Friday, June 25, 2010

.:Kerana Anna, Aku Gagah Wat Pizza Petang Semalam...Haihh...:.

hehehe...salam semua...selamat pagi...semalam aku cuti...ada hal yang perlu dibereskan...so pagi semalam p tesco jap beli barang dapur...dan petang takde menda nak buat, jadinya gigih aku telah siapkan pizza tuk santapan kami 4 beranak...walhal yang makan aku ngan hubby jek...hehehe...
eh sebelum tu, sebelum korang sibuk nak tanya mana resepinya...nah p amik SANA...aku pun cilok2 dari sana jek..kalu idak, aku pun tak reti...hahaha...ni kira pestime gak aku buat...

ok, takmo ngarut lebih panjang...ni bahan² yang aku gunakan semalam...sendiri mau makan kan, so ikut korang la nak buh banyak mana...lalala...

owhh, ye..korang jangan terpedaya...doh ni aku beli yang dah siap...tadop masa nak uli bagai cam kat belog sebelah...hahaha...so memula kita bakar doh ni dulu...dalam 8 minit gitu...tapi kalu nak lebih garing dan keras, bakarlah lebih lama...:p

bila doh tu dah agak² masak, korang tabur jelah segala mak nenek bahan diatas tu...nak tau lebih rapi cara penaburannya...p blog yang aku dah link sana ek...mekasih..see...gila tinggi topping aku ni...hahaha...sendiri mau makan kan...aku buh capsicum kaler ijo ngan merah...baru nampak cung...

pastu tak cukup dengan tu...hubby siap tambah ikan bilis goreng lagi...haihh...kata sendiri mau ngap kan...layannn...

ok, dah siap seme topping tu, sila sangat mozarella cheese tu cam gambar di bawah...

so dah siap sagat cheese tu, silalah bakar ek...aku ikut exactly arahan yang diberi oleh blog sana...:p

setelah menunggu beberapa minit...tadaaa...nilah hasil pizza yang aku wat semalam...lalala...yummmyy...kejap jek abis tau....:p

sekian, itulah pojek yang aku maksudkan semalam...hehehe...

12 comments

Friday, June 25, 2010 9:13:00 AM

tahniah.. akhirnya thn 2010 berjaya jugak kau buat pizza ye. tu pun ngelat tepung dia ko beli ready made...hehe

Friday, June 25, 2010 9:13:00 AM

x aci dowh segeraaaaa.... aaaaaaa....gilerrrr menggunung topping ko kaaaakkk...

mozarella pling sedappppp!!!!

Friday, June 25, 2010 9:18:00 AM

.:anna:.
aler, kira oklah tu...hahaha...tapi mozarella memang sedap...ingat nak sagat sebuku semalam...hahaha...

.:mel:.
aler, tak lulus ke gini weii...oklah tu...nak cepat...aku kan ibu yang bekerjaya...lalala

Friday, June 25, 2010 9:18:00 AM

wallaweyyy sedap nye
senang je kan da ade instant doh

Friday, June 25, 2010 9:18:00 AM

kemain tinggi topping. siap letak ikan bilis lg. mmg org melayu betul si haris. ceh. buat aku lapo neh. hampeh

Friday, June 25, 2010 9:20:00 AM

.:nOj:.
tulah tu...memang melayu...kalu domino sanggup beli yang spicy sambal...sebab ada ikan bilis...haihh..

.:syana:.
ha, apa lagi, ko leh buat sebelum ko beranak ni...:p

Friday, June 25, 2010 9:37:00 AM

Sambil tgk bola pekena piza mcm gini memang best.. Nanti worldcup final gwa tempah 1 zan.. Topping mcm bukit gwa tgk.. X tahan.. Hahaha..

Friday, June 25, 2010 9:51:00 AM

dowh segera tu beli kat mana dekk? nak gak ler cuba buat pizza gakk..

Friday, June 25, 2010 9:58:00 AM

.:whoopz:.
hahah...kan aku dah kata, sendiri mau makan kan...tu yang topping menggunung tu...

.:kak ratna:.
hehehe...akak pun cam saya ek...malas uli doh...hahaha...saya li kat tesco semalam...

Friday, June 25, 2010 10:04:00 AM

arghhh..menariknyaa...x de sample ke utk rasa????

Friday, June 25, 2010 10:04:00 AM

lalala syedapnyer..
ermm cam nak p makan pizza la pulakk.. ermm jemaatkan... rehat pjg kan?? lalalalala

Friday, June 25, 2010 11:14:00 AM

diq ipan yg paling suka benda ni :D

ate tak suka mkn nasik.. ehehe

kalo ada sisa2 tu emel cikit kat I ni

Post a Comment