Wednesday, June 30, 2010

.:Bila Kehendak Telah Menjadi Satu Keperluan:.

hai korang...ok???tak ok meh baca entry aku ni...ekekeke...korang masih ingat lagi tak sal entry aku yang NI...aler pasal sofa yang telah nazak kat umah aku tu...hehehe...ok ok...meh aku tunjuk gambar sofa tersebut...

ha, sofa yang ini...ingatkan???

dan sofa tersebut telah jadi begini...sure korang masih ingat lagi ni...

pastu kat entry NI...macam² komen yang telah aku terima...korang seme memang perihatin...dan atas keperihatinan korang la, aku mengambil masa berbulan gak kumpul mengumpul wang...pecah tabung nuri, tabung katak dan seme tabung yang ada hanya tuk memiliki sofa yang baru...dan sudahnya, kami somi isteri telah sepakat memilih sofa dibawah untuk kediaman kerajaan yang kami dok skang ni..

nilah sofa 2+3 yang menjadi pengganti untuk sofa di atas...amacam???ok tak???kira oklah, ni jek yang aku mampu miliki...ni pun terbeliak biji mata nak membayarnya...hahaha...

aku li sofa kat Cavenzi bangi...rege???tak yah la korang tau...aku tak suka show off...hahaha...ayat tak bleh blah...sofa kali ni memang puas hati sebab rangka sofa ada warranty selama 5 tahun...manakala kulitnya luar jaminan selama 3 tahun...oklah tu...hehehe...aku li yang jenis 2+3 jek...nak li yang tiga beradik sure jadi makin sempit umah aku ni...so li ikut kemampuan dan ikut keluasan umah saje...seingat aku, sofa ni jenis PU...kan sofa kat pasaran skang ada jenis PU, PVC fully leather dan sebagainya...

pepandai lah kita nak yang jenis camner...ikut kemampuan yang ada...heheh...takkan la aku nak li yang tahap orang kayan² lak...sure segan korang nak datang ke rumah aku ni...hahaha...so korang tak perlu gusar lagi tuk berkunjung ke rumah aku ni ek...sebab dah ada sofa dah...tak perlu dok bersila di bawah lagi...

-sekian-

notadijariku: neks wishlist...nak beli kain langsir tuk raya...dah lama langsir kat umah tak bertukar...alahaii...ayuh...kumpul duit dari sekarang...

31 comments

Wednesday, June 30, 2010 9:43:00 AM

wahhhhhhhhhhhhhhhh........... santeeeeeeeeekkkk nyeeeeee.....

Wednesday, June 30, 2010 9:48:00 AM

jgn mkn byk sgt nanti cpt pecah sofa tu. hahah

Wednesday, June 30, 2010 9:50:00 AM

.:anna:.
duit lagiii cantik weii...uhukss...kaler warna wanie lagi...

.:noj:.
cehhh...tak menjawab langsung

Wednesday, June 30, 2010 9:55:00 AM

wah.. cantik la wei.. suke.. suke.. suke....

Wednesday, June 30, 2010 9:57:00 AM

.:echa:.
eh ko suka???aku pun suka gak ni...haihh...

Wednesday, June 30, 2010 10:04:00 AM

cantik a..sesuai..

eh, tp sofa ada 5 sitting..
isi rumah ada 4..
kene tmbh lagi sorg baby ni..kalo x nnti jin duduk...wakakakaka

Wednesday, June 30, 2010 10:06:00 AM

.:sevunation:.
cehh...ada jek ko punya komen ek...tambah lagi sorang???pe kat ko jek duduk...awek ko dok bersila kat bawah...

Wednesday, June 30, 2010 10:08:00 AM

santek :-)
aku pny sofa pn da koyak sket
tu mau merebak besar koyak nye

Wednesday, June 30, 2010 10:08:00 AM

waa... best... best... sofa akak pun dah baru... tak tulis entry jer :0...almaklum la kan tak nak menunjuk-nunjuk... wahahaha... ayat tak hengat!

Wednesday, June 30, 2010 10:11:00 AM

.:ejaMaria:.
eh kak, ko tak yah la tunjuk...kan nangis aku kang...dah ar ko tunjuk umah baru pun aku ngigau2...mencikk...hahaha...

.:syana:.
owhh ada potensi nak tukar baru tu...tapi pastikan ko selamat bersalin dulu syana...hehehe...

Wednesday, June 30, 2010 10:16:00 AM

weeeeee


lompat lompat atas sofa

hahha

Wednesday, June 30, 2010 10:16:00 AM

hahaha kak! lawo lah! kita pon tgh mencari ni smbil mengumpul duit! nak yg black jgk utk sng match ngn langsir! nyesal tol li kaler oren. hahahaha..

hehe wiken ni nak pi cari kain lgsir dulu.. raya dulu la kot baru beli sopa.. ongkos belom cukup =D

Wednesday, June 30, 2010 10:19:00 AM

.:fiza mak darwisy:.
akak pun nak cari langsir ni...ko nak cari kat ner...jahit sendiri ke li yang dah siap???

.:wanie:.
syuh...syuhh...turun sana...anak saper dok melompat2 ni...haihhh

Wednesday, June 30, 2010 10:23:00 AM

rajin la kakak n adik main lompat2 atas sofa tu.. empuk! melantun-lantun...huhuhu

Wednesday, June 30, 2010 10:36:00 AM

kak! jom nagoya subang parade? banyak pilihan kain! murah lagi jimat! jahit sendiri mak jahit! wakakaka.. kalo ada mesin nak gak jahit sendiri.. ekeke

Wednesday, June 30, 2010 10:42:00 AM

eh, lupe nk komen psl langsir lak.. yg langsir tu, buat a railing lagi satu..

pstu leh ltk day curtain lak..yg nipis n jarang2 kain die tu..

nnti ruang tamu jadi cntik..beli yg matching kaler ngn sofa or kapet..lngsir nipis tu murah je..berbaloi kak..leh menaikan seri rumah..ahhaahha

Wednesday, June 30, 2010 10:45:00 AM

.:mrs k:.
takdelah empuk cam sofa orang tu...lalala...

.:fiza mak darwisy:.
wahh jauh beno sampai nagoya subang parade tu...haihh...akak jahit sendiri jek...mesin jait ada kat umah ni...

.:sevunation:.
tu diaa...kalah eric leong gini weiii

Wednesday, June 30, 2010 10:51:00 AM

hahaha nagoya tesco kain tak lawo..pastu tak byk pilihan pastu lagi kain cam buruk je cam tak jaga.. kalo kt sana besar.. hehehe mcm la nak beli kain ribu riban.. ekeke

Wednesday, June 30, 2010 10:53:00 AM

.:fiza mak darwisy:.
owhh gitu ke...kena kecek2 hubby ar ajak p sana...tapi tak tau ar bila..kena kumpul wang balik ni...lalala

Wednesday, June 30, 2010 10:54:00 AM

santek2! wahhh raya thn ni transorm rumah ler..
langsir tu beli yg style eyelet cun!

Wednesday, June 30, 2010 11:18:00 AM

alerhai..kat umah aku tu lagi besar koyaknyer..ko tahan sofa koyak kat dalam..aku nyer koyak kat luar terus..tampal ngan salotape ajer..nak beli tak mampu lagi..nak berhutang..hutang pun dah banyak..tunggu ajer lah tahun depan kalau ekonomi stabil..uhksss..langsir lagilah tak leh beli..tak mampu lagi..so, pakai lah yang lama ajer..

Wednesday, June 30, 2010 11:54:00 AM

izan aku pon sofa raye thn llps bli kt cavenzi bangi, heh3..lawo2x..mmg perlu pon ko tuka sofa tuh..

Wednesday, June 30, 2010 12:19:00 PM

fuhyoo sofa baru.. design sofa tu mcm fella design lah.. hihihi
aku nk dtg rumah ko bleh?

Wednesday, June 30, 2010 12:25:00 PM

hoh..ini sofa mmg reger riban2 nih..

cantek2 pandai hampa laki bini pilih...heheh..
aku setuju kata2 nojah..hahahah..

wey pasni langsir lak..nak cari yg ready made ka..atau nak upah akujahit..aku kan penjahit langsir..hahahaah

Wednesday, June 30, 2010 12:26:00 PM

hehe da dpt sofa baru.. besh besh..

p/s: nak ganti langsir gak taun nie.. hikhik

Wednesday, June 30, 2010 12:34:00 PM

.:shifa:.
hahah...maaf saya buta style la...lalala...

.:emie:.
sob...sob...tetiba aku jadi sedih baca komen ko ni mie..haihh..

.:zetty:.
ekeke...mekasih la weiii

.:delima:.
jemputlah datang...bawa ar kuih muih sekali ke...ok gak tu...

.:pijot:.
hahaha...tak mau ar upah hang...aku jahit sendiri jelah...:p

Wednesday, June 30, 2010 3:55:00 PM

mot, search je eyelet curtain.. kompom klua berderet gambo.. tak pun tgk gambar langsir umah shifa tu.. jenis trus tebuk masuk dlm railing tuh..

Thursday, July 01, 2010 9:51:00 AM

wah cantek nampak elegan ...
sofa aku pun sama menunggu masa gak nih ... t[p tatau bila .. haha☺

Thursday, July 01, 2010 9:53:00 AM

.:eima:.
hehehe...aku pun amik masa nak menukar ni weii...kalu tak nazak gitu, kim salam la nak tukar bagai...hahhaa

Thursday, July 01, 2010 9:59:00 AM

cantik2...kalah sofa umah aku nie, hehhe

Thursday, February 10, 2011 10:39:00 AM

kalau nak upah buat langsir kat rumah korang hubungila kak ni..0139817522..upah memg berpatutan

Post a Comment