Tuesday, June 15, 2010

.:12 Jun 2010:.

Tanggal 12 Jun 2010 yang lalu adik perempuan aku yakni kakcik telah selamat ditunangkan dengan jejaka pilihan dia...orang jengka 7 jek...sepelaung jek dekatnya...hehehe...so majlis bermula jam 11 pagi...ada majlis tahlil dulu...pastu baru ar  majlis pertunangan...tak banyak gambar yang aku snap...alasan???aku ada anak kecik...sibuk dok layan derang ni...hahaha...bleh tak guna alasan gitu??? :p

ok...ni adik aku...tengah disarungkan cincin tunang oleh bakal mak mertua...sob...sob...aku sorang jek yang tak sempat nak merasa kasih sayang seorang ibu mertua...alahaiii...

para² hantaran...kaler ijo dari belah pompuan...kaler biru dari belah lelaki...

dah siap sarung cincin bagai, apa lagi, kenalah salam ngan seme tetamu...baju pepel itu adalah mak aku ye...

ha...sebenornya aku ngah melayan mamat ni makan...lapo kekdahnya...

sekian, apdet ringkas dan padat tuk hari ni...baru entry kedua ni...aiyayaya...nak citer apa lagi ek...hahaha...

13 comments

Tuesday, June 15, 2010 10:49:00 AM

kadang2 takdek mak mertua pun ok gak

dari ko dpt mak mertua cam aku

entah apa2 nama jek dia panggil aku

suke hati jek sentap ai.nama menantu pun tak ingat, padahal menantu 3 orang jek.

Tuesday, June 15, 2010 10:55:00 AM

.:wanie:.
gitu plak???alahaii...ko jaga2 wanie...jap lagi ada spy mentua ko wat print skrin pastu repot kat mak mertua ko...sure ko diblacklist...hahaha... :P

Tuesday, June 15, 2010 10:56:00 AM

izan,

selamat bertunang la buat adik yeh!.. :)

mesti ada sbb kenapa sesuatu tu terjadi kan!.. tak pe la.. yg pergi biarkan lah.. yg ada tu hargai lah sebaiknya..

Tuesday, June 15, 2010 10:59:00 AM

ermm... just fokus jek kt tetet dak irfan tuh.. hehehehe

Tuesday, June 15, 2010 11:01:00 AM

.:ena:.
mekasih ena...

.:ayang:.
ishh ko ni...fokus ar menda lain weii...

Tuesday, June 15, 2010 11:08:00 AM

tahniah kak de..yang ni ker ari tuh aku jumpa kat intim zan..? sebenarnya elok jugak takder mak mentua ni..orang kata ada lebihnyer, ada kurangnyer...hehehe..lebih elok takder dari ader..hehehe..tapi aku ader lagi..so far, sejak duk jauh ni, aku lagi ok n sayang mak mentua aku..mak mentua aku pun macam tu..jgn duk dekat..asyik bau bunga taik ayam ajer aku ni..kalau dah jauh..aku lah penawar macam bunga ros katanya..hehehehe...

Tuesday, June 15, 2010 11:10:00 AM

ada lagi 94 entry kena buat...sempat tak?

Tuesday, June 15, 2010 11:27:00 AM

.:emie:.
persal tahniah kat aku lak...aku lah kakde...dia kakcik...haah dialah yang ko jumpa kat intim tu...owhhh ko merungut sal mak mertua ko ek...tak baik tau...

.:asha:.
hehehe...sempat rasanya...semenya aku dah copy paste...tunggu standby nak publish jek...:P

Tuesday, June 15, 2010 12:23:00 PM

ha ah aku selalu konpius sape kak de..rupanya hg kakde..wey kakde tuh shortpom pd ape wey..

kak chik nih yg plg kecik la kan..

aku ada je mak mentua..tp mak mentua aku tak la bz bodi dn kontrol anuar..anuar hakmilikku kini..heheh

Tuesday, June 15, 2010 12:49:00 PM

.:pijot:.
kak de singkatan pada uda...hehehe...hang memang...tak pernah pun promot mak mertua hang...hehehe

Tuesday, June 15, 2010 3:34:00 PM

ko kan sebelah tue...wat posing cenggitu wei...nak kentut ke...hheh

Wednesday, June 16, 2010 8:19:00 AM

eh..muke lbeh kurang la..konfius mana satu akak..mana satu adik..eehhe..

p/s npe x pki kan irfan baju..sian die berada dlm keadaan separuh bogel..ahahha

Wednesday, June 16, 2010 8:32:00 AM

.:sevunation:.
cehhh ngengada la ko...dah tentu dia adik...takkan aku nak tunang lagi sekali kut...hehehe...ate adik badik sure la supe mukanya...tapi aku cung lagi dari dia..

aku separuh bogelkan dak irfan sebab umah aku tu panas sangat ar..atas atas kepala...haihh...berpeluh2 irfan tu...

Post a Comment