Tuesday, June 22, 2010

.:Hari Emosi Sedunia...Untuk Para Suami...Mesti Baca:.

ye aku ngaku...aku emosi minggu ni...sakit jiwa dan raga...dan tanpa segan aku kopi dan paste ayat² di bawah ni dari blog sahabat ini...tenkiu weii sebab kasi aku kopi dan paste...so ko tak leh saman aku...aku dah siap kasi back link blog ko ni...hehehe...

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu...

Jika kau membiarkannya pergi,
dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,

jika seorang isteri pernah menangis karenamu,
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.

Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat

kau terperuk terlalu dalam …

Wahai suami2,

jika seorang isteri menangis keranamu,
tolong jangan menyia-nyiakannya...

Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu...

Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT
yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini?

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN...

SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya...

PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya...

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU, MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya...

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN...

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 hal…

Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…

Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal

agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mereka begitu BERHARGA… dan sangat BERHARGA
 
arghhh...SAD BUT TRUE...

10 comments

Tuesday, June 22, 2010 3:19:00 PM

kak izan,

laki aku tak penah tau bila aku menangis pasal dia. sebab tak penah tunjuk pun.

kalau menangis sebab sakit tu adalah :)

Tuesday, June 22, 2010 3:24:00 PM

.:wanie:.
eh samalah kita...aku nangis masa sakit nak beranak itu hari...hahaha

Tuesday, June 22, 2010 3:26:00 PM

siap bold dan besarkan yg tak tahannye tu...mcm nak suh fahami yg bold dan besar tu ke? ehehhee

Tuesday, June 22, 2010 3:28:00 PM

aku banak x nangis hehehe..tp klulah suami2 kt luar ni bace, dan diorg fahami isteri2..rasenye x byk kes pisah2 ni kan..huhu

Tuesday, June 22, 2010 3:31:00 PM

tacing ko kakkkkk.. aiihhh....

Tuesday, June 22, 2010 3:35:00 PM

korang korang seme...
kan aku kopi paste jek ni...tu bukan ayat dari ati jiwa aku la...hahaha...

Tuesday, June 22, 2010 4:07:00 PM

ceh

Tuesday, June 22, 2010 4:11:00 PM

akak pun ada gak dpt email ni. masa memula baca..diri sendiri pulak yg sebak. betapa perempuan ni berguna sbnrnya kan..

Tuesday, June 22, 2010 4:21:00 PM

UUwwaaaa...so touching lah, klo aku bagi madah ni kat laki aku dia nangis tak?

Wednesday, June 23, 2010 12:18:00 AM

.:ratna:.
kak tu kita yang sedar diri...agaknya para lelaki yang bergelar suami tu sedar tak???

.:fiza:.
kalu somi ko ada perasaan sure dia tacing kut...silap ari bulan leh sedu sedan beb...hahahaha...

.:noj:.
apa ceh2???

Post a Comment