tu...bak mai duit sikit...

.:asha:.
ok ok...kali ni citarasa kita sama...aku setuju gini...

.:fieza79:.
tulah tu, ingat nak li yang empuk2...takdelah tetamu aku nanti rasa sakit montot masa nak dok kan..

.:lia:.
cam ko tau jek, yang fungsi sofa ni mang nak letak kain yang lum berlipat lagi..hahaha...

.:wanie:.
janganlah buang weii...wat sedekah amal jariah

.:fiza:.
hahaha...masalah kita sama...sofa skang dah bolos weii...

.:asada:.
rejek...raya balik kampung...so takdak saper nak berkampung kat sofa gitu nanti...
:p

.:umi nuha:.
yey...ramai cakap no 1 ni...kena p riki skang ni..hahaha

Wednesday, May 26, 2010 11:23:00 PM

aku pon sama sofa jenis 3 seat je xde adik badik bagai umah kecik xmuat..

wah ko nk g cuti cameron ek epi oliday..

Post a Comment