Tuesday, June 22, 2010

.:Kuehtiaw Udang Kering:.

hurmm...aku nak citer pasal makanan ar plak...lately aku rasa dah lama sangat aku tak masak secara beria kat umah tu...terutama sekali time balik dari keje...tak menang tangan ok...letih + penat dan macam² lagi ar...so pendek citer aku hanya masak yang simple² jek...janji perut kenyang udah...tu kalu aku ada sisa² kerajinan la...kalu takde, mang aku tak masak langsung ok...hahaha...

so semalam my boss yang baru balik dari kuching adalah kasi aku udang kering sikit...udang kering ni bukan cam udang kering kecik² yang biasa aku nengok tu...tapi jenis yang beso cam gambar di bawah ni...kira seken time aku nengok ni...dulu pun dia pernah kasi gak...ada gak dia oper ikan terubuk masin kat aku...tapi aku tolak...takmo ar...asal balik dari kuching jek sure kasi tu kat aku...hehehe...aku takmo ok...demanddd!!!

ni rupa udang kering yang aku nyatakan tadi...

so balik keje semalam, tak tau nak masak per...jadinya dengan berbekalkan udang kering yang boss aku kasi tu, aku telah berjaya memasak kuehtiaw goreng udang kering cam gambar di bawah ni...main taram punya resepi...janji kenyang perut suka hati...hehehe...

simple jek kan...guna apa yang ada lam peti tu jek...nak tunggu barang yang dikirim, sure lambat la nak buleh makan kan...:p

sekian...tu jek citer aku petang semalam...rini tak tau nak masak per...nengok la mud aku rajin ke tak...cam malas banyak jek ni...hehehe...

ok...nak p kafe skang...lapo dah menyelubungi...haihh...

15 comments

Tuesday, June 22, 2010 12:08:00 PM

iskkkk

org tgh lapau niii

Tuesday, June 22, 2010 12:10:00 PM

sedap tak?

Tuesday, June 22, 2010 12:15:00 PM

.:wanie:.
erkk...aku pun lapo ni...jom kafe jom...ko belanja ek...lalala...


.:mrs k:.
apa yang sedap tak ni...
udang kering itu atau kuehtiaw goreng itu...tak paham soklan ar...

Tuesday, June 22, 2010 12:24:00 PM

eh, ni gambar udang ke bilis?
cam bilis je??

wei, udang kering KK memang the best..besar plak tu...

sedapp sedapp..

Tuesday, June 22, 2010 12:45:00 PM

oh ckp la udang kering swak ni. aku duk imagine udang harimau yg dikeringkan. hehehe. kalo yg ni aku tau la. pelik plak kalo aku tak tau. huhuh

Tuesday, June 22, 2010 12:54:00 PM

besa kot udang kering ni kn?

sdp je npk

Tuesday, June 22, 2010 12:58:00 PM

sedap gk nampak tu...dh la tgh posa ni, terus terliur..aduhai..

Tuesday, June 22, 2010 1:05:00 PM

.:kak geli:.
aneh...ko nampak gambar ke kak???
ni adalah udang..diulang suara...udang ok...

.:noj:.
lor kan aku dah kata udang dari sawak...haihh

.:gula gula kapas:.
haah memang beso dik...agak enak dimakan begitu sahaja...ehhehe..


.:mamalieyna:.
sabar...itu adalah dugaan...hehehe

Tuesday, June 22, 2010 2:06:00 PM

tak suka udang kering!

Tuesday, June 22, 2010 2:20:00 PM

nampak cam sedap jer...antar ke kangar sket...

izan, hadiah FM tu baru selamat sampai tadi...tima kasih ya... siap ada hadiah iringan, rantai manik sarawak...suka sgt...

Tuesday, June 22, 2010 2:26:00 PM

wei...ko memang kejammmmmm!!!! menggugat aku yang tengah pose nie...

Tuesday, June 22, 2010 2:27:00 PM

Bak sket.. Nak rasa.. Mcm bilis je.. :p
Udang kering pencetus selera, chewahh.. Hahah..

Tuesday, June 22, 2010 3:24:00 PM

kalau buat cekodok pun sedap nih... sure jadi cam cekodok udang geragau...
huh... lapar cekodok la pulak...

Tuesday, June 22, 2010 3:55:00 PM

sungguh enak di makan begitu saja..pergh enak..aku tau hg bab masak mmg terer...

Tuesday, June 22, 2010 5:00:00 PM

udang??awat takder rupa udang pun..

Post a Comment